Jay Rock - 90059 (2015)

4. Wanna Ride (4:06)

met Isaiah Rashad

5. The Ways (2:55)

met Sir

6. Telegram (Going Krazy) (4:00)

met Lance Skiiiwalker

7. 90059 (4:00)
  8. Vice City (4:43)

met Black Hippy

9. Fly on the Wall (4:31)

met Busta Rhymes

10. Money Trees Deuce (5:21)

met Lance Skiiiwalker

11. The Message (4:01)
avatar van Joe D
Hier heb ik even zin in!

avatar van Johnny Marr
Hopelijk gaat dit knallen. Jay Rock vind ik eigenlijk de sterkste rapper van Black Hippy (samen met Kendrick uiteraard).

avatar van No Surrender
De vier gelekte tracks zijn wel goed, maar had meer verwacht. Ben benieuwd.

Vind de tracks ook tegenvallen tot nu toe

avatar van carero
Geen YOLA, PA of Pay For It. Alle drie harde tracks, dus als die het album al niet hebben gehaald. Dat beloofd wat, ben benieuwd.

avatar van Delars
Valt een beetje tegen..

avatar van CosaNostra
Mis de beats a la Necessary .
Jay Rock hoort voor mij rauw te zijn en niet alleen maar die wat softe beats.

avatar van Jessensei
Ik ben niet bekend met zijn vorige werk, maar is dit dan niet redelijk briljant?

avatar van Holla
Die flow op Vice City is echt keihard

avatar van Holla
Oh en dat tweede stuk op Easy Bake is ook echt heerlijk, die beat is gewoon 1 van de beste dit jaar

avatar van Silky & Smooth
Mede vanwege de terechte hype rondom Top Dawg keek ik uit naar dit album. Jay Rock is mijn ogen het laatste Black Hippy-lid dat zich nog moet bewijzen en met dit album hoopte ik dat hij dat ook ging doen. Helaas bewijst hij alleen maar dat hij niet kan tippen aan Kendrick, Ab-Soul en ScHoolboy.

Jay Rock klinkt als een verkouden The Game zonder stijl die ook nog eens moeilijk uit zijn woorden komt. Productioneel is het weinig bijzonder en ook de gastartiesten weten het niveau omhoog te tillen. De posse-cut Vice City valt ook zwaar tegen. Eigenlijk vind ik Fly On the Wall het enige nummer dat de moeite waard is.

Na het horen van dit album zet ik toch tien keer liever het debuut van Jay Rock op!

avatar van Oepsje
Ook bij mij deed Jay Rock op momenten denken aan The Game echter totaal niet op een vervelende manier. Verder zeker een aangenaam plaatje met hier en daar erg toffe producties.
Ik ben verder helemaal niet bekend met de man maar zal het debuut van de man ook eens opzetten.

Overigens moet ik zeggen dat ik de albums van de overige Black Hippy leden ook wel een stuk sterker vond.

avatar van Silky & Smooth
Op zijn debuut klinkt hij nog meer als The Game, want daar kiest hij ook nog eens vergelijkbare producties en gastartiesten. Ik vind de vergelijking verder niet storend, maar hier vind ik Jay ook nog eens heel traag en alles lijkt moeizaam te gaan.

Silky & Smooth schreef:

Jay Rock heeft zich juist als eerst bewezen.

Met wat?

avatar van carero

Met het schrijven en rappen van teksten in een microfoon

avatar van Silky & Smooth
Whut? Ik dacht dat Sugarhill Gang de eersten daarmee waren!

avatar van bennerd
Dat was Future. De enige echte rapper.

avatar van Johnny Marr
Vice City is één van de hardste bangers van het jaar, wat een wereldplaat.

avatar van overmars89
Na hier een aantal berichten gelezen te hebben was ik even bang dat het album een flinke tegenvaller zou worden. Maar na een eerste luisterbeurt ben ik zeker niet teleurgesteld. Ik had misschien inderdaad iets meer westcoast achtige bangers verwacht, maar de keus voor een iets donkere 'rustigere' plaat bevalt mij eigenlijk wel en ik vind het ook passen bij Jay Rock's recht voor zijn raap rap.

Alleen de titeltrack voelde ik niet helemaal eigenlijk.
Enne Fack wat geniet ik van de Busta's Verse!

avatar van carero
Met een halve ster verlaagd. Replay value vind ik niet zo heel groot, ook doordat het een relatief kort album is. Moet uiteindelijk ook toegeven dat ik er nòg meer van had verwacht.

avatar van WeztSide
Beetje flauw album dit. Ik onthoud me van stemmen omdat het te weinig replay value bevat en ik daardoor geen goed doordachte beoordeling kan geven, maar het wordt weinig spannend. Het is leuk dat Jay Rock een meer diverse rapper is geworden, maar niet alle stem- en flowexperimenten (for lack of a better term) werken even goed, met name de titeltrack is voor mij onluisterbaar. Ook Vice City stelt teleur. Als Kendrick off-kilter rapt is dat ook leuk, maar de charme neemt sterk af als de rest van Black Hippy deze flow imiteert. Ga er dan lekker hard overheen. Jay Rock rapt zelf prima, tekstueel zit het goed in elkaar, maar het wordt gewoon te weinig interessant.

avatar van DopeLemon
Best een prima album. Had op wel op iets meer gehoopt na het heerlijke Gumbo te hebben gehoord. Vind dat samen met Fly On The Wall de beste nummers van deze plaat!

Jammer dat zo'n beat op Wanna Ride steeds stopt, nergens voor nodig, want de beat is juist aan het begin en eind heel lekker.. en dat Isaiah Rashad geen verse krijgt is ook een gemis. Pluspunt is wel dat het album best lekker doorluistert en het ook best als achtergrond muziek kan dienen. Denk dat een aantal nummers voor mij nog wel gaan groeien. Beter dan zijn debuut, alleen mis een nummer als Say Wassup op dit album.

avatar van Yestsida
Mijn verwachtingen voor Jay Rock's tweede album waren torenhoog.

Follow Me Home is een heerlijk album dat me het gevoel van de klassieke West Coast Hip Hop terug gaf. Heel het album kon je de "dubs" omhoog doen zal ik maar zeggen. Dit geluid had ik ook verwacht op 90059, maar dit is helemaal anders dan het debuutalbum.

De producties zijn moderner en minder West Coast-achtig dan op FMH. Ook zijn hier veel rustigere nummers op te vinden. Deze switch was even aanpassen, maar vanaf de eerste luisterbeurt beviel deze LP me al prima. Op dit moment ben ik content met de richting dat 90059 is uitgaan, voor de klassieke sound zet ik het eerste album wel terug op.

Zoals eerder aangegeven zijn het vooral rustige nummers die hier op te vinden zijn. Maar met Necessary, Easy Bake, het titelnummer en de possecut Vice City bewijst de hoofdartiest dat hij het verwezenlijken van bangers niet verleerd is.

Met de speelduur van drie kwartier is dit een korte maar krachtige CD. Het is nogal moeilijk om favorieten aan te duiden, elk nummer is aan elkaar gewaagd.

Jay Rock zelf blijft heerlijk om naar te luisteren met zijn diepe stem. Ook als rapper vind ik hem steeds sterk uit de hoek komen. Er zijn zelfs momenten dat ik deze rapper boven Kendrick zet van het TDE-kamp.

Laat alstublieft tussen dit project en album nummer 3 niet meer zoveel tijd zitten!

Stevige 4*.

avatar van DopeLemon
Vice City is nog steeds geweldig