Alle 13 Goed! - Deel 1 (1971)

Label: Philips

9. Nana Mouskouri - Le Tournesol
  10. Elton John - Your Song
  11. Lenny Kuhr - Hij Hoort bij Mij
  12. Brian Hyland - Gypsy Woman
  13. Saskia & Serge - Tijd.....
avatar van Dibbel
Omdat je toch ergens moet beginnen als aspirant-lid leek me deze wel een goede. Mijn leeftijdscategorie is inderdaad opgegroeid met deze serie. De Alle 13 Goed-serie was een afwisseling van soms heel aardige nummers, afgewisseld met (meer dan de goede), (soms gruwelijk slechte (dikwijls Nederlandstalige)) kommersjeele liedjes. Toen een jaar of 10-15 jaar geleden echt iedereen zijn elpees ging wegdoen heb ik die welke ik nog niet had nog op de kop kunnen tikken in de kringloopwinkel, meestal voor 2 kwartjes of maximaal 1 gulden.
Deze:
3 goede nummers (Elton John, Ramses Shaffy en Sandra en Andres (jazeker!)), 3 redelijke nummers (Bryan Hyland (pop/country achtige interpretatie van een Curtis Mayfield(!)-song), Casey and the Pressure Group (alleen voor het Norderney-gevoel) en Lally Stott (originele versie van het Middle of the Road nummer). Lenny Kuhr (met het Love Story-thema) ook nog wel om aan te horen. De rest mag je vergeten. Het nummer van Dalida is overigens een Griekse traditional en ook bekend als Loop di Love van Juan Bastos (ook uit 1971) en dat van Samantha Jones is een gruwelijke cover van Edith Piaf. Saskia en Serge hebben de tijd ook niet doorstaan en van Tober en Vink (ook allebei covers trouwens) springt het glazuur al helemaal van mijn tanden af.
En ja, die hoezen zijn echt leuk...