The Avalanches - Since I Left You (2000)

Australiƫ
Electronic / Dance
Label: Modular

1. Since I Left You (4:21)
  2. Stay Another Season (2:19)
  3. Radio (4:21)
  4. Two Hearts in 3/4 Time (3:22)
  5. Avalanche Rock (0:23)
  6. Flight Tonight (3:53)
  7. Close to You (3:55)
  8. Diners Only (1:34)
  9. A Different Feeling (4:22)
  10. Electricity (3:30)
  11. Tonight (2:19)
  12. Pablo's Cruise (0:52)
  13. Frontier Psychiatrist (4:48)
  14. Etoh (5:02)
  15. Summer Crane (4:39)
  16. Little Journey (1:35)
  17. Live at Dominoes (5:38)
  18. Extra Kings (3:46)
avatar van wibro
Ik vond dit album toen ik mijn kast met CD's aan het doorspitten was. Ik wist niet eens meer dat ik dit album had. Dus maar weer eens beluisterd. Het is en blijft een grappig album dat moeilijk te plaatsen is. Echt 'dance' kan ik het ook weer niet noemen, maar het luisterde wel lekker weg. Wat het beste nummer is valt moeilijk te zeggen. Omdat elk nummer zonder onderbreking naar het andere overloopt vormt het album eigenlijk een geheel waarbij het voor mijn gevoel onmogelijk is er zo maar een nummer uit te pikken en die afzonderlijk van de rest te beluisteren. Het album komt daarom ook het beste tot zijn recht als je hem zonder onderbreking in zijn geheel beluistert.

avatar van Film Pegasus
Dit blijft een heerlijke album dat een mix is tussen een filmsoundtrack en een gesampled loungefeestje. Gezellig om naar te luisteren met de nodige speelsheid. Ik heb enkele jaren geleden de band live aan het werk gezien en de beelden passen mooi bij de sound.