Hot Chip - The Warning (2006)

Electronic / Pop
Label: EMI

1. Careful (3:29)
  2. Boy from School (5:20)
  3. Colours (5:29)
  4. Over and Over (5:48)
  5. (Just Like We) Breakdown (4:12)
  6. Tchaparian (3:21)
  7. Look After Me (4:50)
  8. The Warning (4:52)
  9. Arrest Yourself (2:32)
  10. So Glad to See You (4:05)
  11. No Fit State (5:38)
  12. Won't Wash (2:36)
avatar van oruiz
het niveau tussen de goede nummers en de minder goede nummers vind ik persoonlijk erg groot. Aan de ene kant het je de fantastische nummers Boy from School, Colours, Look after Me en The Warning en aan de andere kant nummers als Won't wash, So glad to see you en arrest yourself. Maar omdat die goede nummers ook écht goed zijn geef ik deze plaat toch een 4.

De Klever
aidoo schreef:

Juist. Wij kunnen elkaar de hand schudden

Mee eens: ter illustratie even in mn top 10 gezet. Hot chip will break your legs..!

sxesven
Hmm. Boy from School vond en vind ik een fantastisch nummer. Ik had het vorige zomer op een verzamel-CD'tje gezet dat in de auto richting vakantiebestemming regelmatig voorbijkwam en ik vond het er al gauw uitspringen. Net lekker melancholisch, zeer fijn in elkaar gezet. Nu dan eindelijk de complete plaat eens gedraaid, maar die vind ik toch 'n pak minder. De sfeer die Boy from School voor mij juist maakte mis ik elders volledig (enkel het titelnummer komt nog wel in aanmerking) en de rest voelt voor mij toch net een beetje te grote middelmaat. Wel lekker klinkende middelmaat, maar ik had gehoopt op een plaat die licht melancholische popnummertjes met electronische inslag te bieden zou hebben, en dat is toch zeker niet het geval. Klinkt misschien allemaal erg negatief, en zo erg bedoel ik het niet, want uiteindelijk is er weinig mis met The Warning. Echter niet wereldschokkend, jammer genoeg. 3,5*

Geniale hoes, overigens.

avatar van itchy
Niet wereldschokkend, inderdaad. Toch staan er op dit album voor mij vier wereldschokkende nummers:
Boy From School
Over and Over
The Warning
No Fit State
Jammer dat de rest zo anoniem en middelmatig is, anders hadden we hier te maken met een meesterwerk. Nus i het niet meer dan een aardige cd om af en toe eens op te zetten.

thejazzscène
Niet bijzonder, ook niet slecht. Toffe nummers maar je voelt dat je deze plaat niet veel meer zal opzetten.

avatar van Ramonr
Boy from school, Over & Over en The Warning zijn ondertussen echt klassiekers bij mij geworden, draai ze nog steed... Heerlijke nummers. Jammer dat het album dit niveau niet vast houd, anders was mijn score zeker hoger uitgevallen... Heerlijke herinneringen aan deze plaat (cross-road in de zomer)

avatar van Dutchy
Bah ik had dit album graag meer sterren gegund, maar ik kan er niet meer dan 3 geven, het is echt ongelooflijk dat een album zowel echt Prachtige nummers (Boy From School,Over and Over en The Warning )
En aan de andere kant zoveel middelmatige nummers (eigenlijk de rest)
bevat. Maar mede door deze 3 voor mij geweldige nummertjes die ik nog vaak draai, ga ik dit album toch een halfje boven het gemiddelde geven

3*dus!

avatar van pureshores
Over and over is een Hot Chip classic. Het album als geheel speelt een beetje op veilig

avatar van malheur
Heb ze destijds live op LL gezien en moest ineens aan ze denken. Album nog eens teruggeluisterd: heeft super tracks en erg matige. In mijn herinnering was het meer harmonisch.

Naast de 4 door itchy genoemde tracks vind ik ook colours en careful goed. 3,5