The Enid - The Bridge Show (2015)

Alternatieve titel: Live at Union Chapel

1 stem

Label: Operation Seraphim

1. Land of Hope and Glory - Eniland Can Take It (2:02)
  2. One and the Many (9:58)
  3. Welcome to Eniland (0:28)
  4. Terra Firma (7:32)
  5. Earthborn (4:29)
  6. Witch Hunt (6:33)
  7. Project Mars (1:03)
  8. My Gravity-Malacandra (13:33)
  9. Dark Hydraulic - Common Enemy (14:56)
  10. Wings (5:19)
  11. A Sickness of the Mind (1:59)
  12. Something Wicked This Way Comes (10:18)
  13. Leviticus (6:23)
  14. Someone Shall Rise (5:21)
  15. Judgement (9:23)
  16. Shiva (9:01)
  17. Encore (7:02)
avatar van Brunniepoo
The Enid scheert al jaren dicht tegen de kitsch aan en helaas gaan ze ditmaal die grens over. The Bridge Tour is een registratie van een zogenaamd thematisch concert, dat echter maar weinig om het lijf heeft. Het Bridge-album bevatte sowieso weinig nieuw materiaal en live werd dan ook volstaan met veel werk van Journey's End en Invicta (plus nog wat ouder werk) en daar dan een tenenkrommend verhaaltje omheen. Zit ik hier als luisteraar op te wachten? Neen.

Recent zag ik de band in Londen tijdens hun Dust-tour en dat concert leidde een beetje aan hetzelfde euvel: prima muziek (al overtuigde de Dust-nummers bij eerste beluistering nog niet echt), maar een veel te nadrukkelijke Joe Payne, die volledig over the top ging. Nu is een zekere mate van theatraliteit The Enid zeker niet vreemd - de shows uit het verdere verleden die ik van hen gezien heb, waren ook al vrij uitbundig - maar naar mijn mening begint de band hierin wel door te slaan.

Het skippen van de gesproken tussenstukken verhelpt in dit geval het euvel, maar toch koester ik de hoop dat de band dit soort strapatsen voortaan achterwege laat.