Excellent - Ex-calibur (2006)

Label: Walboomers

16. Doe Rustig
  17. The League of Extraordinary Mc's

met CC, Tim, Lost Rebels, Kimo, Ill Pro, Skillz-1, Tenshun, Jiggy Djé en Sage

avatar van pascal83
Staat op VPRO's luisterpaal.

Relax
Ik heb het album zelf gewoon, best wel mooi album maar had 34983493 x meer verwacht van hem dankzij het nummer Tuigraps.
Maar nee het valt vies tegen... hij is te bescheiden (sarcastisch bedoeld).
En zijn verhaaltjes zijn niet altijd zo leuk... alleen Track 6 vind ik mooi.

avatar van levenvergeten
Dit is een van de vele albums waarvan ik denk: mwah, moet toch beter kunnen.

Precies wat ik ervan verwachtte. Dingen worden gehyped en Ex scheen in 1 keer NL's beste te zijn. Enkel de beat van Volledige service springt eruit en blijft hangen, daarom die 1,5*. Trouwens, je kunt toch een track met Little L niet serieus nemen. Het zal best een talent zijn, maar dat is nog geen excuus om daar een track aan te wijten. Naah goed, liefde voor Kees dan maar.

Relax
Nee die gemiddelde is te laag, jullie sukkels luisteren niet eens naar de rijm van deze man, gewoon te gaaf.

" Weet je niet wie X is
Ik schreef lyrics met een Inktvis "

Met dubbelrijm is het een top album!
Maar alsnog 3,5 omdat de inhoud wat minder is, maar ALSNOG rijmt deze man zo hard en slopend dat het gewoon echt 3,5 waard is.
Luister eens naar echte NL Hip Hop, dit dus.

avatar van RJR
RJR
Ja dit is wel een bijzonder album...
Als dhr. Excellent wat minder zou opscheppen en meer over zijn leven ging rappen, zoals bij Muziek, zou dit misschien wel het beste Nederlandstalig hiphop album zijn.
Maar voor Ex-Calibur heb ik "slechts" een 3, 5 over.

Relax schreef:

" Weet je niet wie X is
Ik schreef lyrics met een Inktvis "

Nou zo bijzonder vind ik deze rhyme niet.

avatar van Conway Twitty
Gespleten Persoonlijkheid
met Moorder E

Enkel dubbelrijm maakt geen topalbum, variatie daarentegen wel.

avatar van luc011190
Die Tjerk van nr 6. Daar heb ik ook nog een keer mee gerapt. En hij heeft gezongen over mijn gitaarspel. Jaaaahaa...

avatar van levenvergeten
Die Tjerk van nr. 6 is ook verantwoordelijk voor het beste nummer op dit album.

Gekkenhuis
Ik vond hem ook tegenvallen. Al is het zeker geen slecht album. Wat is trouwens een Duty Crasher? Op mijn cd hoesje staat toch duidelijk Party Crasher.

Relax schreef:
Maar nee het valt vies tegen... hij is te bescheiden (sarcastisch bedoeld).
En zijn verhaaltjes zijn niet altijd zo leuk... alleen Track 6 vind ik mooi.

eey kan je ff die album van excellent droppe voor ym ik moet die hebbe

avatar van MJ_DA_MAN
''Die'' album mag je hier niet droppen want daar is MuMe niet voor.

Gekkenhuis
Verse van Tenshun op X.O.M.C.

Het valt niet in goede aarde dat ik dood en verderf zaai
Dus zeg je schietgebed als ik die kogel door de kerk jaag

Ik ben als een fakir; nog on-point als ik slaap

Jiggy Djé

Elke zinvol geweld als ik bom op die haters

Doet toch wel verlangen naar dat Kohfie Konnekt project.

Ill Pro en Lone Ranger en Metwes spitten ziek.

Tenshun en Jiggy spitten sick op die track, voorderest nogal slecht album.

JustaRascal
Vervelend cdtje.

