Postman - Green (2006)

3. They Know (3:48)
  4. Worry (5:31)
  5. Insight (3:48)
  6. Dutch (2:41)
  7. You Make Me Feel (3:12)
  8. Firing (2:53)
  9. All Gone (4:19)
  10. Rendezvous Point (3:25)
  11. Conflict (3:56)
  12. Confrontation (4:05)
  13. Showdown (3:17)
  14. Fine (3:31)
In 2003 kwam het laatste album van postman uit. Nu gaat Remon Stotijn a.k.a. The Anonymous Mis het in zijn eentje proberen als 'Postman'. Hoewel, echtgenoot anouk zal op een groot aantal tracks een bijdrage leveren.

Ik ben zelf erg benieuwd naar het album. Ik luister met veel plezier naar zowel de muziek van Anouk als van Postmen. De single 'Downhill' is wat mij betreft een goed voorteken.

avatar van BoordAppel
Wel een erg brak plaatje zeg . Maar goed, ik ben ook wel benieuwd, de single is namelijk wel lekker.

avatar van Reijersen
Heb altijd een groot zwak gehad voor de muziek van Postmen. Ben benieuwd wat hij er van gaat maken in zijn eentje. Vind 'Downhill' zeker een erg lekker nummer.

Voor de liefhebbers alvast een voorproefje: http://www.mtv.nl/brandnew/firstlisten_postman.html

30 seconden is net tekort om een goed oordeel te vormen. Maar je krijgt al wel een betere indruk van waar het album naar toe gaat.

Geweldig album mensen een aanrader

avatar van Reijersen
Ben in het trotse bezit van deze cd, ben erg benieuwd

Joy
afgaande op het nummer met ega anouk zelf zeg ik:

nee laat maar

erg zwakke single

avatar van jowietje
Ik vind dat nummer Downhill een verschrikkelijk nummer. Lijkt wel van een keentje die net leert rappen.

Inderdaad zwakke single.

jowietje schreef:

Inderdaad zwakke single.

Haha, je weet wel via Postman is??

Van iemand die net leert rappen goeie grap

avatar van Erikpol
Heeft Postman dus alleen maar één letter veranderd (ipv postmen) om zo verder te gaan?

Erikpol schreef:

Ja, waarom niet?

Erikpol schreef:

Klopt toch ook eerst was het meervoud nu enkelvoud, niets dan logisch

avatar van Reijersen
Gehoord en gezakt. Tjonge wat een eentonige muziek. Geef mij de oude Postmen maar terug.

2,5 ster.

avatar van jeroen1904
Net voor de eerste keer beluisterd op de luisterpaal en een zomers gevoel kan ik niet onderdrukken. Dit plaatje= zomer. Moet dit nog een paar keer beluisteren vooraleer ik een beoordeling geef , maar eerste luisterbeurt klonk echt goed. Enkele mindere nummers, maar het merendeel is echt wel zeer goed. De single downhill krijgt al veel airplay op stubru en is zeer leuk, maar der staan nog veel betere nummers op (worry, insight, confrontation,conflict).

Reijersen schreef:

Haha, je weet wel via Postman is??

Van iemand die net leert rappen goeie grap

-hoezo?is eerder succes automatisch een garantie voor nieuw succes en kwaliteit?

hij kan best rappen maart dit klinkt nergens naar

Joy schreef:

hij kan best rappen maart dit klinkt nergens naar

Is zeker geen garantie voor de toekomst, maar om nou te zeggen dat het klinkt als iemand die niet kan rappen gaat mij wel erg ver. Op deze plaat is Mis ook een begandigd MC, maar de muziek is gewoon saai.

avatar van AriTupari
heb hem net beluisterd, 'k moet eerlijk zeggen dat ik er meer van verwacht had. Tijdens het beluisteren heb je momenten van, OK we zijn vertrokken en net dan stuikt het weer ineen, jammer. De stem draagt ook de songs niet zoals weleer. Uitschieters voor mij zijn Dutch and Firing (die richting mag het meer uitgaan) en uiteindelijk valt Downhill ook wel mee. Nee, geef mij maar Postmen in't meervoud!

