Hot Chip - The Warning (2006)

Electronic / Pop
Label: EMI

1. Careful (3:29)
  2. Boy from School (5:20)
  3. Colours (5:29)
  4. Over and Over (5:48)
  5. (Just Like We) Breakdown (4:12)
  6. Tchaparian (3:21)
  7. Look After Me (4:50)
  8. The Warning (4:52)
  9. Arrest Yourself (2:32)
  10. So Glad to See You (4:05)
  11. No Fit State (5:38)
  12. Won't Wash (2:36)
Typisch een cd die het deze zomer goed kan doen: lekkere electronic/pop/rock.
Voor diegenen die graag aan hokjes doen is dit een heel klein beetje te zoeken in de hoek LCD Soundsystem, Soulwax, !!!, Ladytron en de jaren '80 electronic sound (de stem doet me soms aan OMD denken).
Bij de titeltrack kreeg ik weer sterke Minotaur Shock (Maritime) herinneringen.

Ook geschikt voor liefhebbers van rock-bands als Interpol, the Killers en Talking Heads.

Nog net niet de hele cd gehoord, maar het overgrote merendeel is ijzersterk.

Electro_
*gaat op zoek*

Electro_ schreef:
*gaat op zoek*

Heb hem al besteld

Erg lekkere muziek inderdaad. Zeker de Le Tigre-remix van Over And Over.

avatar van T.O.
Ik heb deze lui nog in het voorprogramma van LCD Soundsystem gezien. Vijf lui, waaronder één zanger, die een beetje met apparatuur aan het kloten zijn, naast elkaar opgesteld

Kan me herinneren dat ze een soort cover van Fleetwood Mac deden, staat dat hier ook op?

Voor de liefhebbers: deze cd staat tijdelijk in de luisterpaal van 3 voor 12.

avatar van van elst
schitterende popplaat. Kan nu reeds aanspraak maken op een plaats in mijn eindejaars-top10

avatar van 2kings
De remix van DFA van Track 5 is ook ergggggg fijn!

Hij staat trouwens in de 3voor12-luisterpaal.

Electro_
Heb hem niet geluisterd via de Luisterpaal, maar in iets betere kwaliteit. En een erg leuk album! Een soort AIR-achtig gevoel hebben sommige nummers ook vind ik, al is dit wel heel anders natuurlijk. Favorieten zijn Careful en Arrest Yourself.

avatar van titan
titan (crew)
Wat een verdomd leuke plaat is dit zeg. Bij de eerste luiterbeurten vond ik hem niet zo bijzonder, maar hij begint zich steeds in mijn hersenpan te nestelen. Vooral No fit state (dat klinkt alsof de Franse band Phoenix de melodielijn van Dirty epic van Underworld gebruikt) blijft maar in mijn kop hangen. Vooralsnog 3,5* maar kijk niet gek op als dat morgen al weer 4* is.

avatar van Dwejkk_
Wat een geweldige band! Staat nu ook op 1 in personelijke lijst op last.fm, dus ga zeker snel de cd kopen, en ze op lowlands zien

Deze cd ken ik nu een week of zo (heb hem ook in huis) en ik vreesde een beetje voor het "al vrij snel beu" effect.
Heel opvallend dat ik dat totaal niet heb, eerder het tegenovergestelde: deze cd begint alleen maar leuker te worden.

avatar van T.O.
2kings schreef:
De remix van DFA van Track 5 is ook ergggggg fijn!

Blijft ook een erg leuk nummer inderdaad.

2kings schreef:
De remix van DFA van Track 5 is ook ergggggg fijn!

Zeker, die is echt fantastisch. Dit plaatje als geheel is ook erg fijn. Ga ik zeker aanschaffen.

Goeie plaat!

avatar van KampF
Dit is lekker, deed me herinneren aan The Knife

Heerlijk album. Lekkere laidback-beats & tunes. De zanger heeft ook een erg prettige stem om naar te luisteren. Zoals eerder aangegeven, een prachtige plaat om zomers lekker mee te chillen.
Vooral look after me vind ik erg goed klinken. En natuurlijk "The warning", 'hot chip will break your leg.....uhaah'

avatar van TerryA
een van de betere albums tot nu toe dit jaar - 8 uit 10 waard, en ook een aanrader van liefhebbers van o.a. AIR (french band) & NEW ORDER.

avatar van Justinx
TerryA schreef:

Ik vind Air vele malen beter dan Hot Chip...

Avensys schreef:

De combinatie van 2 stemmen ( het valt amper op, maar je hoort telkens een hogere en een lagere stem) werkt idd erg aangenaam op het gehoor. Verder een sterk album vol met mooie melodieën en zoete klanken.

4.5/5

avatar van TerryA
Justinx schreef:

Ik vind Air vele malen beter dan Hot Chip...

vind AIR ook goed maar hoeveel jaar geleden brachten ze voor het laatst iets uit? ... het is nu wel zomer 2006

Zéér aangenaam verrast door deze plaat. Hot Chip weet perfect hoe geluiden, zoete melodieën en beats op een smakelijke manier door elkaar te weven. Ook de kalme, warme stem(men) van de zanger(s) kunnen dit alleen maar beter maken. Een prachtplaat, zeker een duik in de portemonnee waard!

Haha, geweldig op pukkelpop! Triomftocht. Intelligente dance-muziek,yeah!

avatar van Tsjo-Wi
relaxed plaatje dit! 4*

avatar van pejo
Dit is nou echt leuk. Het zit subtiel in elkaar en wordt steeds leuker. Ik hoor een combi van radiohead (Kid A) en New Order, maar dat kan aan mij liggen. Ik vind 'Boys from school' een wereldnummer wat lekker in je hoofd blijft hangen. Vooralsnog 4*, maar wie weet, wordt het een groeiplaat.

avatar van Darkshines
Boys from school is idd een sterk nr. dat naarmate het luisteren steeds beter lijkt te worden, zowieso geld dit vor de 1ste 3nr.s over and over vind ik dan weer een heel matig liedje ,dat opeens een wat op een geheel leek te gaan lijken album naar de kroon steekt.
jammer, het verdere verloop is best aardig met minder goede en goede nrs. zoals arrest yourself en the warning.

beaster1256
heb dit plaatje meegenomen uit de bib en na 3 weken vind ik er nog altijd geen bal aan , niks , vervelende emotieloze zever

avatar van Tsjo-Wi
beaster1256 schreef:

nee man! je kijkt helemaal verkeerd naar deze cd. Dit is gewoon heerlijke ontspannende geflipte muziek gemaakt door een stelletje nerds met wat electronica. Ik zie hier zeker wel humor in. Je moet ook geen meesterwerk hiervan verwachten, maar ik vind het toch wel leuk wegluisteren

gewoon goed, dit is een groep die je niet moe wordt 5.0

aidoo
Tsjo-Wi schreef:

Juist. Wij kunnen elkaar de hand schudden