Billy Talent - Billy Talent II (2006)

Canada
Punk
Label: Atlantic

1. Devil in a Midnight Mass (2:52)
  2. Red Flag (3:16)
  3. This Suffering (3:56)
  4. Worker Bees (3:44)
  5. Pins and Needles (3:11)
  6. Fallen Leaves (3:19)
  7. Where Is the Line (3:49)
  8. Covered in Cowardice (4:12)
  9. Surrender (4:06)
  10. In the Fall (4:31)
  11. Perfect World (3:06)
  12. Sympathy (3:18)
  13. Burn the Evidence (3:40)
  14. Beach Balls * (3:51)
  15. When I Was a Little Girl * (2:11)
  16. Ever Fallen in Love? (With Someone You Shouldn't've) *
  17. Devil in a Midnight Mass [Demo] *
  18. Red Flag [Live at the Horseshoe Tavern] *
  19. Fallen Leaves [Live at the Horseshoe Tavern] *
avatar van Sammy
Klinkt weer aanstekelijk als iets, lekker stemmetje heeft die gast, maar eigenlijk zegt de titel van de cd al genoeg: ze doen eigenlijk nagenoeg hetzelfde als op de eerste cd.. Omdat het toch lekker pakkend is, wederom 3.5 sterren.

avatar van chansadres
Sammy, meen je dat serieus.
Ik had gehoopt dat ze iets aan die stem hadden gemaakt want instrumentaal klinkt het erg goed maar als hij begint te zingen ofja, hoe wil je het noemen?

Lekkere nummers, die stem vind ik er goed bij passen, beste track is naar mijn mening Red Flag. Dat was ook het eerste wat ik van hun heb gehoort.

4.0*

sluit ik me bij aan, alleen het cijfer is in mijn geval een 3,5

Davez
super

Mojo Pin
De eerste CD is wel leuk, van deze ken ik alleen Red Flag.

Red flag is gewoon een geweldig nummer , ik heb m gekregen van een canadese vriend.
En daarna zag ik hem steeds op mtv 2

Klinkt wat volwassener dan de eerste plaat, desondanks blijft de energie er vanaf druipen. Red Flag, This Suffering en Burn the evidence zijn wat mij betreft de beste nummers, 5*

Ik vind hem erg goed. Ik hou wel van die verschrikkelijk kapotte stem van de zanger

avatar van gameg
Cool album,
ook vind ik Red Flag het beste nummer samen met Devil in a midnight mass en fallen leaves...

4.5*

fallen leaves is nen IT! leuk

avatar van Facedown
aaaaaah, nen IT, tuurlijk, tuurlijk

dimwit
die stem doet me goed, heel de muziek is vet
Ik heb deze CD zo snel mogelijk in huis gehaald

ik heb hier maar 1 nummer van gehoord maar dit is echt niet aan te horen, wat een verschrikkelijke zanger
ik hoop dat hier snel nog wat lage stemmen bijkomen, echt een belachelijk hoog gemiddelde tot nu toe

*Laura*
Een tijdje geleden hoorde ik Fallen Leaves voor het eerst, en dat vond ik echt een ver-schrik-ke-lijk nummer.

avatar van oruiz
koning knoet schreef:

wie ben jij om te bepalen dat het gemiddelde te hoog is?

oruiz schreef:

wie ben jij om te bepalen dat het gemiddelde te hoog is?

dat is MIJN mening

Ik vind de stem van de zanger verschrikkelijk. Hij kan precies niet goed articuleren :s

avatar van Nautilus
Ik ga niet stemmen, omdat ik persoonlijk Billy Talent ronduit irritant vind, maar 4,03 gemiddeld voor dit album? Een beetje realiteitszin kan geen kwaad lijkt me...

het is gelukkig toch al een beetje gedaald

Veel te negatieve reacties hier, ik vind ieder liedje op dit album super cool en wordt er vrolijk van, die stem vind ik helemaal niet irritant.
Maarja, ieder zijn mening natuurlijk he.

nicolas
Hoe jammer toch, we staan weer op 4,08. Ik ga niet stemmen, ik ken namelijk alleen Fallen Leaves en dat heb ik dan nog gehoord om 6.45 's morgens, en amper wakker. De herrie aanhoord, deed me vaag denken aan de stem van Billy (!) Joe Armstrong van Green Day.

ik ben helemaal geen greendayfan, maar ik vind het zelfs een beetje schande om dit met greenday te vergelijken
en fallen leaves zegt vind ik al genoeg over dit album

Door één liedje weet je toch niet wat voor nummers er voor de rest op dit album staan.
Geef het op zijn minst een kans of zeik niet zo.

ik heb er nog een nummer van gehoord en dat was even slecht, misschien dat de rest wel geweldig is, maar ik twijfel er aan

avatar van Ploppesteksel
Fallen Leaves is inderdaad een draak van een plaat.
Dat kutgeschreeuw ook altijd, dit kan al in het rijtje van afschietgroepen gaan staan denk ik, lekker bij My Chemical Romance & Panic! At the Disco.

Billy talent is toch wel een erg toffe band.
Erg pakkende nummers allemaal.
Ik hoop dat Tmf dit bandje niet waarneemt.
Zou erg zonde zijn.
favo nummers toch wel
Devil in midnight mass
Red Flagg
en Pins and Needles.

4 ****

Ik vind dit een erg goede CD.
Maar ja, ik hou ook van die 'afschietgroepen' als My Chemical Romance en Panic at the Disco. En ik geef het toe: Ook Fall Out Boy en Jimmy Eat World behoren tot mijn favorieten.
Billy Talent kende ik nog niet maar de eerste kennismaking is mij erg goed bevallen.
Lekker scherp gitaarspel met een precies daarbij passende stem. Punky achtergrondzang voor een flinke 'drive'.

bro
prachtige plaat!! begrijp niet wat mense tegen het gezang hebben ik vind dit juist een sterk punt. luister maar eens naar wat grindcore ofzo wil je echt slechte zang horen.
klinkt lekker .... raar zal ik het maar noemen
ik word echt opgewekt van deze muziek, vooral van fallen leaves dan. toch nog grote hit geweest in belgië, de laatste tijd alweer lang gelde nog es gehoort. heeft aarschijnlijk afgedaan voor grote publiek aan dat liedje heb ik trouwens leuke herinnering dus ja
5* zeker verdient

avatar van aslan
aslan (crew)
Facedown schreef:
aaaaaah, nen IT, tuurlijk, tuurlijk

door fallen leaves op zoek gegaan naar meer van deze billy talent.. valt best mee, al is deze 'II' duidelijk beter dan de eerste
en fallen leaves is écht wel nen it!!!