Toon Hermans - Alle Liedjes van M'n Show (1983)

Label: RCA

1. Ik Krijg 'n Kick Als Ik Je Zie (2:16)
  2. Het Hollandse Handje (3:22)
  3. Hoedje van Stro (2:49)
  4. De Tango van het Blote Kontje (6:25)
  5. Ik Wil 'n Nieuwe Wereld (2:32)
  6. C'est L'Amour (10:33)
  7. Cafe Biljart (3:30)
  8. M'n Engel Gabriel (3:01)
  9. Oh... Carolien, Oh, Carolien (4:41)
  10. Refreintjes van Toen en Ik Heb het Leven Lief (6:07)
avatar van Madjack71
Toon Hermans, een groot woordkunstenaar. Nooit grof en altijd met liefde voor het leven en de mens...kom daar nu nog maar eens om, bij al die grofgebekte, over anderen heen walsende comedianten. Dat maakt Toon uniek en...misschien voor sommigen ook wel wat saai en belegen. Voor mij is hij een held, deze getalenteerde clown, schrijver, zanger. Daarnaast bevat dit album een van mijn favorietste liedjes van Toon nl. Het tango van het blote kontje. Cafe Biljart heeft een prachtig summier gevoel over zich van de vergankelijkheid van het leven. M'n Engel Gabriel maakt het drietal favorieten compleet.
Refreintjes van Toen...zijn leuk, maar ik heb dan liever heel het lied.
Hoe het ook zij, een aangename lp om naar te luisteren, van de man, die zo ook om zijn eigen grapjes kon lachen bij een show.
Ik mis hem wel.