Lycia - A Line That Connects (2015)

Rock / Electronic

4. A Trade Out (4:30)
  5. Blue (6:14)
  6. An Awakening (3:02)
  7. The Rain (3:06)
  8. Bright Like Stars (5:41)
  9. The Light Room (3:30)
  10. Illuminate (7:41)
  11. A Ghost Ascends (4:13)
  12. Hiraeth (6:09)
  13. Autumn Moon (5:36)
  14. The Only Way Through Is Out (4:12)
avatar van Alicia
A Lycia! Waarom is dit aan u voorbij gegaan?!

De lijst uitgebrachte platen is echter vrij lang, dus zal ik er voorlopig maar een paar uitpikken.

A Line That Connects is het eerste album in de reeks. Dit omdat het nieuwe album nog niet op Spotify staat en deze wel. Het enigszins bombastische, shoegaze, ambient, dreampop, gothic, industrial, darkwave sfeertje bevalt mij tot zover wel.

Misschien een ? om als de schemering weer invalt, enkele nummers van dit album te herhalen? ?

avatar van Alicia
Bovendien zijn bijna alle albums voor een habbekrats in flac te downloaden op BC! ?

*snoepwinkel instapt*

Jean-Maurice
Alicia schreef:
A Lycia! Waarom is dit aan u voorbij gegaan?! Zo nu en dan struikel je over een leuke band dat al weer een poosje bezig is en waar je het bestaan niet van af wist. Kan zomaar gebeuren. Toch?

Voor mij een wat oudere bekende. Ontdekt eind jaren 90. Ja een geweldige band en een van mijn favorieten. Hun nieuwe album dat ze afgelopen november hebben uitgebracht mag er ook zijn. Klinkt als vanouds wederom geweldig!

avatar van Alicia
De muzikale jaren '90 zijn bijna geheel aan mij voorbij gegaan. Ik volgde destijds enkel nog maar de bekende bands uit eind jaren 70 en begin jaren 80. Gelukkig heb ik nu wat meer tijd voor muziek!

Jean-Maurice
Alicia schreef:
De muzikale jaren '90 zijn bijna geheel aan mij voorbij gegaan.Gelukkig heb ik nu wat meer tijd voor muziek!

Ik zou met deze beginnen. Wordt gezien als een van hun beste.
Lycia - A Day in the Stark Corner (1993) - MusicMeter.nl