Skunk Anansie - Post Orgasmic Chill (1999)

Label: Virgin

1. Charlie Big Potato (5:30)
  2. On My Hotel TV (3:33)
  3. We Don't Need Who You Think You Are (4:21)
  4. Tracy's Flaw (4:30)
  5. The Skank Heads (3:11)
  6. Lately (3:53)
  7. Secretly (4:45)
  8. Good Things Don't Always Come to You (5:25)
  9. Cheap Honesty (3:47)
  10. You'll Follow Me Down (4:01)
  11. And This Is Nothing That I Thought I Had (3:04)
  12. I'm Not Afraid (4:48)
  13. King Psychotic Size * (4:29)
  14. Make It All Change * (3:23)
  15. Sane * (5:11)
  16. The Pill's Too Painful * (3:56)
  17. Feel * (5:30)
  18. Painkillers * (2:32)
  19. Jack Knife Ginal * (4:16)
  20. The Decadence of Your Starvation * (3:37)
  21. 80's Mellow Drone * (3:59)
  22. Breathing * (2:56)
  23. Post Orgasmic Sleep * (5:17)
  24. Charlie Big Potato [Live at Roskilde '99] * (6:24)
  25. Hedonism (Just Because You Feel Good) [Live at Roskilde '99] * (3:52)
  26. The Skank Heads [Live at Roskilde '99] * (3:15)
  27. You'll Follow Me Down [Live at Roskilde '99] * (3:58)
rare hoes: is dit niet de "normale"
check link

hans vd togt schreef:

rare hoes: is dit niet de "normale"
check link

Maar even aangepast, want is inderdaad niet de juiste hoes

Het album zelf is verder heel aardig, maar helaas ook een beetje "been there, done that".
Prima dat ze gestopt zijn na dit album. Ik denk niet dat er nog veel in het vat zat. Het was mooi zo.

avatar van gemaster
Ik ken van dit album maar 1 nummer, maar dat is ook gelijk fantastisch: Secretly.

avatar van EmDee
Ik denk dat je Charlie Big Potato en Lately ook wel kent als je ze hoort.
En mss You follow me down nog.

avatar van Eddie
Het enige dat ik altijd erg leuk heb gevonden aan deze plaat is de titel, Geniaal (zou zo een titel van een of andere grindcore band kunnen zijn). Verder heb ik niets met Skunk Anansie.

avatar van otherfool
Charlie Big Potato is zo'n geweldig nummer (die draaide ik net even, vandaar), maar de andere singles heb ik nooit zo kunnen waarderen... misschien ooit nog maar eens een heel plaatje luisteren?

avatar van lebowski
Dat heb ik precies zo, Charlie Big Potato is springen door het huis maar bij On My Hotel TV denk ik al, hou aub je bek.

avatar van Lying Mouth
Ja Charlie Big Potato is ook voor mij de topper op deze plaat. Daarnaast vind ik ook You'll Follow Me Down een erg mooi nummer, je hoeft tenslotte niet de hele tijd door je huis te springen

Allmusic
The Skank Heads is ook geweldig! Wat een energie....

Jammer dat ze uit elkaar zijn...Geweldig album, vooral het 1e nummer is geweldig!

Joy
goede muziek,maar probleem met skunk anansie vind ik dat de muziek je meteen pakt, brazen - hedonism,secretly, je denkt, wow, dat klinkt goed, je wordt er door geraakt, maar na 10 keer luisteren ken je het wel, vij snel daarna vreselijk gedateerd

jammer,want sterke band

avatar van moedermaria91
aERodynamIC schreef:

Maar even aangepast, want is inderdaad niet de juiste hoes

Ik heb nochtans deze hoes

In augustus 2004 gewijzigd naar de hoes zoals je hem nu ziet

fredpit
Ook voor deze Skunk cd geld dat haar stem gaat iriteren Een liedje of singel is nog wel te doen ,maar een hele cd vol met dat gesnauw....

nee dank u,ik sla over

avatar van ariedirk
probeer hem toch eens vol te houden, of anders even skippen naar het laatse nummer, die is mooi!
tis een album van hoogte en dieptepunten, de singles springen er dik bovenuit. al met al toch wel gevarieerde cd. ik mag hem graag nog eens opzetten (met de skipper in de hand om te bginnen met nr 2)

avatar van Dim
Dim
Heeft Skunk Anansie hierna geen enkele CD meer gemaakt?

Nee, ze gingen uit elkaar.

Drie platen was ook wel voldoende voor me. Ze geven een goed tijdsbeeld en zitten goed in elkaar maar ik denk niet dat deze band het in zich had om hun sound verder te ontwikkelen.

Dat bleek ook een beetje uit de solo-albums van Skin die er op voortborduurden (alhoewel haar eerste solo-album er van afweek en het ook niet echt goed deed). Ze heeft solo nooit meer het Skunk Anansie effect weten te bereiken waarmee duidelijk werd dat de koek een beetje op was.

Ja, ik vind het ook lichtelijk treurig. Neemt ze een (voor haar maatstaven) opvallend debuut op die het minder 'doet' en vervolgens probeert ze weer zieltjes terug te winnen met een jaren '90 geluid.

avatar van FunkStar
Geweldige opvolger van Stoosh met het prachtige Tracy's Flaw en You'll Follow Me Down. Ook lekkere energieke nummers als Skank Heads, Charlie Big Potato, On My Hotel TV en And This Is Nothing That I Thought I Had. GEWELDIG!

avatar van winterstorm
kaztor schreef:

Perfect onder woorden gebracht. Misschien mag er nog bij dat Skin een akelig wijf is/was? De Grace Jones van de 90's?

avatar van MusicFreak
'You'll follow me down' en 'Secretly' vind ik erg mooie nummers..maar een heel album is toch wat te veel van het goede...

fastpulseboy
Joy schreef:

vreemde tegenstrijdigheid....

als iets goed is, klinkt het toch niet meteen gedateerd?

zeg ik ook niet

fastpulseboy
dus vind je het eigenlijk toch gewoon ruk

Joy
kweenie waar je die conclusie vandaan haalt

dat is wat ik zeg

niks tegenstrijdigs aan, ook niet kompleet ruk

fastpulseboy schreef:
als iets goed is, klinkt het toch niet meteen gedateerd?

Bubblegum is ook erg lekker maar na 20 minuten verveelt de smaak als de pest, dit in tegenstelling tot normale kauwgom. Zo geldt dat ook voor sommige muziek, en ik ben het in dit geval met Joy eens.
Skunk is na de 90's vooral nog goed beluisterbaar in kleine doseringen.

avatar van Von Helsing
Ik heb alles van Skunk Anansie al jaren geleden in de prullenbak gedaan, zoals Joy al aangeeft, het is al gedateerd als je de platenzaak uitloopt, en die nieuwe single vind ik ook ruk, het gaat nergens over:

YouTube - Skunk Anansie Because of You Kerrang! Exclusive

Joy
sjah, dit nieuwe nummer klinkt zon beetje hetzelfde als alles op voorgaande platen, over gedateerd gesproken