De Havenzangers - Daar bij de Waterkant (1979)

Label: Philips

1. Greetje Uit de Polder (3:15)
  2. Oh, Donna Clara (2:56)
  3. Jongen, Kom Naar Huis Toe (3:13)
  4. Op Zee Voel Ik Me Thuis (2:53)
  5. In een Gouden Lijsje (3:14)
  6. Daar bij de Waterkant (3:11)
  7. Lied van de Ijssel (3:23)
  8. Kom Weer Naar Huis (Als Je Verandert van Gedachten) (2:37)
  9. Waarom... (3:13)
  10. Het Lied van de Zee (3:29)
  11. Annemarie (3:25)
  12. Maak Eens 'N Reisje (2:47)
avatar van monique

avatar van HiLL
Marcel.

avatar van monique
zonde van je geld

Marcel²
Als oud radioamateur ben ik in bezit van veel, heel veel Nederlandse muziek. Vooral vinyl lp's en singles. Nu zou ik het niet zo snel meer opzetten. Maar als ik het draai komen er oude herinneringen boven. Nog iets de zendernaam was de naam van het bericht boven mij. En dat is echt waar. Radio Monique

avatar van charlezzz
zonde van je geld

als honderdduizenden mensen daar van genieten (concerten en of cd's) dan is daarmee de waarde van deze muziek (en ook de frans bauers, etc, etc) bewezen. ook niet mijn muziek, maar ieder zijn voorkeur. zet in een bejaardenhuis eens radiohead op en wacht dan op de reacties....

avatar van andré
charlezzz schreef:
...zet in een bejaardenhuis eens radiohead op en wacht dan op de reacties....

Mijn oma is vooral fan van Kid A en Amnesiac, de platen ervoor vind ze veel te toegankelijk. Creep kan ze echt niet meer aanhoren, veel te commercieel.

wie koopt dit in hemelsnaam nou

Ik werk in een bejaardentehuis en daar word dit gedraaid, niet allen jongeren luisteren naar muziek, k wee niet of je da is opgevallen.

avatar van gemaster
Weer een reden om een hekel te hebben aan bejaarden.

Havenzangers zijn inderdaad ook in het bejaardenhuis waar ik werk erg geliefd; staat daar zeker in de top 10. Maar Jan(tje) Smits staat nog steeds op 1.

avatar van Lukas
Havenzanger Henk valt ook af met sterren. Net als zanger Bob

Ace
Het leuke aan de ze plaat is dat ik zo ongeveer elk nummer ken. Wat wil je ook met het kroonjuweel van de vaderlandse popmuziek...

avatar van Nicolage Rico
Ook een vader die tijdens het afwassen dit *** plaatje opzet?

Ace
Nee dat niet, maar bij ons in de polder komt er op ieder feest wel een keer zo'n geweldige klassieker voorbij Lang leve het cultureel erfgoed!

gemaster schreef:
Weer een reden om een hekel te hebben aan bejaarden.

Gruwlijk trieste opmerking. Weer een reden om een hekel aan jou te hebben.

deric raven schreef:

Ja, maar ik werk op de pg afdeling en die luisteren echt de muziek van vroeger, geloof nie dat ze Jan Smit kennen.

avatar van gemaster
Akonner schreef:
Weer een reden om een hekel aan jou te hebben.

Ik ben toch geen bejaarde?

Akonner
Lees nog even mijn bericht misschien begrijp je hem dan.

wie koopt dit in hemelsnaam nou

Mensen die geven om het unieke Hollandsche cultureel erfgoed!!

avatar van ricardo
wie koopt dit in hemelsnaam nou

Sinterklaas,in plaats van een zakje met zout. Fantastische plaat ook om tijdens de kerst bij de kerstboom eens lekker te gaan draaien .

avatar van kaztor
Werken we hier allemaal in bejaardentehuizen?

Ik niet in ieder geval, maar bij ons is het niks beter.

avatar van Madjack71
Ws. zal ik wel wat van een bejaarde in mij hebben zitten. Want op zijn tijd vind ik zo'n zeemansliedje cq smartlap wel leuk om te horen. Greetje uit de polder; Daar bij de Waterkant en de Vader Abrahamneske smartlap Waarom. Maar de een, twee, drie, een twee, drie, een, twee, drie komt op een gegeven moment wel een beetje mijn neus uit. Toen ik klein was werd er bij ons thuis veel naar piratenzenders geluisterd, dus daar zit ws. wel een klein nostalgisch aspect in verborgen. Daarnaast kan ik zowat naar elke soort muziek luisteren en/of waarderen, als een ander of ik er iets uit kan halen, wat geschikt is voor dat moment....meedeinen, meelallen, whatever. En ja, ik heb dit album in zijn geheel uitgezeten, dus ik ben 'gerechtigd' om een stem te geven en nee, ik ga het niet een 10tal keer luisteren om zo tot een goed oordeel te komen.

Ik vind niet dat bejaarden in dit geval een slechte smaak hebben. En of het nou bejaarden of anderen zijn die dit mooi vinden; het is wel typisch iets van óns, en dat is wat waard in een wereld waarin populaire muziek steeds meer 'internationaal' en vaak hetzelfde gaat klinken.

avatar van nlkink
In 1979 overrompelden De Havenzangers heel Nederland met hun derde reguliere (ik tel kerstalbums niet mee) album Daar Bij De Waterkant. Dit album bevatte maar liefst twee knallers van hits, het eerde genoemde Daar Bij De Waterkant, wat gebaseerd was op een oud bluesnummer met de titel Down By The Riverside. De andere hit was (Kleine) Greetje Uit De Polder. Ook op dit album weer een aantal nummers die weinig tot niets met het nautische thema te maken had. Kritiek op deze ontwikkeling was er niet meer; Henk Pleket had het voorgaande jaar bij elke opmerking fel uitgehaald naar de kritikasters. Ook intimideerde en bedreigden een aantal groepsleden fans, door te suggereren dat ze wel eens wakker konden worden op een schip om erachter te komen dat ze geronseld waren en meemoesten op walvisjacht. Ja, daar zat natuurlijk geen fan op te wachten. De zegetocht van De Havenzangers kon gewoon doorgaan.