Sticks & Dazzled Kid - Dazzled Sticks (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Zegevieren (2:33)
  2. Blijven Lopen (2:53)
  3. Wat Je Doet voor een Ander (2:56)
  4. Body Rap (3:25)
  5. Dans (3:07)
  6. Eind Decembertje (1:45)
  7. Soeffies (3:02)

met Adje

8. Hooligans in Bloomingdale (3:28)
  9. Trammelant (2:31)
  10. De Tunnel (3:11)
  11. Helemaal Niks (2:40)
  12. Pitchfork Darling *
  13. Eind Decembertje *

met Adje

Rene1979
En daar was ineens een nieuw Sticks album. Heerlijke plaat zo wat ik hoor.

avatar van ThingMan
Gedoneerd, gedownload en aan 't luisteren! Klinkt goed tot nu toe. Sticky Steez!

avatar van Bardt1980
Samenwerking pakt verrassend goed uit hier. Sticks is qua woordvernuftigheid ook erg goed op dreef op dit album.

Rene1979
Zeer melodieus geheel prima geproduceerd dus! Als je Sticks op een plaat hebt kunnen de rijms nooit mis gaan.

GCITY050
Blijf toch altijd met dat hoge verwachtingspatroon van Microphone Colossus en vooral Fakkelteit zitten bij Sticks. Het klinkt op zich prima, maar de refreintjes zijn allemaal zo cliché. Sticks is nota bene de man die in de Volkskrant nog niet zo lang geleden verkondigde cliché's te verafschuwen.

Het album met Moon kon ik in dat opzicht meer waarderen. Ik vind dit net een stap te ver, het doet me eigenlijk ook niet meer aan hiphop denken. Wel een prima tussendoortje, daar niet van. Maar zit zelf meer te wachten op het album met Henning of een nieuwe Fakkelbrigade plaat.

avatar van TheLegacy
GCITY050 schreef:

Hoe zit het eigenlijk met dat Henning collabo album, heb daar toch al een aantal snippets van gehoord die echt dik klonken.

avatar van dielinquent
Het is inderdaad angstvallig stil geworden rond dat album met Henning. Sowieso is er van Henning weinig meer vernomen de laatste jaren. Hopelijk zit die plaat nog wel in de pijpleiding.

GCITY050
Het zou eerst in 2012 uitkomen, toen 2013, toen 2014, en nu staat op instagram 2015. Maar denk niet dat er nu zo snel een volgend album uit zal komen...

avatar van Slowgaze
Ik wil gewoon de beloofde KRS-plaat met Kubus en Rico, in plaats van een plaat met Henning.

avatar van Silky & Smooth
Niet zo moeilijk en dans! Op de hoogte, uit de hoogte?

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dit een erg lekker plaatje. De beats zijn chill en ondanks dat Sticks wat nonchalant rapt is hij erg scherp en zitten zijn teksten prima in elkaar.

Slowgaze schreef:

Die kan je definitief vergeten, tenzij je Kubus omkoopt.

avatar van Slowgaze
Laten we die omkoping gaan crowdfunden.

avatar van TheLegacy
Ja ik denk dat Henning x Sticks prima in het zelfde rijtje kan als KRS, Stick-N-Duuv en de 2e plaat van Jawat. Huilen hoor.

Slowgaze schreef:
Laten we die omkoping gaan crowdfunden.

prima plan, let's do it!!

avatar van Oepsje
GCITY050 schreef:

prima plan, let's do it!!

Ik ben ook in, wie zet er effe een kickstarter ofzo op. Ik doneer!

avatar van Dociz
Ik moest lang (jaren) aan de nieuwe manier van spitten en de flow van Sticks wennen. Vond het allemaal wat gezapig worden en voelde weinig scherpte meer. Ik was hem aan het afschrijven. Bij Stick Bukowski viel het kwartje opeens.

Op dit album vind ik eigenlijk elke track goed, alleen "Blijven Lopen" wat minder.
Het is met name de vibe die het hele album sterk is.
Een geslaagd project!

avatar van ThingMan
Heerlijk plaatje dit. Sticks flowt lekker over de wat retroachtige beats van Dazzled. Heb mooi kaartjes voor Paradiso in februari.

Oepsje schreef:

Ik ben ook in, wie zet er effe een kickstarter ofzo op. Ik doneer!

als minstens 10 mensen mij een bericht sturen, wil ik het initiatief wel nemen

PETExFISH
mijn zegen heb je.

avatar van iJorno
Ik heb weinig tot geen verstand van Hip-Hop, maar dit klinkt heerlijk!

avatar van Gründafjørdøhur
Stickert op retrobeats. Klinkt goed op het eerste gehoor. Body Rap is sowieso al heerlijk en na het "..Zo, die is leip." moest ik toch even hardop lachen.

avatar van Kos
Kos
'retrobeats' ?

GCITY050
Bekijk z'n top 10 dan snap je die opmerking;)

avatar van Arrie
Is de artiestennaam trouwens niet ook Dazzled Sticks?

avatar van party
Weer een lekkere plaat van Sticks. Beats zitten goed in elkaar en ik hou van die luie flow van Sticks
alleen gaan we geen album meer krijgen als Fakkelteit denk ik.

GCITY050
Ziet iemand de mogelijkheid om de bonustrack Pitchfork Darling ergens te droppen, zodat ik hem kan beluisteren?

avatar van Booyo
Silky & Smooth schreef:
Niet zo moeilijk en dans! Op de hoogte, uit de hoogte?

Ja, inderdaad.

avatar van -SprayIt-
Ik wil even aangeven dat ik het artwork heel sterk vind.