Votum - :KTONIK: (2016)

7. Horizontal (5:12)
  8. Vertical (6:31)
  9. Last Word (4:34)
avatar van Devoo
Fijn in het gehoor liggende Progressive Metal. De vocals liggen mij niet helemaal en het album wordt wat repetitief naar het einde toe. Maar dit is zeker een paar draaibeurten waard.

avatar van james_cameron
Meeslepende progressieve metal uit Polen. Qua geluid een beetje een vergaarbak aan stijlen, maar het werkt wel. Vooral het lekker zware gitaarwerk in de stevige passages is de moeite waard, maar ook de meer ingetogen momenten zijn pakkend en vooral sfeervol. De zanger is goed maar moet nog flink werken aan zijn engelse uitspraak, aangezien hij hier amper te verstaan is. Gelukkig past zijn mooi galmende stemgeluid wel goed bij het songmateriaal. Ik had nog niet eerder van de band gehoord, maar dit is reeds hun vierde album.

avatar van Bravejester
Ik vind deze na Harvest Moon ( Votum - Harvest Moon (2013) ) toch tegenvallen tot nu toe. Vooral de stevigere nummers bevallen me hier nu minder.

avatar van Killeraapje
Dit is mijn eerste kennismaking met Votum en ik moet zeggen het is niet verkeerd. Grote pluspunt in vergelijking met andere bands in de progressieve metal is de bijzonder sterke zanger. Hij heeft power maar ook een rauw randje dat wel doet denk aan een Eddy Vedder van Pearl Jam of een Gavin Rosedale van Bush. Zijn geluid is krachtig, meeslepend en sexy.

Uitschieters voor mij zijn Satellite, Greed en Prometheus. Maar de rest is ook bijzonder sterk. Dit album verdiend zeker een kans.

Goede band.

avatar van Alicia
Het geluid van Votum bevat (soms veel) meer repeterende zware gitaren, is wat minder melodieus maar net zo duister en sfeervol als recente ontdekkingen Riverside en Katatonia. Wat ik ook heel prettig vind, is dat we hier eveneens met een erg goede zanger te maken hebben. Hij schreeuwt - wat mij betreft - af en toe nog net iets teveel, maar deze stoere kerel heeft wel een hele mooie stem.

Ach, gooi het er ook maar uit, beste knul!

Ja, goede band!

avatar van notsub
Ik heb het toch niet zo met dit album. Bij het concert eerder dit jaar werd er erg nadrukkelijk een heel duistere sfeer neergezet. Op de CD is dat ook prominent aanwezig. Maar waar bijvoorbeeld Katatonia dat op haar laatste album doet met pakkende songs, blijft het hier wat haperen in goed bedoelingen. Zo weet dit album mijn aandacht niet lang vast te houden. Het niveau van de voorganger wordt hiermee niet gehaald en dat is jammer.