Big Boi & Phantogram - Big Grams (2015)

Label: Epic

1. Run for Your Life (3:56)
  2. Lights On (4:20)
  3. Fell in the Sun (3:47)
  4. Put It on Her (2:51)
  5. Goldmine Junkie (3:42)
  6. Born to Shine (4:12)

met Run the Jewels

7. Drum Machine (3:47)

met Skrillex

Ozric Spacefolk
Dit lijkt mij een interessante samenwerking. Ik had bij Phantogram altijd al een beetje het gevoel dat ze putten uit de Hip Hop.

Big Boi ken ik van Outkast (als ik het goed heb) en dat is postieve hip hop.

Zo kan er eigenlijk dus niets fout gaan.

avatar van Dirruk
Ik denk dat het laatste nummer wel eens fout zou kunnen gaan

Ozric Spacefolk
Tja, ik ben ook lichtelijk bevooroordeeld. Maar dat komt omdat de publieke opinie tegen dubsteb in het algemeen en Skrillex in het bijzonder is.
Ik wacht het nog even af.

avatar van Dirruk
Maar ook gezien de titel : Drum Rack. Verwacht ik een heel druk nummer.

avatar van waxs
Run the Jewels strong as ever!

Ozric Spacefolk
Big Boi heeft echt een lekkere flow. Ik kende hem verder niet. Maar deze samenwerking klopt wel!

Echt een leuke aanbeveling. Hip Hop meets Synthpop.

Mooie samples, mooie beats, mooi gezongen door Sarah (die zelfs een beetje mag rappen) en verder uitstekend gerapt door Big Boi.

De eerste drie songs zijn al gelijk ijzersterk.

Daarna minder sterk maar nog steeds goed genoeg. Ik kan me vergissen, maar het lijkt alsof Put It On Her op een sample van Erykah Badu is gebaseerd.

Tegen het eind wordt het minder. Ik weet niet wie Run the Jewels is, maar die song ligt me wat minder. Komt misschien door de agressiviteit. Het laatste nummer met Skrillex is erg flauw maar ook wel weer aanstekelijk.

Niet een plaat die ik vaak zal opzetten, daarvoor luister ik te weinig naar Hip Hop, maar uiteindelijk toch een sterke plaat met veel verrassingen en interessante hooklines.