Garben_B
Tekstueel sterke MC, maar inhoudelijk verre van boeiend en zijn flow wordt vaak snel eentonig. Zitten een aantal dikke producties van Terilekst tussen. Daar had ik toch liever een Jiggy Djé over horen spitten.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind dat Excellent een geweldige flow heeft. Daardoor kan ik met gemak dit album uitluisteren zonder dat het vervelend gaat worden. Tekstueel vind ik hem sterk, qua teksten doet het mij een beetje aan Jiggy Djé denken. Vaak grappige of sterke lines maar niet echt inhoudelijk. Gastartiesten zit nogal wat verschil in. Het duidelijkst komt dit naar voren in het nummer The League of Extraordinary Mc's. Een goed nummer, met enkele mc's die een hoog niveau halen en een aantal die minder dan matig zijn. Productioneel is het allemaal wel goed.

er is nieuw album van excellent uitgekomen dit jaar?

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, Ex-Facta heb al een klein stukje ervan gecheckt. Maar dit soort dingen kun je beter op de artiestenpagina zetten. Bespaart Herman en andere moderators wat tijd.

Om zelf wat over dit album te vertellen. Ik vind Ex een sterke rapper zo ook op dit album. Heeft redelijk leuke teksen en daardoor vergelijk ik hem een beetje met Jiggy Djé. Ook qua punchlines.

Gekkenhuis
Volgens mij is dat andere album van Excellent nog niet uit...Ik zag lang geleden wel een tracklist, maar heb er verder niets meer van gehoord en geen recensie gelezen.

Op die plaat stonden o.a. features van Ali B en Tim (VSOP)

avatar van Rhythm & Poetry
Ja dat is hem wel. Want ik heb hem nu en je kunt hem gewoon bestellen op zijn myspace. En idd met ali b en tim. Album zou in 2007 droppen, is niet gebeurd maar is nu in 2008 gedropt.

avatar van Shelter
ik snap niet waarom een rapper als Ex in godsnaam een feature aangaat met Ali B. Ex heeft een onwijs vette flow en ook freestylend erg goed... Ali B heeft gewoon niks, nutteloze rapper zonder enige flow. Maar goed ik wacht af, heb dat nieuwe album nog niet gehoord.

Doe rustig vind ik wel een fijne track op dit album.

Trouwens op Rotterdam Redrum staat "Wie is de man" van Excellent...echt vet nummer....lekkere beat en goede Ex. Dacht dat die op dit album stond...schijnbaar niet

avatar van Sjaakspeare
Op de sessies van Opgezwolle en Typhoon en De Coalitie na, vind ik die van Excellent toch wel een van de beste 101 Barz-studiosessies. Oké, dat zegt niet heel veel; er zijn ook zoveel stakkers die bij die flapdrol van een Rotjoch langskomen, maar goed. De sessie van Excellent ging nergens over, maar hij had echt hele vermakelijke punchlines, willekeurige disses, en belangrijker; zijn verzen zaten goed in elkaar. Hij toonde aan een goed gevoel voor poëtische samenhang te hebben. Ik vond het ook zeker gevarieerd genoeg. Origineel was het niet, maar als pure brag 'n' boast was het zeer goed.

Het is dus erg jammer dat dit album qua beats zo matig blijkt te zijn. En een heel album braggin' 'n' boastin' is natuurlijk ook wat teveel van het goede.

avatar van MJ_DA_MAN
Hij was bij 101 Barz wel aardig ja, voor de gemiddelde rapper bij Barz was ie zelfs briljant. Trieste show natuurlijk.

avatar van Sjaakspeare
MJ_DA_MAN schreef:

De atmosfeer van die show werkt ook door op de rappers. Jiggy Djé's sessie vond ik bijvoorbeeld echt om te janken.

Superbeertje
Vind Excellent ook een van de betere op 101 barz. In die ''mega''-sessie komt hij ook wel dope. Alleen hoe heet die beat?

avatar van MJ_DA_MAN
Hoe de beat heet waarop hij spit tijdens 101 Barz?