Linda Ronstadt - Prisoner in Disguise (1975)

Country / Pop
Label: Asylum

1. Love Is a Rose (2:49)
  2. Hey Mister, That's Me Up on the Jukebox (4:09)
  3. Roll Um Easy (2:58)

met Lowell George

4. Tracks of My Tears (3:15)
  5. Prisoner in Disguise (3:55)
  6. Heat Wave (2:48)
  7. Many Rivers to Cross (4:07)
  8. The Sweetest Gift (3:05)

met Emmylou Harris

9. You Tell Me That I'm Falling Down (3:19)

met Maria Muldaur

10. I Will Always Love You (3:01)
  11. Silver Blue (3:07)
avatar van sq
sq
The 'Queen of covers' heeft hier wel heel bekende stukken opgekpakt, en doet dat samen met een hele stoet bekende artiesten. Toch als album maar matig geslaagd vind ik. "I will always love you" (cover van vriendin Dolly Parton) en "Many rivers to cross" vind ik al niet best; Tracks of My tears, een van mij alltime soulballads, vind ik ronduit vervelend om te horen.

avatar van potjandosie
een semi-klassieker uit de seventies. een album dat een soort van gouden trio vormt met haar albums "Heart like a Wheel" (1974) en "Simple Dreams" (1977). liefhebbers van country-rock die destijds ook luisterden naar de vroege albums van de Eagles en Jackson Browne wisten er wel raad mee. David Lindley bekend van zijn werk met de laatste, speelt fiddle op tracks 1, 8 en 9.
een consistent album met een prima song collectie, met voor mij als enige dissonant het nummer "Heat Wave". achteraf was dat nummer wellicht een voorbode van de muziek die zij ging maken op latere mainstream pop albums "Living in the USA" en "Mad Love". albums waarbij ik afhaakte. overigens maakte zij in 1995 nog het prima album "Feels Like Home", dat het niveau benaderde van het eerder genoemde trio albums.

de cover list van "Prisoner in Disguise":

1. Love is a Rose - Neil Young
2. Hey Mister, That's Me upon the Jukexbox - James Taylor
3. Roll Um Easy - Lowell George
4. Tracks of My Tears - William Robinson, Mary Tarplin, Warren Moore)
5. Prisoner in Disguise - John David Souther
6. Heat Wave - Holland, Dozier, Holland)
7. Many Rivers to Cross - Jimmy Cliff
8. The Sweetest Gift - J.B. Coats
9. You Tell Me that I'm Falling Down - Anna McGarrigle, C.S. Holland)
10. I Will Always Love You - Dolly Parton
11. Silver Blue - John David Souther

Album werd geproduceerd door Peter Asher, die een paar jaar later tevens haar meest succesvolle album "Simple Dreams" (1977) zou produceren
Recorded February - June 1975 at the Sound Factory, Los Angeles, California

Very special thanks to Andrew Gold for all his help schrijft Linda Ronstadt in de liner notes