Chris & Carla - Life Full of Holes (1995)

Rock / Roots
Label: Glitterhouse`

1. Precursor (0:45)
  2. Storm Crazy (3:40)

met Peter Buck

3. Death at Low Water (5:19)
  4. The Tower (4:42)
  5. Nights Between Stations (3:08)

met Peter Buck

6. Take Me (4:30)

met Tindersticks

7. Sleep Will Pass Us By (4:12)
  8. Sandy River Moon (2:32)
  9. The Silent Crossing (4:30)
  10. Comfort of a Stranger (4:08)
  11. Life Full of Holes (4:34)
  12. Velvet Fog (4:15)

met Tindersticks

13. Never Gonna Fall (2:33)
  14. The Cool & the Dark (1:04)
avatar van potjandosie
een vergeten pareltje dit duo-album van Chris Eckman en Carla Torgerson, die samen het hart van The Walkabouts vormden en dit kennelijk als "side project" beschouwden.

fraaie leadzang waarbij de donkere, duistere stem van Chris Eckman en de loepzuivere prachtstem van Carla Torgerson elkaar afwisselen/aanvullen ofwel prachtig harmoniëren. de merendeels door Chris Eckman geschreven songs worden muzikaal omlijst door o.a. accordeon, banjo, lap steel, piano en viool.

kwaliteit en schoonheid gaan hand in hand op dit melancholische, sfeervolle album.
op dit album geen alternatieve rock a la The Walkabouts, maar eerder roots/americana (folk/country) van de bovenste plank.

het sterkste gedeelte van dit album vormen tracks 9 t/m 14, hoewel er daarvoor al heel wat moois voorbij is gekomen in nummers als "Storm Crazy", "Nights Between Stations" en "Take Me". het nummer "Sandy River Moon" valt wat uit de toon met de soundscapes en de spoken words van Steve Fisk, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

The Walkabouts maakte hun laatste groepsalbum in 2011 en werd in 2012 ontbonden, waarna Chris Eckman en Carla Torgerson solo albums uitbrachten en met name Chris Eckman actief werd in diverse samenwerkingsverbanden, o.a. "Distance, Light and Sky". heb de indruk dat het daarna stil viel rond deze ras muzikanten.

naar mijn bescheiden mening is dit eerste duo album een "must hear" voor de liefhebbers van americana of hoe je het ook noemen wil.