Brendan Perry - Eye of the Hunter (1999)

Australiƫ
Label: 4AD

1. Saturday's Child (4:30)
  2. Voyage of Bran (5:32)
  3. Medusa (6:09)
  4. Sloth (3:32)
  5. I Must Have Been Blind (5:07)
  6. The Capitive Heart (4:00)
  7. Death Will Be My Bride (5:46)
  8. Archangel (7:34)
avatar van VanDeGriend
Prachtig solo album van de mannelijke helft van Dead Can Dance. De warme stem van Brendan en geven de nummers, veelal met spaarzame instrumentatie, een absolute emotionele meerwaarde. Verdient veel en veel meer luisteraars.

avatar van Paalhaas
Daar sluit ik mij bij aan. Echt een heel mooi album, en ook lekker toegankelijk. Toch wel een must voor DCD-fans.

avatar van Premonition
Tsja, na een eerdere wat negatieve reactie bij een DCD-album elders op dit forum, het nog maar eens twee keer geprobeerd (ik probeer het dus echt wel VDG!).
't Is niet mijn ding dit album. Waar ik bij DCD's eerste album en meesterwerk Within the Realm of a Dying Sun echt kippevel krijg bij Perry's nummers, ontbreekt dat hier.
Helaas, wil ik wel zeggen. Ik ben een groot fan van Perry's met DCD. Niets voor niets is Anywhere out of the World mijn alltime favo track.
Zoals al gezegd, dit album is te gezocht, te gelikt mystiek/romantisch. Misschien heb ik er iets teveel van verwacht. Zijn laatste nummer met DCD, A Passage of Time, schepte ook wel de nodige verwachtingen.

Premonition schreef:

Ik bedoel natuurlijk het nummer Spirit van het album A Passage of Time.

avatar van VanDeGriend
Mooi nummer inderdaad maar volgens mij lang niet het laatste nummer van DCD. Ik denk dat die eer is voor The Lotus Eaters, tenzij je het live materiaal van de laatste tour meeneemt. Overigens nog steeds te bekomen via www.dcddiscs.com

avatar van Saldek
Thanks !!!!

Maar laat ik wat over dit album kwijt.....Voor iemand die van relaxte muziek houdt is dit een aanrader. Wat mij deze aan meerwaarde geeft is het emotionele aspect van de muziek. Het maakt het allemaal erg mooi vind ik. Toch ontbreekt er iets........en wat dat is............ik heb de indruk dat ik nooit voor de volle 100% het uiteenvallen van DCD zal kunnen aanvaarden. Maar het is gewoon niet anders. Deze 3.5 *

avatar van reptile71
Terwijl Brendan maar 1 solo cd heeft, heeft Lisa er inmiddels tig op haar naam staan, al zijn het voornamelijk samenwerkingen met anderen. Binnenkort is ze zelfs voor een optreden in NL, maar wat ik me af vraag: Wat doet Brendan eigenlijk tegenwoordig en waarom komt er van hem nooit iets uit? Is hij misschien bezig met een andere band o.i.d.?
Iemand die het weet ??

Harald
Brendan heeft in 2005 een aantal live optredens gehad met Dead Can Dance

avatar van reptile71
Ja ik ben in Den Haag geweest dus dat weet ik, maar verder?

Ik vind het een sfeervol album. Wijkt niet echt veel af van de nummers van DCD, die Brendan Perry zingt.

avatar van Pooiertje
Sloth is een prachtig nummer .
Het doet me op een 1 of andere manier een beetje aan Jackson C. Frank denken.

Berichten over een nieuw album verplaatst naar Brendan Perry

Had alleen nummers zo weergaloos als The Captive Heart opgestaan had ie legendarisch geweest.
Ben niet zo'n fan van DCD maar Perry's stem kan prachtig zijn.

Gewoon ontzettend mooi. Meer hoef ik er niet over te zeggen denk ik (noem het even luiigheid van mijn kant).

Doet me soms aan Scott Walker denken en dat is niet verkeerd.

Staat je goed.

sugartummy
lisa wordt hier toch node gemist. dit is toch vooral gitaarmuziek met brendan op zang; niet het avontuur en grootsheid van DCD. het nummer death will be my bride geef ik wel een 5.0. dat is DCD op z'n best, zonder DCD te zijn!

Gitaarmuziek?

avatar van Premonition

Mooie Grieks getinte uitvoering van dit nummer. Volgens mij zijn de concerten gisteren en vandaag in Amsterdam vooral gericht op Hunter en Ark volgens mij. Zijn vorige tour kwamen ook veel nummers van het debuut/eerste EP langs van DCD, naast het onvermijdelijke Severance.

avatar van likeahurricane
Tijdens het concert speelde ze alleen dit nummer van dit album en niets van Ark. Veel covers en enkele DCD nummers.

avatar van Lost
Na me 10 keer verslikt te hebben tijdens de beluistering van Perry’s Griekse tragedie... dit album van hem eens opnieuw aandacht gegeven...

