Paradise Lost - Symphony for the Lost (2015)

Label: Century Media

1. Tragic Idol (5:09)
  2. Last Regret (4:58)
  3. Your Own Reality (4:22)
  4. Over the Madness (5:41)
  5. Joys of Emptiness (4:04)
  6. Victim of the Past (5:13)
  7. Soul Courageous (3:46)
  8. Gothic (6:21)
  9. The Enemy (4:09)
  10. Erased (4:02)
  11. Isolate (4:12)
  12. Faith Divides Us, Death Unites Us (5:02)
  13. As I Die (4:26)
  14. One Second (3:52)
  15. True Belief (5:13)
  16. Say Just Words (4:45)
  17. The Last Time (3:49)
avatar van james_cameron
Redelijke live-registratie, waarbij de eerste helft van de set wordt ondersteund door het filharmonisch orkest van Plovdiv (Bulgarije). Het orkest verdrinkt helaas een beetje in de mix, waardoor dit niet heel veel toegevoegde waarde heeft. Wel leuk is de keuze voor een reeks niet zo voor de hand liggende tracks, die live nog niet zo vaak ten gehore zijn gebracht. De tweede helft van de set bevat bekender werk, zoals de publieksfavorieten As I Die en True Belief. De band is goed op dreef, maar zanger Nick Holmes heb ik wel eens beter horen zingen.

avatar van notsub
Het blijft jammer dat Paradise Lost van dit soort korte setlists blijft doen. Ze zouden toch met gemak een half uur extra kunnen spelen, zonder aan kracht in te boeten ? Nu, nota bene met een orkest erbij, schakelen ze na acht nummers al over op een greatest hits show om met nog geen 80 minuten show weer klaar te zijn. Kwalitatief valt er weinig op aan te merken, zeker Gothic met orkest is een hoogtepunt. Ook de keuze om minder bekende songs met het orkest te doen is een bewijs van daadkracht, maar hier had veel meer in gezeten.