The Dynospectrum - The Dynospectrum (1998)

Label: Rhymesayers

1. You Can Lose Your Mind (4:59)
  2. Introspectrum (2:06)
  3. Headphone Static (3:56)
  4. Permanent on Surfaces (4:51)
  5. Breath of Fresh (4:44)
  6. The Winter Moon (5:30)
  7. Brief Interlude (0:42)
  8. Appearing Live (5:33)
  9. Southside Myth (4:48)
  10. Traction (4:06)
  11. Decompression Chamber (4:43)
  12. Evidence of Things Not Seen (4:24)
  13. Superior Friends (3:52)
  14. I Wouldn't Want You to Die Uninformed (3:05)
  15. Tenfold (3:35)
  16. Anything Is Everything (4:53)
  17. Armor (6:46)
Improvision
Kan iemand me vertellen hoe dit klinkt.

Social_Mask
Conceived by Rhymesayers Entertainment emcee and co-founder Beyond (Musab), the Dynospectrum was the first and only album the "group" released in the history of the label. Including Beyond, the group also consisted of Headshots crew members Slug (of Atmosphere), Swift (of Phull Surkle) and I Self Devine (of Atlanta, Georgia's Micranots crew). They performed under the pseudonyms General Woundwart, Sept Sev Sev Two, Mr. Gene Poole and Pat Juba, respectively. The album was produced by Rhymesayers in-house beatsmith Ant (Anthony Davis of Atmosphere) who assumed the name Solomon Grundy for the project.

Dit heeft Wiki erover te vertellen. Tevens ook Slug's 1e rap album, als ik me niet vergis. Binnen een paar dagen heb ik dit album, niet orgineel maar ach. Prachtige hoes ook.

avatar van Chrisseh
Social Mask, heb je 'm al beluisterd? Is het wat waard?

Geniaal album

avatar van Chrisseh
Lekker album, met precies het underground sfeertje dat ik hierop wel had verwacht. Het heeft nog zo'n rauw randje, en dat mag ik wel. Ant produceert lekker, en alle MC's komen ook goed. Slug blijft toch wel een constante MC die haast altijd goed komt (en hiermee bedoel ik dus niet alleen op deze plaat). Vette plaat dus, een aanrader om eens uit te proberen, en (alhoewel het een andere insteek heeft) ook zeker een aanrader voor Atmosphere fans (zij het alleen al vanwege Ant/Slug).
De begintrack is trouwens zeer vet.

4/5.

avatar van Osiris Apis
Ik zal hem ook eens checken.

Dit klikt echt '95 Boom Bap. Echt dope

avatar van Stapler
Told ya you woulda like it!
Ik zelf trouwens ook, bij de weg.. erg mooie albumcover!

avatar van Rhythm & Poetry
Heerlijk album, heb het pas ontdekt maar toch al een paar keer met erg veel plezier beluisterd. De sfeer die gecreëerd wordt, vind ik geweldig; ik hou wel van die donkere sfeer. Producties zijn ideaal, daarnaast doen de rappers het meer dan verdienstelijk. Slug is mijn favoriet (ik weet het erg verrassend ).

avatar van JLjuju
Damn, ongelofelijk vette beats. MC's vind ik ook dope, echte underground shit. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo zou klinken, dit klinkt echt ultra-hardcore. Ant dacht zeker: hoe harder hoe beter . Ik breng later mn stem uit, maar ik voorspel dat die hoog uit gaat vallen.

avatar van Korhymes
Twas een tijdje geleden dat ik dit album beluisterde, het enige wat ik me kan herinneren was dat dit gruwelijke gruwelijke teksten had maar dat ik echt niet tegen de drums op de tracks kon. Snel maar weer keertje draaien om te kijken of et me nog steeds zo tegenstaat ^^;

avatar van JLjuju
De drums vind ik juist t vetste haha

Weet iemand wat 't zelfde klinkt als dit?

avatar van Korhymes
Ik denk dat je At Overcast! van Atmosphere hier wel mee kan vergelijken

Oke cool thanks

En verder? Ik vind dit nogal aardig vet dus ik wil meer van dit soort horen.

avatar van Osiris Apis
Anything Is Everything is een erg goed nummer.