Dit is de muziek die ik van Perry verwacht ... rustig, aards, contemplatief als een warm deken dat over u gespreid wordt... hij mag zeker invloeden in zijn muziek stoppen , zelfs Griekse, maar dan subtiel en niet als een olifant in de porseleinen kast...

avatar van Robje1968
Als fan van Dead Can Dance uiteraard deze CD ook gekocht.
Het is niet slecht en luistert lekker weg......maar mis toch wel de magie die Dead Can Dance heeft.
Zitten weinig uitschieters tussen om het album naar een hoger niveau te tillen.

avatar van Rainmachine
Jeetje wat een matige scores. Ik vind dit echt een fantastisch album. Ik vind de nummers van Brendan bij DcD ook altijd prachtig, zijn stem heeft iets melancholisch en hij heeft een enorm verfijnd gevoel voor muzikale dramatiek en ritme. En de man is natuurlijk behept met een prachtige stem. Heb hem een aantal jaren gelden in Utrecht live gezien bij een solo concert. Zeer indrukwekkend wat hij met een paar mensen aan sfeer neer kan zetten! Hij speelde zelf voornamelijk elektrische gitaar. De toetsenist(e) was echt waanzinnig goed.

avatar van Premonition
Nav de opmerking van Rainmachine, staat deze weer op na zeer lange tijd.
Ben toch wel wat streng geweest, half puntje omhoog. Nog steeds voel ik een bepaalde weerstand bij dit album, misschien is dat het toch wel (te) perfecte geluid, waardoor het soms wat te klinisch wordt. Iets wat ik ook wel bij DCD voel. Perry staat bekend als de ultieme perfectionist qua geluidsopnames (net als Bretonse buurman Robin Guthrie). Gelukkig redt dé STEM het album.

avatar van Chameleon Day
Gewoon een fraai album. Wil ik wel op vinyl hebben. Destijds in de jaren 80/90 ging bij DCD mijn voorkeur uit naar het stemgeluid van de Diva, nu prefereer ik de kunsten van Brendan, zowel bij DCD als solo. Ik zet vanavond ‘Ark’ weer eens op. Vind ik ook fraai - weet dat mijn directe bovenbuurman hier bij deze posts daar heel anders over denkt (nog steeds?).

Maar nu, bij het begin van de kokkerel, draai ik Depeche Mode - volume gaat zo wat omhoog (bij ‘Never Let Me Down Again’)

avatar van Rainmachine
Ik zou 'm ook wel op vinyl willen hebben inderdaad. Geldt ook voor opvolger Ark, ook dat is een bijzonder fraai album. Het is jammer dat de release frequentie niet wat hoger is bij Brendan want dit soort albums hebben een ereplaats in mijn verzameling. Ik heb zelf een opleiding voor studio engineer gevolgd een aantal jaren geleden, gewoon voor de leuk, niet omdat ik er mijn brood mee wil verdienen, maar omdat nog steeds op mijn to-do lijstje stond. Was erg prijzig maar ik vond het waanzinnig interessant en je krijgt in een paar jaar tijd een behoorlijk kijkje in de keuken van hoe de studio opnames gedaan (kunnen) worden. Ik kan mij goed redden met pro-tools etc en weet dus wel wat uit ervaring zeggen dat je kunt horen dat Brendan heel goed weet waar hij mee bezig is qua soundscapes. Het klinkt allemaal als een klok en mooi in balans, geldt ook voor de Dead can Dance albums overigens.

avatar van Premonition
Leuk om te lezen over jouw studio enigeer aspiraties. Misschien dat je zelf iets kunt betekenen in re-releases van obscure wave albums. Ik wil wel een bedrag storten in een crowdfunding actie!

avatar van Chameleon Day
Ik doe meeee!

avatar van Rainmachine
Haha, nou het jeukt af en toe wel weer wat om weer wat muziek te doen na een pauze van een aantal jaar met Red Sun. Wie weet wat de toekomst brengt, je kunt overigens mijn smaak/inbreng horen bij twee albums welke ik destijds met Red Sun heb uitgebracht. Harmony & Destruction van Adrian Borland en Breaking The Silence, beide platen zijn destijds op mijn aanwijzingen gemastered en ik ben nog steeds wel wat verguld op hoe goed beide albums klinken. Ook al is het alweer 20 jaar geleden, beide CD's klinken nog steeds goed.