The Four Horsemen - The Horsemen Project (2003)

Label: Think Differently

7. The Fourth Seal
  8. Cavalier
  9. Scrolls
eazyfan
Canibus doet op deze mee dus zal ik zeker eens moeten luisteren.

hm... raar mijn cd heeft 28 tracks

edit: mijn cd heet ook apocolypse now lol ik heb een andere

GGMM
Het eerste nr. is zo vet, die repeat ik altijd 5keer voordat ik hem verder speel. Hoop dat we nog meer gaan horen van deze groep.

Relax
Canibus, Rass Kass, Killah Priest en... helaas Kurupt in 1 groep.. daaaaaaamn.

Dr.Greenthump
Inderdaad met deze 4 mannen heb je eigenlijk best een lekker groepje met natuurlijk Canibus en Rass Kass als de betere. Maar ook Killah Priest is zeker onderhouden en Kurup wat minder. Het zorgt in iedergeval voor wat afwisseling. Een soort East versus West dus. Canibus maakt overigens al gauw duidelijk - in de opening van de eerste track - dat ''The Horseman'' er zijn! Hij slacht overigens gewoon heel die track daar niet van. Het geheel is niet helemaal geslaagt en dat terwijl er slechts 9 tracks op staan. Dit had op papier een sterke plaat kunnen worden, maar voordat ik mijn oordeel geef zal ik nog wel een aantal keer luisteren.

eazyfan
Idd, Dr.Greenthump vertelt het zeer goed, dit kon echt wel beter, zowel qua producties en rhymes. Net 3,5* voor paar nice tracks. Canibus steelt hier gewoon de show vind ik.

avatar van Steez
De opening van Canibus doet het hem. 1 van de beste openingsverses die ik gehoord heb. Machtig!

De rest van de cd valt inderdaad wat tegen.

Hier nog wat openings verses uit The Horseman:

Killah Priest:

Raisin' my battleaxe, I'll bash ya into pieces
Nations for treasons and conquer their regions
Smash in their kingdoms and stomp on their leaders
Four figures of killers that's haunted by demons

Kurupt:

Run through the fortress and let off the seasons
Beheaded and shredded in several pieces

Ook kurupt komt hier vreselijk lekker op de track, maar helaas verpest hij een bijna perfect nummer. Het bevestigd maar weer eens dat Kurupt de 'zwakke' schakel is in de groep. Nee laat hem het maar houden bij de eenvoudige onderwerpen, want je merkt gewoon dat hij moeite doet om moelijke woorden te laten rijmen.

avatar van René.
Chino XL & Pharoahe Monch Schijnen nu ook lid te zijn, hoop dat er snel een album uitkomt als het echt waar is.

Holy shit! Bron ...

avatar van René.
Laat ik benadrukken áls het echt waar is m'n 'bron' is namelijk wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/The_HRSMN

avatar van Steez
Lijkt me wel heel sterk. Zou wel té sick zijn om Canibus, Rakim, Vinnie Paz, Chino XL, Pharoahe Monch in 1 groep te hebben!
Ik vrees iemand die dit nét iets te graag wil en dit op wikipedia zet

Affiliated:

Pace Won
Journalist
Young Zee
Pak Man

No fucking way, wikipedia maakt 't wel héél spannend

avatar van BoordAppel
Ziedaar dé reden waarom we Wikipedie niet als betrouwbare bron beschouwen .

Dr.Greenthump
Het zou natuurlijk wel mooi geweest zijn. Wellicht dopeste Hip-Hop crew ooit sinds Wu-Tang Clan en het was ansich al een leuke groep.

KSPR
Op http://www.hrsmn-central.com/ staat Chino XL er wél bij, alleen als je ergens op klikt linkt hij door naar zo'n hosting site. Dus ik vraag me af of het erg betrouwbaar is.

avatar van thomzi50
Zitten wel wat leuke stukjes tussen, maar soms klinkt het wel erg makkelijk in elkaar gezet. Zoals dat slotnummer, oersaai

Ik vind het wel chill dat Kurupt bij deze groep zit. Met hem erbij heb je juist een relaxte afwisseling van stemmen.

Dr.Greenthump
Kurupt trekt het niveau juist naar beneden. Hij past gewoon niet op deze plaat, onanks dat hij zijn best doet om innovatief te zijn. Nee houd het dan liever bij zijn roots, wietroken en heerlijke G-funk in de richting van DJ Quik en Soopafly.

Canibus op Leather Steeds:

See, niggaz like you can't exist without Canibus
Cause you're a poor excuse for a man, you bitch

Hehe.

avatar van MJ_DA_MAN
Maar ja, nu het album zelf. Niet veel aan, slechts het eerste nummer zal ik nog luisteren in de toekomst denk ik. Hopelijk wordt het volgende albuum een stuk beter. Nog net 3* voor voornamelijk Canibus, en de lyrics.

lijkt me leuk album...kan ik die ook ergens luistere voordat ik em koop?

avatar van MJ_DA_MAN
Heb hem gelukkig niet orgineel, want er is eigenlijk niks aan. Denk dat ik ook ga verlagen, maar twijfel er nog over. Maar goed, ik denk dat je hem beter kan downloaden gezien hij ten eerste heel moeilijk te krijgen is (orgineel) en ook nog eens voor een dikke prijs, plus hij het niet waard is om te kopen als je het mij vraagt.

Dr.Greenthump
Ik sluit me aan bij MJ. Hooguit leuk voor de collectie

waar kan ik em dan downloaden?

KSPR
Sst, mag niet op musicmeter.

ik heb em geluisterd en klinkt best goed tot nu toe

avatar van thomzi50
MJ_DA_MAN schreef:
Hopelijk wordt het volgende albuum een stuk beter. .

Is daar sprake van?

avatar van MJ_DA_MAN
Als het goed is wel ja, ook gezien ze de groep gaan uitbreiden (met Chino o.a.).