Mssr Renard schreef:
Vandergraaf ken ik niet goed. Ik heb het vaak geprobeerd, maar ik vind het geen mooie muziek. Maar anderen vinden Barclay James Harvest niet goed, en dat is dan weer mijn associatie.
Als Vandergraaf dit soort muziek zou maken, had ik ze stukken leuker gevonden, denk ik. David Jackson vind ik dan wel weer erg gaaf, tenminste als hij opduikt bij andere bands.
Vander Graaf vind ik een soort van de gothic/doom band van de oudere symfo. Totaal niet aan mij besteed. Terwijl Gnidrolog veel speelser en avontuurlijker is. Maar iedereen heeft zo een beetje zijn eigen kaders. Prima. Ik snap wel dat iemand die van Opeth en Porcupine Tree houdt, van Vandergraaf houdt. David Jackson speelt ook vaak samen met meneer Wilson.
Ik houd juist van die creepy ondertoon die de muziek van Van Der Graaf herbergt. Mijns inziens wordt dat voornamelijk gecreëerd door Hammills expressieve zang (you hate it or you love it) en de toetsenpartijen van Banton. Daarmee wil ik de rol van Guy Evans en David Jackson niet bagatelliseren, alleen eerstgenoemden zorgen naar mijn idee het meest voor de angstvallige ondertoon van VDGG's muziek.
Ken je toevallig Kaprekar's Constant? Ook zo'n band waar Jackson in meespeelt. Erg goede prog als je het mij vraagt, maar ik weet niet of jij, als kieskeurige muziekliefhebber, het daarmee eens bent.