menu

Nikki Sudden & the Jacobites - Texas (1986)

mijn stem
3,79 (7)
7 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Creation

  1. Jangle into Town
  2. Death Is Hanging over Me
  3. In Your Room
  4. Glass / Such a Little Girl
  5. Broken Tooth
  6. Stuka
  7. Basement Blues
  8. Wedding Dress
  9. When I Left You
  10. Captain Kennedy [Vocal]
  11. Captain Kennedy [Instrumental]
zoeken in:
avatar van heicro
4,0
Op de cd Texas hangt zo'n lekkere broeierige sfeer door de mix van roots, rock and roll en blues, maar ook door Suddens traag riffende gitaarspel.
Het ritme wordt aangedreven door een akoestische gitaar, gespeeld zoals de Stones deden met hun bluesnummers op Exile on Mainstreet.
Dan die piano met z'n stompende rhythm & blues en de mij zo geliefde slidegitaar en alle ingredienten zijn daar voor een hoge score.

Soms ontdek je nog wat oude vergeten albums. Dit is er een van.

Het is eeuwig zonde, dat hij al in 2006 op 49 jarige leeftijd is overleden. De man had heel wat in z'n mars.

avatar van dr. benway
4,0
Prachtige plaat van een onderschat artiest. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen even enthousiast is over zijn stem maar persoonlijk hou ik er wel van (maar Nikki Sudden kan bij mij wein ig verkeerd doen). De melancholie druipt er van af.

Met deze CD heb ik (destijds nog als LP) Nikki Sudden leren kennen. Rijkelijk laat dus want hij had toen al het nodige uitgebracht. Dat heb ik inmiddels wel goedgemaakt maar het is (mede daardoor?) toch altijd één van mijn favoriete Sudden-albums gebleven.

Verkrijgbaar als dubbel-CD met "Dead Men Tell No Tales". Die is nog triester (in de positieve zin van het woord). Kale songs met zeer spaarzame feedbackende gitaarbegeleiding. Met medewerking van Rowland S. Howard. Aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.