Logic - The Incredible True Story (2015)

Label: Def Jam

6. Young Jesus (3:35)

met Big Lenbo

7. Innermission (4:00)

met Lucy Rose

8. I am the Greatest (3:22)
  9. The Cube (0:27)

met Jesse Boykins III

15. Never Been (4:07)
  16. Run It (3:20)
  17. Lucidity (0:55)
  18. The Incredible True Story (6:56)
avatar van Yestsida
Zijn beste.

Of dat vind ik toch. Logic is een rapper dat een vrij atypisch leven leeft in vergelijking met de gemiddelde woordenkunstenaar. Hij heeft wel het nodige gezien van de donkere kant van het leven wegens zijn vader en broers maar zelf stond hij er steeds van een kleine afstand vandaan. Logic is gewoon een (über)nerd dat zich vooral graag verdiept in verhaalvertellingen, films en videogames. Uiteraard is hij ook ongelofelijk gepassioneerd door Hip Hop én is wat mij betreft zelf een subliem rapper. Voor mij persoonlijk is dit één van de betere van de vorige generatie rappers. Wegens zijn interesses ook wel dé rapper waar ik me het beste mee kan identificeren denk ik.

The Incredible True Story is in elk opzicht een evolutie van zijn debuutalbum. Logic rapt zeer strak, de teksten zijn mooi geschreven, hij experimenteert wat meer (waaronder met zang... hoor City of Stars) en dit bevat heerlijk rijke producties. Heerlijke warme instrumentaties die een prachtig huwelijk vormen met de stem van de gastheer zijn op dit tweede studioalbum te vinden.
Young Jesus is een stijlbreuk, Logic en zijn artiest Big Lenbo scheuren die boom bap-track volledig aan flarden. I Am the Greatest bevat dan weer elementen van Trap.

De grootste evolutie zit in het albumgevoel. Eén van de voornaamste redenen dat ik dit geniaal vind heeft niet alleen met de muziek te maken. De nummers vind ik stuk voor stuk geweldig maar Logic heeft hier een sciencefiction-verhaal rond gebreid. In de (verre) toekomst is de bemanning van ruimteschip Aquarius III op zoek naar Paradise. Als luisteraar krijg je te horen hoe deze zoektocht gaat en krijg je ook uitstekend geschreven conversaties van de crew onderling te horen. Dit album hebben ze tijdens hun ruimtetocht opstaan.
Thalia van het eerste album, Under Pressure, heeft letterlijk een evolutie doorgemaakt. Waar ze daar na elk nummer een leuk feitje gaf over Logic of dat album is ze hier de intelligente boordcomputer van het ruimteschip.

The Incredible True Story is wat mij betreft de perfecte mengeling tussen Logic als muzikant, verhalenverteller en nerd. Een album waar ik de interludes (niet alleen de aparte maar ook de kleintjes na de tracks) een absolute meerwaarde vind... iets wat niet veel voorvalt. Meer nog, ik kijk ernaar uit tijdens het beluisteren van dit project! Petje af voor de stemacteurs en het scenario, ik geniet er met volle teugen van. Wegens dit feit ook wel het type album dat je best in zijn volledigheid beluisterd.