The Everly Brothers - It's Everly Time (1960)

Label: Warner Bros.

1. So Sad (2:35)
  2. Just in Case (2:13)
  3. Memories Are Made of This (2:36)
  4. That's What You Do to Me (2:02)
  5. Sleepless Nights (2:24)
  6. What Kind of Girl Are You (1:55)
  7. Oh True Love (2:12)
  8. Carol Jane (1:51)
  9. Some Sweet Day (2:26)
  10. Nashville Blues (2:40)
  11. You Thrill Me (2:04)
  12. I Want You to Know (2:00)
avatar van LucM
Zelf hou ik veel van de tweestemmige samenzang van the Everly Brothers en hun songs mogen er zeker zijn. Ben ik zowat de enige op MuMe die the Everly Brothers weet te waarderen?
"So Sad" heeft toch wel een prachtige melodie en tekst, "Sleepless Nights" en "Carol Jane" vind ik eveneens erg mooi.

avatar van postman
je bent niet de enige , het is helaas de tijd die de everlybrothers langzaam aan naar de vergetelheid stuurt. .

zaaf
hahaha de vijftigers zijn hun helden trouw!
ik vind ze ook nog steeds onnavolgbaar en kan zeker geraakt worden door vorm en inhoud.

lekker, als je de nieuwe queens of the stone age heel eventjes zat bent...

avatar van jorro
Het derde studioalbum van de Everly Brothers, waarmee de Everly Brothers ook als albumartiest buiten de USA scoorden. Het komt op 26 juni 1960 de UK chart binnen op een 10e plaats en bereikt maximaal een tweede plaats. In totaal staat het album 23 weken in de deze lijst. In de DigitalDreamDoor lijst van 100 Greatest albums of 1960 staat het album op plaats 4.

De single So Sad is redelijk succesvol, maar geen tophit. Zelf vind ik het wel een fijn nummer.
Memories Are Made of This is een van mijn meest favoriete EB songs. Andere favo’s zijn Oh True Love, Nashville Blues en You Thrill Me. Het bijzondere van Sleepless Nights is dat het klinkt als een slaapliedje, maar dat kan ook juist de bedoeling zijn. Goed album, maar niet hun beste.

avatar van BoyOnHeavenHill
Leuke plaat waarbij de charme voor mij vooral ligt in de hemelse harmonieën en de heerlijke sound van de heldere gitaren en bekkens, en wat minder in de composities, want hoewel hier geen enkel skipmoment op staat gaan nummers als That's what you do to me, Oh true love en Carol Jane wel erg vlot voorbij, zowel figuurlijk als letterlijk. Wat Memories are made of this betreft, dat staat hierop in een prima versie waar ik niets op aan te merken heb, maar voor mij is dat nummer toch teveel verbonden met Dean Martin die er in 1956 een Amerikaanse nummer-1-hit mee had.
        Los daarvan moet het in 1960 in ieder geval toch wel duidelijk zijn geweest dat de broers hun gouden keeltjes en hun goede oor voor pakkende covers niet op de Cadence-burelen hadden achtergelaten, en met zes nummers van Felice en Boudleaux Bryant hadden ze bovendien altijd een fundament voor een geslaagde plaat. En dat terwijl het hoogtepunt van dit album nota bene uit de pen van Don kwam: So sad (to watch good love go bad), het perfecte verdrietige liefdesliedje uit die tijd van je jeugd waarop kalverliefde definitief is overgegaan in serieuze verliefdheid waarbij er een relatie in het verschiet ligt – of al voorbij is.
        In 2001 opnieuw uitgegeven samen met A date with the Everly Brothers plus zeven bonustracks (waaronder Ebony eyes en Temptation) op één CD, met een zeer informatief boekje en uitstekend geluid.