Textures - Phenotype (2016)

Label: Nuclear Blast

1. Oceans Collide (6:03)
  2. New Horizons (4:51)
  3. Shaping a Single Grain of Sand (4:20)
  4. Illuminate the Trail (7:15)
  5. Meander (1:39)
  6. Erosion (4:34)
  7. The Fourth Prime (7:06)
  8. Zman (3:20)
  9. Timeless (4:42)
avatar van trebremmit
Ben benieuwd, er is al een luistersessie geweest voor recensenten en die waren positief, het schijnt heel afwisselend te zijn met jazzy stukken en een stuk bruter dan het voorgaande album.
New Horizons vind ik niet zoveel aan, maar goed, afwachten maar of de rest beter is.

avatar van trebremmit
Illuminate the Trail is sinds gisteren te beluisteren.
Dat nummer begint erg sterk, maar daarna komen er weer van die Linkin Park zangpartijen en lange rustige, lees saaie, stukken. Lijkt wel progmetal van de foute soort af en toe, ik vrees het ergste voor het hele album.

avatar van Don Cappuccino
Textures stond bij mij te boek als een van de beste Nederlandse bands, maar sinds Dualism zijn ze mij behoorlijk kwijt. Illuminate the Trail gaat ontzettend van de hak op de tak en grijpt mij daardoor helemaal nergens in zijn zeven minuten. Kan me aansluiten bij de voorgaande commentaren.

avatar van trebremmit
Volgens mij willen ze ontzettend episch klinken. Nummer is inderdaad ook van de hak op de tak.

avatar van Metalhead99
Shaping a Single Grain of Sand is nu ook te beluisteren/bekijken.

avatar van THEMARSVOLTA
Vind er maar weinig aan. Laatst goede album van deze heren is Drawing Circles, daar werd nog eens wat op geprobeerd(touching the absolute..). Dit klinkt gewoon als 13 in een dozijn muziek.

avatar van Rick53
Na de opener heb ik weer helemaal zin in Textures! Het niveau van wat ik zo goed van de band vond is daarmee weer terug. Nu nog hopen op de rest.. We gaan lekker door luisteren!

avatar van phantasia
Shaping a Single Grain of Sand is toch wel erg lekker, repeat button op Youtube on!

avatar van trebremmit
Tering he, die laatste twee nummers das wel erge kitsch zeg.

Beste nummer vind ik wel de opener, maar voor de rest is het niet echt mijn ding dit.

avatar van notsub
Textures is aangekondigd als headliner op ProgPower Europe. Daar kom ik graag en dat Textures daar speelt kan ik in meegaan; maar als headliner ?? Deze nieuwe CD doet hetzelfde als bijvoorbeeld Hacride doet bij mij. Veel energie en intensieve zang, maar te druk en hectisch om op CD te luisteren. Waarschijnlijk onderga ik het in oktober live en bruist de energie als een bulldozer door de zaal ?? Dan verteer ik dit vast beter. Zo ging dat bij Hacride tenminste.

avatar van Bastiaan Tuenter
Meander is waanzinnig sfeervol. Ook het prachtige pianostuk Zman en Timeless (samen een tweeluik) zijn prachtig. Misschien niet erg des Textures, maar niettemin mijn persoonlijke hoogtepunten van dit nieuwe werk.

avatar van james_cameron
Prima vijfde album van het nederlandse Textures en gelukkig heel wat sterker dan de vorige plaat, Dualism. Alles is hier overtuigender; vooral de zang is oneindig veel beter verzorgd en de songs zijn tegelijkertijd bruter en beter in het gehoor liggend. Knap hoe men moordend zware passages weet af te wisselen met meer melodieuze. Luister maar eens naar het fraaie afsluitende Timeless. Met nog geen drie kwartier geen lang album, maar het is precies goed zo. Alles is mooi in balans.

avatar van namsaap
Prima gemusiceerd maar de muziek kan niet echt beklijven. De zang is er wel op vooruit gegaan.

avatar van Fluvver
Eerste kennismaking met Textures. Kan nog geen oordeel geven na +/- 10 luisterbeurten, de muziek wil nog niet echt tot me doordringen er gebeurt nog teveel per nummer. De afsluiter is wel een pareltje.

avatar van phantasia
Ze hebben me weer te pakken, hou juist van de hectiek, brei van geluid, muur die op je af komt. Lekker ouderwets cd'tje gekocht. Stukje auto rijden savonds op een rustige snelweg.... mooi

avatar van Zagato
Zoals het er nu naar uit ziet is dit het laatste album van Textures, jammer! Ik ga ze dit jaar nog maar eens live bekijken!