menu

The Everly Brothers - The Hit Sound of The Everly Brothers (1967)

mijn stem
2,57 (7)
7 stemmen

Verenigde Staten
Pop
Label: Warner Bros.

  1. Blueberry Hill (3:02)
  2. I'm Moving On (2:28)
  3. Devil Child (2:40)
  4. Trains Boats and Plains (3:03)
  5. Sea of Heartbreak (2:22)
  6. Oh, Boy (2:47)
  7. (I'd Be) a Legend of My Time (2:47)
  8. Let's Go Get Stoned (3:07)
  9. Sticks and Stones (2:48)
  10. House of the Rising Sun (4:36)
  11. She Never Smiles Anymore (3:19)
  12. Good Golly Miss Molly (2:49)
totale tijdsduur: 35:48
zoeken in:
avatar van platedraaier
1,5
In tegenstelling tot wat je zou denken n.a.v. de titel, is dit geen verzamel album van de Everly Brothers. Dit is een regulier album, waarop de Everly Brothers allemaal covers zingen van hits van andere artiesten. Dat is iets wat zeker in 1967 heel gewaagd was. En ook niet zo geslaagd wat mij betreft.

avatar van LucM
2,5
Inderdaad een misleidende titel want het zijn allemaal covers van bekende en minder bekende hits. Ik ben nooit een liefhebber geweest van cover-albums, noch die van nu, noch die van de jaren '60. Sommige covers komen goed uit de verf in die zin dat Everly Brothers een eigen draai aan geven zoals I'm Moving On, Sea of Hearthbreak en (I'd Be) a Legend of My Time waar hun magische samenzang nog te horen is, andere voegen niets aan toe aan het orgineel. Globaal te weinig geïspireerd, Everly Brothers hadden dit album beter niet uitgebracht

avatar van nlkink
2,5
Een aparte plaat. Er staat altijd wel iets interessants op een album van The Everly Brothers, maar deze zou ik mensen pas aanraden als ze verder alles al hadden.
Opmerkelijk weetje: De producer van het liedje 'She Never Smiles Anymore' is Sylvester Stewart, die later doorbrak als voorman van Sly & The Family Stone.
De aftrap 'Blueberry Hill' is het minst geslaagd. De rest is acceptabel tot goed. Verreweg het mooist vind ik het eerder genoemde 'She Never Smiles Anymore', maar ook 'Trains, Plains & Automobiles' en 'The House Of The Rising Sun'.

avatar van heartofsoul
2,5
Het doet me verdriet, maar ook ik kan voor dit album geen voldoende geven. Een andere producer (in plaats van Dick Glasser) zou misschien wat geholpen hebben, want het klinkt hier en daar nergens naar.
Heel rare arrangementen verpesten het voor mij, alsmede de tekort schietende vocalen van sommige nummers. Blueberry Hill zowel als Good Golly Miss Molly vind ik bijvoorbeeld
tenenkrommend.

Gelukkig staan er ook een paar goed geslaagde stukken op, zoals (inderdaad) She Never Smiles Anymore, Trains and Boats and Planes (dat is de correcte titel) en bijvoorbeeld I'd Be a Legend In My Time van Don Gibson.

avatar van nlkink
2,5
Heartofsoul schreef:
Trains And Boats And Planes (dat is de correcte titel)


Hahahahaha ik zie nu pas dat ik in plaats van Trains And Boats And Planes de filmtitel Planes, Trains & Automobiles in mijn recensie heb genoemd. Kennelijk een complete black out gehad.

avatar van heartofsoul
2,5
Dacht al zoiets...

2,5
Heb dit album met the Everly Brothers Sing als 2 lp’ s op 1 cd. Het label is TNT Laser. Verder uitzoeken leert mij dat Warner Bros de oorspronkelijke lp uitgaf; Collector’s choice de eerste cd. TNT heeft kennelijk rechten om cd’s uit te brengen als 2 lp’s op 1 cd als volume 6. Men voegt er helaas geen boekje bij. Dank zij wikipedia kom ik erachter wie de ingehuurde muzikanten zijn: Glen Campbell, Larry Knechtel, Ray Pohlman en Hal Blaine. Voor mij is dit album, samen met Some Hearts een dieptepunt.

2,5
Some hearts noem ik hier een dieptepunt. Deze cd staat er bij mij nu beter op. Nog steeds niet in mijn persoonlijke, Everly top 10, maar beter dan the Hit sound.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:10 uur

geplaatst: vandaag om 10:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.