menu

The Nice - Autumn '67 – Spring '68 (1972)

Alternatieve titel: Autumn to Spring

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Charisma

  1. The Thoughts of Emerlist (4:14)
  2. Flower King of Flies (3:37)
  3. Bonnie K (3:20)
  4. America (6:07)
  5. Diamond Hard Blue Apples of the Moon (2:45)
  6. Dawn (5:06)
  7. Tantalising Maggie (4:21)
  8. Cry of Eugene (4:31)
  9. Daddy, Where Did I Come From? (2:48)
  10. Azrial * (3:47)
  11. Diary of an Empty Day * (3:58)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 36:49 (44:34)
zoeken in:
avatar van B.Robertson
Heb hier een heruitgave van, vroeger nooit verder dan America gekomen en deze elpee gaat me om Keith Emerson.

The Nice - The Nice (1976, Vinyl) | Discogs

avatar van BoyOnHeavenHill
3,0
Alles hiervan is nu te vinden op de voorbeeldige 3-CD-box Here come The Nice : the Immediate anthology uit 2000, waarop de drie albums en de vier singles uit hun Immediate-periode alsmede vele live-opnames, outtakes en alternatieve versies zijn verzameld.

avatar van BoyOnHeavenHill
3,0
Alternatieve versies van zes nummers van het debuutalbum plus van beide kantjes van de single America / The diamond hard blue apples of the moon plus een nummer van de tweede plaat van The Nice. Heel veel meerwaarde hebben deze uitvoeringen voor mij niet : de alternatieve versie van The thoughts of Emerlist Davjack is anderhalve minuut langer omdat het eerste couplet en de brug gewoon integraal herhaald worden, bij Flower king of flies zit nu een extra coupletje, Daddy where did I come from klinkt meer als een demo-versie en is ook een minuut korter aangezien de dialoog tussen vader en zoon heel anders (en veel korter) is, en aan de overige versies was mij weinig opgevallen totdat ik origineel en alternatief op de koptelefoon vlak na elkaar ging beluisteren. (Misschien dat de stereoversie van America nog iemand kan bekoren?)
        Al met al is dit een compilatie die voor mijzelf zoals gezegd niet zo veel meerwaarde heeft, maar voor de echte completist is dit wellicht een mooie bonus. Los daarvan en op zichzelf beschouwd is deze verzameling echter wèl nuttig om mij er weer van bewust te maken wat een aparte band dit was èn om te beseffen dat David O'Lists psychedelische gitaar op dat onvolprezen debuutalbum toch wel behoorlijk wat aan de groepssound toevoegde – eigenlijk best jammer dat hij na The thoughts of Emerlist Davjack de band verliet.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:34 uur

geplaatst: vandaag om 01:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.