C-Murder - The Best Of (2005)

1 stem

Label: No Limit

1. Soldiers (5:37)
  2. Duck & Run (2:51)
  3. Makin' Moves (2:45)
  4. On My Enemies (3:10)
  5. Akickdoe! (4:37)
  6. Constantly 'N Danger (3:14)
  7. Down for My N's (3:46)
  8. Gangsta Walk (3:15)
  9. Still Makin' Moves (2:40)
  10. NL Soulja (2:45)
  11. Young Ghetto Boy (2:48)
  12. Picture Me (3:56)
  13. Concrete Jungle (4:35)
  14. Hustlin' (3:42)
  15. Ghetto Ties (4:22)
  16. They Don't Really Know You (3:39)
  17. How a Thug Like It (3:14)
  18. Let Me See (4:09)
  19. Lil' Nigga (3:16)
  20. Freedom (4:31)
avatar van thomzi50
Uitgebracht in een reeks met Silkk The Shocker, Tru en Master P greatest hitsalbums. Gek dat Master P - de zakenman bij uitstek - de rechten op zijn eigen oude materiaal niet meer heeft.

avatar van thomzi50
Ruim zestien jaar later heb ik een oordeel: een redelijke greatest hits. Strikt genomen klopt de naam vermoed ik wel, C-Murders grootste hits - Down for my n'z is zijn bekendste nummer, al was dat geloof ik géén grote hit - staan op deze plaat. Dat zijn niet per se zijn beste nummers, al bevalt de rauwigheid van zijn stem me altijd wel. Maar voor wie hem niet kent zou ik zijn debuutplaat toch veel sneller aanraden dan deze compilatie. Er is hier gekozen voor nummers van al zijn releases tot 2005, wat goed te verklaren valt maar toch een wat onevenwichtig gevolg heeft: de nummers van na 2000 zijn allemaal zwakker dan die van ervoor.