Miley Cyrus - Miley Cyrus & Her Dead Petz (2015)

Pop / Hip-Hop
Label: RCA

1. Dooo It! (3:38)
  2. Karen Don't Be Sad (4:52)
  3. The Floyd Song (Sunrise) (5:16)
  4. Something About Space Dude (3:28)
  5. Space Boots (4:39)
  6. Fuckin Fucked Up (0:50)
  7. BB Talk (4:32)
  8. Fweaky (3:47)
  9. Bang Me Box (3:41)
  10. Milky Milky Milk (4:47)
  11. Cyrus Skies (5:33)
  12. Slab of Butter (Scorpion) (5:01)

met Sarah Barthel

13. I'm So Drunk (0:46)
  14. I Forgive Yiew (3:14)
  15. I Get So Scared (3:53)
  16. Lighter (5:19)
  17. Tangerine (5:05)

met Big Sean

18. Tiger Dreams (5:52)

met Ariel Pink

19. Evil Is but a Shadow (4:35)
  20. 1 Sun (3:59)
  21. Pablow the Blowfish (3:30)
  22. Miley Tibetan Bowlzzz (2:09)
  23. Twinkle Song (3:43)
avatar van swoon
Nu eenmaal geluisterd. Must say: best leuke tunes en heerlijk psychedelische sfeer vaak. Volgt stem later

avatar van E-Clect-Eddy
Waarom staat deze onder verzamelaar, het zouden toch nieuwe nummers zijn?

avatar van Jeroen65
E-Clect-Eddy schreef:
Waarom staat deze onder verzamelaar, het zouden toch nieuwe nummers zijn?

Ik heb het ook als "normaal" album toegevoegd, maar misschien hebben ze het op de site veranderd naar "verzamel" omdat het door hun als een soort mixtape gezien wordt ofzo.

FRIPI
Anderhalf uur das een beste rit.

avatar van MJ_DA_MAN
Jeroen65 schreef:
Ik kan nergens vinden dat het ook daadwerkelijk een (soort van) mixtape is, dus ik heb het gecorrigeerd naar een normaal album. Dat de gang van zaken rondom dit album niet standaard zijn (voorafgaand singles/videos, releasedatum, pre-order, uiteindelijke digitale en/of fysieke uitgave van album etc.) doet daar niets aan af.

avatar van voskat
Wat een kneiter.

het blijft knettergek dat wayne coyne met haar heeft samengewerkt..
ik heb het nummer gehoord, en ik hoor zijn invloed. maar laat het daar dan ook bij. omdat ik het al moeilijk te vatten op zich vind. de ene haat ik, de andere vind ik geniaal. dan weet je het wel
maja, die wayne coyne is ook gene gewone eh kun je alles van verwachten. moet me trouwens nog altijd eens wagen aan zijn album 'the terror'...'your lust' daarvan was fantastisch.

avatar van crosskip
Karen Don't Be Sad is wel een pareltje zeg

avatar van Mark17
Dat einde is echt hilarisch.

Dikkop
Dit gaat absoluut nergens over.

avatar van erwinz
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Miley Cyrus & Her Dead Petz - Miley Cyrus & Her Dead Petz - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Ik ben tot dusver absoluut geen fan van de muziek van Miley Cyrus, maar heb wel enig respect voor de wijze waarop deze gevallen popprinses haar eigen weg probeert te gaan en hierbij geen enkel heilig huisje ontziet.

Deze eigen weg beperkte zich tot dusver overigens tot haar levenswandel en podiumpresentatie, want op haar platen kleurde Miley Cyrus tot dusver toch vooral keurig binnen de lijntjes.

Dat doet ze niet op het onlangs uit het niets gelanceerde en via Soundcloud gratis beschikbaar gestelde Miley Cyrus & Her Dead Petz.

Op haar nieuwe plaat werkt Miley Cyrus samen met Wayne Coyne, die met zijn band The Flaming Lips de laatste jaren vooral nogal zwaar op de maag liggende platen maakt. Miley Cyrus & Her Dead Petz zal voor de fans van Miley Cyrus waarschijnlijk heel zwaar op de maag liggen, maar ik vind het persoonlijk wel een boeiende plaat. Het is een boeiende maar krankzinnige plaat, want Miley Cyrus raakt aan de hand van Wayne Coyne af en toe flink van het pad.

Dankzij de invloed van Wayne Coyne bevat Miley Cyrus & Her Dead Petz uiteraard een flinke dosis psychedelica, die Miley Cyrus vervolgens combineert met de elektronische popmuziek waarin zij zich tot dusver comfortabel voelde. Hier en daar ontspoort de plaat flink, maar het 23 songs bestaande Miley Cyrus & Her Dead Petz bevat ook flink wat redelijk toegankelijke ballads en popsongs met een kop en een staart.

Bij beluistering van de plaat valt op dat de niet echt gezonde levensstijl van Miley Cyrus nadrukkelijk neerslaat op haar stembanden. Zingen kon ze altijd wel, maar op haar nieuwe plaat kraakt en piept Miley Cyrus veelvuldig. Het past op een of andere manier wel bij de bij vlagen vervreemdende klanken en absurde teksten, al is Miley Cyrus & Her Dead Petz niet zo chaotisch en fragmentarisch als hier en daar wordt gesuggereerd.

Miley Cyrus laat op haar nieuwe plaat horen dat ze muziek kan maken die er toe doet. Dat belooft wat voor de toekomst, want een aantal tracks op deze opzienbarende plaat smaakt zeker naar meer. Dat de rest kant noch wal raakt vergeef ik haar maar even. Erwin Zijleman

avatar van davevr
erwinz schreef:
Recensie op de krenten uit de pop:

Goede review, soms denk ik iets in de trant van : Wat als dit nu het overgangsalbum is, net als dat The Beatles opeens vervelt zijn van boysband met geinige liedjes tot grandioze band. Kan Miley dit doen, of wat als 1D dit doet? Gaan wij dat dan neersabelen of erkennen voor wat het is?

Ja ja, voor de meer existentiële vragen : 1 adres, casa Dave

avatar van Style.Girl
0,5
Wat een ongelofelijk saai album is dit zeg. Het gebeurt niet vaak, maar ik viel er bijna van in slaap. En dan ook nog 23! Er kwam geen einde aan. Geen enkel leuk nummer. Geen hoogtepunten of singles die eruit springen. Helemaal niks is dit album.

avatar van Poles Apart
Style.Girl schreef:

Vind dit juist haar leukste/beste/meest avontuurlijke album, vooral door de inbreng van the Flaming Lips

Jammer dat het niet fysiek uitgebracht is.

Deranged
Meisje Miley met haar meest recente wel definitief bij mij in de kijker gespeeld maar terugkijkend mag deze er ook zeker zijn.

De Cyrus.

En de sirens zonder meer gewoon super serious.