KRS-One - Life (2006)

Label: Image

1. Bling Blung (3:33)
  2. The Way We Live (3:21)
  3. Woke Up (3:05)

7. I'm on the Mic (4:05)
  8. Gimme da Gun (2:28)

met Raphi

9. Life Interlude (1:54)
  10. I Ain't Leavin' (3:56)

met Propaganda

11. Organ Break (1:11)
  12. I Am There (2:29)
  13. Still Slippin' (2:26)
  14. My Life (3:41)
avatar van Reijersen
Is dit een geheel nieuw album van KRS?

avatar van Josje
goeie vraag ...

Josje schreef:
goeie vraag ...
ik wist niet dat je KRS-One kende.enja is dit een niw album van hem??

avatar van MacManus
Doet die ook nog wat anders tijdens zijn optreden dan slap lullen? Jeetje zag gister iets met hem, wat een terreur, gaat een beetje de diepere betekenis van rappen uitleggen. Als die niet serieus was geweest, had die een briljant gevoel voor humor gehad.

dat krijg je met iemand die erg gedreven is in zijn vak. zie het zo... dat is tenminste beter dan de uitspraak "I'm just here to get my cash'' of : if my records sell slow, imma show you my dick

eazyfan
idd dat vind ik ook zo leuk aan KRS,en na zijn spreekbeurt breekt ie gewoon de tent af.

Deze Review van Krs-One - Life vond ik een goede en mooie... all1 vond ik 5 sterren ietwat overdreven... maar vooruit :

Easily the best album I heard all year. When you think of the complete MC, KRS immediately comes to mind. When you cop a KRS album you already know what to expect. And that is knowledge reigns supreme, and out of this world rhymes. I admit most of the hooks is pretty simple, but KRS is not about that. Most of these tracks is not the type you bang out in your whip. You gotta sit down and listen to what he's sayin'. He still has that vicious flow and can make the worst beat sound good. The only track I'm really not feelin' is gimme the gun. I just find the chorus too repetitive and this sounds more like a filler track than KRS actually tryin to get his point a cross like he does on other tracks. One short coming, but it doesn't hurt my rating is a couple of tracks is too short. Anyone who knows what makes KRS shine the most, is when he's showcasin' a vicious flow over a hard beat. Like one or two tracks gets you goin, then its over. You like damn, whats up? KRS also features some dudes I doubt anyone's ever heard of, but they don't drag this album down at all. I'm not dissin any particular group of hip hop listeners. But if your heavily influenced by MTV and BET, all that hot garbage that's forever bein played on the radio's, you not goin to feel this album at all. If the only conscious rapper you consider good is 2 PAC then I recommend you avoid this. Cause KRS will go right over your head.

MacManus schreef:
was jij niet toevallig bij de Workshop... wat vooral om uitleggen van hiphop gaat...? zijn op thebox.nl een interview en beelden van te zien...

bij de eerste keer luisteren valt het een beetje tegen, er zijn zoals bij bijna elk krs-one album een paar mindere tracks en hele goede tracks.

Relax
Jij hebt de Advance versie geluisterd watn de Retail is er nog niet eens.

ehm... ik heb hem Gekocht.. Alle Tracks staan erop..

ik heb hem toch echt in bezit duss

Na een filmpje over de lezing van 2005
( http://www.statemagazine.nl/forum.php/article?data%5Barticleid%5D=183 )

begrijp ik de cd veel beter. Het is een voorzetting op Bewuste Rap, die deze dagen ver te zoeken is op tv en in de bekendere hiphop (voor niet-hiphopluisteraars). KRS-One draait voor sommigen misschien wat door, maar dit is zeker een mooie cd, en sommige liedjes luisteren niet echt lekker weg, maar inhoudelijk heb ik hier echt iets op aan te merken, en de onbekende features zijn erg sterk (Triune bv.).

Ik heb echt het idee dat KRS over 10 jaar nog vrolijk cd's blijft maken

Bijna Perfecte Concious Rap.

I Ain't Leavin'

avatar van thomzi50
Hoevaak zegt ie op dit album dat rap iets is wat je doet en hiphop wat je leeft?

Niet zo vaak als op The Sneak Attack, tenminste het valt me hier niet op, luister het maar... Irriteer je je daaraan?

avatar van thomzi50
Op The Sneak Attack wel nogal, deze ken ik niet.

The way we live en I am there, vind ik de betere nummers. Voor de rest, hmm viel klein beetje tegen. 3,5*

Tot Nu Toe Beste Album Van 2006

C Changes schreef:
Tot Nu Toe Beste Album Van 2006
vind ik echt niet, ik heb deze geluistert en vind em nog niet zo erg goed, maarja moet hem nog wat meer luisteren, beste Cd tot nu toe van 2006 is zonder twijfel Chino XL - Poison Pen .

eazyfan schreef:

Verschil moet er zijn.. In ieder geval beste Concious plaat tot nu toe. Voor mij dan beste album van 2006...

Poisonpen123
Leuk album enzo enzo maja toch wel weer te vaak gehoord
maja de man blijft preken maar tegelijktertijd blijft het mooi

KRS ONE doet me denken aan een uhmm misdaadbestrijder die mainstream rappertjes oppakt en al

Poisonpen123
oowhshit kan het nauwelijks geloven ik heb het album van me pc gewisst en het staat niet in me mp3 speler my godddddddd kan k van iemand uploaden?!?!?!

Relax
3,5, matige beats met weer een goede KRS-One bui erboven dat gaat niet samen.
Er is veel afwisseling van speed tracks naar rock (zachte) en goede hiphop met wat 9th Wonder achtige beats.
Krs-One zegt wat dingen dat kloppen maar dat zei hij ook op zijn vorige albums, We are HipHop etc.
Tja.

avatar van MJ_DA_MAN
Je bent wel heel ''lief'' qua stemmen. Een plaat met matige beats en KRS die er niet mee samen gaat een 3,5....

MJ_DA_MAN schreef:

Het is een 7, zijn teksten zelf zijn heel voldoende hoor, af en toe zijn de beats wel heerlijk dat geef ik graag toe, #1 is een uniek nummer waar je eerst denkt van wat klote maar als je KRS-One begrijpt met die Pling Plong dan is het nummer weer wat beter.

Ik heb gelezen dat KRS-One naar G-Unit gaat

Poisonpen123 schreef:
Ik heb gelezen dat KRS-One naar G-Unit gaat

Ga is weg man jij zit overal van die droge opmerkingen te maken