Joy
je mist gewoon die strakke postmenband eromheen

Relax
Lekkere beats met goede tekst en flow.
Dit vind ik beter dan Pete Philly, maar dat is dan ook een persoonlijke smaak.

3.5

Ik heb de cd nu meerdere malen in zijn geheel geluisterd dus tijd voor een mening. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Ben altijd gecharmeerd geweest van Postmen en zeker ook van Anouk dus een combinatie zag ik wel zitten. De single 'Downhill' was veelbelovend maar het album heeft die belofte wat mij betreft niet waar gemaakt. Ik vind 'Rendezvous point' (het oude postmen gevoel), 'Conflict', 'Showdown' (veel energie) en de single 'Downhill' goede nummers met vaak een lekkere flow. De andere nummers hebben ook wel 'flow' maar dan meer die van een kabbelend beekje. Ik mis ook een strakke band en invloed van andere artiesten. Wat dat betreft is de bijdrage van Anouk ook maar minimaal. Dit geeft overigens wel aan dat Postman niet is gegaan voor het goedkope succes (meedeinen op het succes van Anouk) en dat is te prijzen. Het resultaat is echter geen bijster orginele plaat maar ik zal hem de komende tijd nog wel regelmatig beluisteren. 3*

(Deze nieuwe cd heeft er overigens wel weer voor gezorgd dat de andere platen van postmen weer allemaal uit de kast gehaald zijn!)

avatar van Jordy
Volgens alle interviews en recensies die ik naar aanleiding van dit album lees moet het vorige Postmen-album een slecht rotzooitje geweest zijn, met moeite gemaakt door ruziemakende muzikanten. Het zal wel, ik hoor het er niet aan af, zeer veel beter dan dit.

Vlakke productie, Anouk die telkens stemmetjes doet op de achtergrond... Mis blijft een zeer aardige rapper, vandaar krap 3*

Ik moet eerlijk zeggen, als ik geen fan van Anouk zou zijn, had ik dit album nooit geluisterd. Ik houd namelijk helemaal niet van rap enzo. Toch is dit album echt lekker om te luisteren! Lekker zomers! Ook al heeft Anouk daar veel voor gezorgd

Anouk staat maar op 1 nummer

Jordy schreef:
Anouk die telkens stemmetjes doet op de achtergrond

^^^^^^^^

jowietje schreef:
Anouk staat maar op 1 nummer

Joy
vorige plaat van postmen slecht rotzooitje?

ik hoor in dat album zon 30 jaar reggae voorbijkomen, er zit enorm veel variatie in

beste postmen album wat mij betrefd, alblijven de krakers - u wait, cocktail bijv - eeuwig lekker in gehoor

Anouk doet bijna aan elk nummer mee hoor.
Als backvocals inderdaad. Kijk maar opa chterkant van de cd

Hij is wel een brok energie op het podium en z'n songs zijn zoals postmen een aanstekelijke mix van reggea en hiphop , stond gisteren samen in programmatie van festival met Guru. Ik had soms wel de indruk dat de heer zich wat geforceerd street-geloofwaardigheid wil aanmeten.

avatar van Ali Chemicali
Ik vind het best lekker klinken allemaal. Best lekkere deuntjes steeds. Wel catchy, maar met een korte houdbaarheids datum.

EDIT: De albumcover is vind ik slecht gekozen.. Dit album is lang neit zo brak als dat doet vermoeien. Ik dacht ook dat ik neit de enige was, omdat iedereen claimt een zomers gevoel te krijgen.

avatar van oruiz
Ik ben niet bekend met het vroegere Postmen of deze Postman, maar 1 ding weet ik wel en dat is dat ik You Make Me Feel een erg leuk liedje vind. Maar klinkt de rest van deze plaat ook zo vrolijk, of geldt dit alleen voor deze single?

avatar van Coldplayer
Ik heb alleen Downhill gehoord, ik vind dit toch wel kwaliteit van Nederlandse bodem hoor...

Los van het feit of het kwalitatief goed is of niet, doet Postman weer gewoon zijn ding. Ik heb het vroegere Postmen altijd erg kunnen waarderen, zelfs meer dan meeste internationale rappers/hiphoppers, omdat het gewoon erg lekker wegluisterd...