Atmosphere - Overcast! (1997)

Label: Rhymesayers

1. 1597 (3:04)
  2. Brief Description (4:16)
  3. Current Status (3:40)

met Beyond

4. Complications (5:04)
  5. 4: 30 Am (3:10)
  6. Adjust (4:44)

met Beyond

7. Clay (3:48)
  8. @ (2:17)
  9. Sound Is Vibration (3:57)
  10. Multiples (4:13)
  11. Scapegoat (3:52)
  12. Ode to the Modern Man (4:01)
  13. WND (3:08)
  14. Multiples [Reprise] (1:48)
  15. Caved In (3:44)
  16. Cuando Limpia el Humo (5:12)
  17. The Outernet (5:22)
  18. Untitled (7:16)
Social_Mask
Ook dit is een goed album. Net iets minder dan de andere.

avatar van hiphopmaster
Al weer 10 geleden dat de 3-koppige crew Atmosphere (Slug, Ant en Spawn) met dit volledige album uitkwam. Spawn heeft na deze release de club verlaten. Ik vind het sterk album met hier en daar wat mindere nummers. Maar Slug blijft een fantastische MC (naar mijn mening zelfs één van de betere!) met prima producties van Ant. De bijdrage van Spawn vind ik niet echt sterk.
De beste nummers vind ik The Outernet, 1597, @, en Adjust.

Social_Mask
Spawn vond ik eerst maar redelijk goed, hij stond toch wel in de schaduw van Slug. Nu nog steeds, maar veel minder. Dit kan misschien nog wel een verhoging worden. Laatst weer opgezet en het klinkt toch best wel erg goed.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk dat ik een van de weinige ben, maar ik vind dit dus het beste werk van Atmosphere. Ant is in topvorm met zijn geweldige oldskool producties. Spawn is een echte toegevoegde waarde voor de groep. Jammer dat hij geen lid meer is. De mc's vullen elkaar prima aan, met hun goede teksten en sterke flows.

Akkoord, zalige plaat

al lang aant zoeken achter de vinyl

avatar van -marco-
cd net gescored, heerlijk plaatje.

avatar van JLjuju
Heerlijke beats, met hoofdzakelijk duistere of mooie vioolsamples.
Ik ben fan van Slug op dit album, wat klinkt hij dope .
Ook vette drums, dit is echte underground.
4* misschien nog 4,5*

Btw -marco- waar heb je die CD gescoort?

JLjuju schreef:
Heerlijke beats, met hoofdzakelijk duistere of mooie vioolsamples.
Ik ben fan van Slug op dit album, wat klinkt hij dope .
Ook vette drums, dit is echte underground.
4* misschien nog 4,5*

Btw -marco- waar heb je die CD gescoort?

Sorry voor me late bericht, maar heb hem gescoord bij de plaatselijke muziek winkel 't oortje in Hilversum. Als ik hen moet geloven is die weer gewoon leverbaar.

Je kan hem ook hier bestellen:

atmosphere | CD WOW! Nederland - cdwow.nl

Rene1979
Heb hem net gekocht hier in de USA kan helaas door de afwezigheid van een cd speler nog niet luisteren.

Rene1979
Heb hem helemaal geluisterd... Wat een heerlijk album weer van de in dit geval drie mannen

avatar van JLjuju
Rene waar heb je deze gevonden?

Rene1979
Jaaaaa.... in amerika heb ik deze gekocht..
Maar je kan hem wel nog bestellen bij fifthelement

JLjuju schreef:
Rene waar heb je deze gevonden?

Cdwow ook nog steeds te krijgen, volgens mij!

Social_Mask
Dat is al gezegd, nog geen 3 berichten terug...

Verder is dit een sterke plaat, met vooral The Outernet als hoogtepunt. Jammer dat Ant op momenten iets té repetitief te werk gaat. Doet qua sfeer erg denken aan Dynosprectum.

Rhythm & Poetry schreef:

Niet je vind When Life Gives You Lemons beter

avatar van Rhythm & Poetry
Tijden veranderen, net als de koekjes in de trommel.

Die worden oud

Dit is hun beste werk

DAt kan jijn vinden

avatar van FlyLo
Tot nu toe zonder twijfel hun beste album dat ik heb gehoord. Ant's producties hier passen veel beter bij de stijl van Slug dan op hun volgende albums. Slug rapt ook iets minder opgefokt en dat maakt het een stuk aangenamer om te beluisteren.
De bijdrages van Spawn en Beyond zijn ook echt essentieel. Er is veel meer variatie en daardoor kan dit relatief lange album toch blijven boeien.

avatar van Osiris Apis
De hoes is geïnspireerd op deze hoes: Andrew Hill - Judgment! (1964)

avatar van thgryda
wow inderdaad osiris, heel duidelijk zelfs, zo duidelijk dat het duidelijk een kninoog/tribute is wellicht

avatar van thgryda
Mooie hoes trouwens beide albums... Goed album dit al vind ik god loves ugly, lemons en cant imagine alle drie nog net beter. Dit is wel een erg goed album, klinkt wel iets rauwer maar ik ben meer voor de chille beats op de vorige albums. Erg goed album, goeie raps van slug, goeie producties van ant. Spawn is een degelijke mc maar komt niet in de buurt van slug, toch erg netjes dit dus zeker een 4

avatar van Osiris Apis
Ja dit album klinkt idd rauwer en meer ongepolijst. En ik vind Spawn een leuke aanvulling op Slug. Maar de drums die Ant een aantal keer gebruikt vind ik beetje vervelend. Van die harde blikkerige snare drums.

avatar van JLjuju
Daar hou ik juist van. Hoe harder hoe beter .
Minder extreem als bij Dynospectrum, maar nog steeds erg rauw.

ManMonster
Damn, wat een vet album! Nog maar pas ontdekt (wist dat het bestond maar nog nooit gehoord) en ik ben onder de indruk! Niet echt te vergelijken met hun andere werk dus ook de niet Atmosphere fans zouden dit een kans moeten geven!

Social_Mask

Ik wilde even een buiging maken voor The Outernet, dat vond ik wel op z'n plaats. Dat is bij dezen gedaan.

avatar van JLjuju
Op Cdwow besteld, thanks to -marco- (wel super laat maargoed hij was er nog, en niet eens duur).
Hoelang duurt het gemiddeld voordat een cd binnen is? Ik heb 'm vorige week woensdag of donderdag besteld.

avatar van MJ_DA_MAN
Minstens een maand.

avatar van kobe bryant fan
Wat een album Spawn is inderdaad een leuke aanvulling vooral op Caved In komt hij schitterend.
Caved In is ook direct mijn favoriete track op deze plaat. Slug komt ook weer goed een rauwer dan op de volgende platen. En Slug moet zijn eerste slechte beat nog maken.
4*.