Anouk - Greatest Hits (2015)

Label: Universal

11. Lost (3:42)
  12. Jerusalem (3:55)
  13. One Word (4:02)
  14. Good God (2:36)
  15. I Don't Wanna Hurt (3:32)
  16. Modern World (3:30)
  17. If I Go (4:23)
  18. Three Days in a Row (4:13)
  19. Woman (3:51)
  20. For Bitter or Worse (4:14)
  21. Killer Bee (2:59)

avatar van oceanvolta
Maartenn schreef:

Groot gelijk

avatar van Stalin
Anouk moet dan ook een weeshuis aan kinderen onderhouden...

avatar van LucM
Een compilatie van Anouk is geen slecht idee omdat haar reguliere albums wisselvallig zijn.

IBN BATTOETA
Anouk zelf is daarentegen wél een slecht idee.

avatar van NewYorkCityLight
Wel een goed overzicht van haar nummers, al ben ik zelf niet zo'n grote fan. Vind 'Three Days in a Row', 'Jerusalem', 'One Word' en 'Places to Go' wel erg goed.

avatar van Stalin
IBN BATTOETA schreef:
Anouk zelf is daarentegen wél een slecht idee.

avatar van Edgar18
Ga je een dergelijk overzicht uitbrengen, staat Mood Indigo er niet op..

LucM schreef:

Dan zou in theorie dit haar hoogst beoordeelde album worden

avatar van gigage
Zo mooi de albumhoes was in 2014 zo lelijk istie nou.

avatar van Pinsnider
Hoe is het in godsvredesnaam mogelijk dat een uitgebreide verzamelaar van Anouk NIET aftrapt met Mood Indigo..???? Of hebben ze daar de rechten niet van..????

Pinsnider schreef:

Ik snap je punt, en het zou inderdaad tof zijn als haar debuutsingle erop had gestaan, maar ze heeft 34 top 40-hits gehaald, waar Mood Indigo niet bij hoort. En hier staan 30 nummers op. Zo raar is het dus ook weer niet.

avatar van Pinsnider
Ik wil geen doorjengelende kleuter zijn - daar is het punt niet belangrijk genoeg voor - maar dat vind ik dus WEL! Dat er 30 van de 34 singles op staan kan gebeuren, maar zo'n eerste allesbepalende kennismaking zet je er toch op??? Ik blijf het onbegrijpelijk vinden.

avatar van Arrie
Snap ik, maar voor de meeste mensen was Nobody's Wife die eerste, allesbepalende kennismaking.

avatar van Slowgaze
Stalin schreef:
Anouk moet dan ook een weeshuis aan kinderen onderhouden...

Arrie schreef:

Mja, daar heb je opzich ook wel weer gelijk in.... Laat ik mij over andere zaken gaan opwinden (de kwaliteit van de verslagen van leerlingen die ik nu aan het nakijken ben....)

Knap hoe deze dame nog altijd vernieuwend weet te blijven. geen 1 album klinkt qua sound hetzelfde, haar teksten zijn persoonlijk, zelf geschreven en worden naar mijn idee alleen maar beter.
Wat je hier wel heel duidelijk op kunt horen. Ook dat het steeds meer naar soul gaat.
Daarbij komen de diverse uitstapjes die ze de afgelopen 2 jaar heeft gedaan,
Wat mij betreft de perfecte tijd om er een greatest hits uit te gooien.
Wat ze volgens mij nog niet eerder heeft gedaan?
Eigenzinnige dame met haar hart op de tong, een eigen mening en doet waar ze zin in heeft in alle opzichten.

Mood indigo is inderdaad nooit een hit geweest,
Denk dat een greatest hits album van Anouk ook gewoon moet openen met Nobody's Wife. ?

Rudi1984
30 nummer op je greatest hits-album zetten, wat is madame Anouk toch weer lekker bescheiden.

Jan uit Berlijn
Rudi1984 schreef:

Ik schat zo in dat de platenmaatschappij hier de verantwoording voor draagt

avatar van rushanne
Maartenn schreef:
Hier gaat weer eens ordinair geld verdiend worden

Hoezo, wie gaat dit kopen dan?

Jammer dat Mood Indigo ontbreekt, toch wel haar beste single.

Dat is al meerdere blijkbaar opgevallen.

rushanne schreef:

Hoezo, wie gaat dit kopen dan?

Op nr. 39 in de iTunes Charts. Ik zit niet helemaal in chartsscene, maar dat lijkt me toch wel wat zeggen

avatar van rushanne
Zegt mij niks, ik doe niet aan itunes

buizen
Toch zal het menigmaal als kadootje worden gegeven met Kerst of Sinterklaas, zo'n verzamelalbum van Anouk. Fijne feestdagen.

avatar van Pinsnider
Och, en daar is niets mis mee.Oudhollandse kwaliteitspop, al is niet alles even sterk naar mijn eigen bescheiden mening....

avatar van Tommeh
Greatest hits albums zijn van alle tijden, beetje suf om Anouk hierop te (ver)oordelen.

avatar van Tricky Kid
Inderdaad, welke zichzelf respecterend artiest heeft geen Greatest Hits album? Eigenlijk heeft het nog lang geduurd, kijkend naar de tijd die ze alweer meeloopt.
Wel makkelijk dat we (of in ieder geval ik?) een album kunnen beoordelen zonder het te beluisteren...

Tricky Kid schreef:

Eh, lijkt me dat alle nummers wel bekend zijn...

avatar van vigil
Dit gaat gewoon warme broodjes worden hoor, waarom Anouk geen verzamel album mag uitbrengen na al die jaren aan de vaderlandse top is mij echt een raadsel.

Je kan het wel dubieus noemen dat ze in een programma als The Voice gaat zitten (waar ze op zich niet echt bij past) omdat ze wat te verkopen heeft.