JLjuju schreef:

En verder? Ik vind dit nogal aardig vet dus ik wil meer van dit soort horen.

Ja, At Overcast! is zeker vergelijkbaar.

Verder zou ik zeggen:

Deep Puddle Dynamics- The Taste of Rain... Why Kneel
Micranots- Return of the Travellahs Hier zit I Self Devine ook in.
Illogic - Unforeseen Shadows is ook wel vergelijkbaar. Maar minder donker.

Oke bedankt man!

Over dit album.
4,5. Ik hou hier echt van. Donkere keiharde beats met erg goeie lyrics. Traction is het beste nummer, damn wat een feeling. vooral door die regen op de achtergrond.

avatar van Osiris Apis
Ik heb een beetje moeite om te album af te luisteren. Ik vind het album te lang duren. En er zit te weinig afwisseling tussen de nummers. Maar er zitten een paar erg goede tracks tussen.

avatar van JLjuju
Wat is dat eigenlijk voor iets op de cover? Hij is mooi maar ik kan niet zien wat t is

RedLightCityBoy
Het is kunst.

avatar van JLjuju
Precies! Net zoals de muziek.

avatar van JLjuju
Ik heb gemerkt, in mijn (gedownloade) versie, de titels compleet anders zijn. Zo vind ik niet Traction, maar Armor het beste nummer.

avatar van Osiris Apis
Net aan 4*. Ik vind het album toch wat te lang duren. Maar er zitten echt steen goede nummers tussen. De beats zijn vrij kaal en soms is de drum erg aanwezig.

Social_Mask
Het duurt allemaal net wat te lang ja, maar dit is toch heerlijke Hip-Hop. Die kale beats, vette raps, geweldig album. Het lijkt qua sound wel veel op elkaar, maar die vibe is echt geweldig. Echt zulke nummers waarvan je hoofd vanzelf op en neer gaat .

Btw, waar kennen we die beat van Anything Is Everything van .

avatar van JLjuju
Ik vind de Dynospectrum productie wel veel doper gemaakt dan Shorty Wanna Be A Thug hoor

Social_Mask
Heb het meestal niet met albums die 60 > min. duren. Mijn gedachtes dwalen dan haast altijd af en heb dan totaal geen oog (oor?) voor de muziek. Dat was hier totaal niet het geval.

Sterk album, van begin tot eind, en zelfs daarna. Zoals ik al eerder zei kent het album een heerlijke vibe, een haast naargeestig sfeer dat doet denken aan zoveel en niks.

Geen zwak moment te bekennen, maar genoeg hoogtepunten zoals het openingsnummer of Southside Myth; het moment suprême.

Naast de beats heb ik ook een goed woordje over de rappers, die natuurlijk bijdragen aan de vibe. En zich daarnaast staande weten te houden naast een rapper als Slug - toen nog niet de man zoals wij die nu kennen. Ze wisselen elkaar erg goed af en komen met sterke raps, wat wil een mens nog meer?

Zo kan ik nog wel een tijdje door gaan.. Waar het op neer komt is dat dit een geweldig album is, Hip-Hop waardoor ik Hip-Hop een beetje begin te missen.

avatar van -marco-
een van de eerdere groepen van slug. als ik dit kan en mag vergelijken dan vind ik dit beter/lekkerder dan Deep Puddle Dynamics!

Rene1979
Ik ben benieuwd, Heb dit album op aanraden van marco gekocht en ga hem zo luisteren. Ben groot fan van Slug dus kan haast niet mis gaan.

avatar van discipline
Waar kan je dit album nog kopen?

avatar van Chrisseh
Ik heb 'm in Australie gescoord .

Best blij mee, maar aangezien ik deze toendertijd verkoos boven Below the Heavens (origineel), blijft het natuurlijk een jammerlijke keuze...

(Edit: en Google is je vriend; Dynospectrum CD - cduniverse.com)