André van Duin - André van Duin 2 (1973)

Label: CNR

1. De Tiroler / Kwastenkwis (5:10)
  2. Woei Woei / Snertsoep / de Verborgen Microfoon / Vloerbedekking (2:57)
  3. De Eskimo / Pech Onderweg (5:42)
  4. Oh Tante / Onverklaarbaar Wonen / Bionlogisch Ans / de Doorspoelunie (4:24)
  5. Family Story (2:40)
  6. Samen in Bad / Geluk bij een Ongeluk (4:40)
  7. Oh Domme Clara / Graven / Fricades / Bambam Pap (3:31)
  8. De Gooi en Smijtmeid / Kalenders / Interview / Reisburo "de Wolkbreuk" (2:32)
  9. Het Hek van de Buurvrouw / Kokkerellen (4:37)
  10. De Hawaiiaanse V.V.V Song / de Moneymaker / Sport in 't Kort / de Schriftelijke Cursus (3:21)
  11. La Lala La Lala La (2:15)
avatar van Bruce Almighty
Tja .... ik zei het al dat ik geen fan van André Van Duin ben en ook niet echt van zijn muziek maar toch is het hele gedoe over het algemeen vind ik best te doen!

* * *

avatar van bauer
Net als Queen ll en Led Zeppelin ll is ook Andre van Duin 2 een klassieker van formaat. De plaat opent met het sterke De Tiroler. Het lied De Eskimo, niet te verwarren met het latere Eskimo (1987), bezorgd mij koude rillingen van vreugd. Family Story is wat minder, Samen in Bad is wel weer van hoog niveau. Het Hek Van De Buurvrouw was kennelijk zo'n succes, dat het lied ook op De Tamme Boerenzoon, de opvolger van deze plaat, staat. In 1996 verscheen het nummer in een nieuwe versie op de cd De Buurtbrothers. Al met al een leuke afwisseling van liedjes en sketches.In de trackopgave ontbreken twee titels. Na De Moneymaker volgen Sport In Het Kort (1:20) en De Schriftelijke Cursus(0:45).

avatar van bauer
Ik heb de twee ontbrekende titels toegevoegd, voor de volledigheid.

avatar van B.Robertson
Dit album leverde amper nummers op die je later nog op compilaties treft, ik vind het debuut sterker, kon ik harder om lachen. 2 is flauwer. Het debuut kent meer memorabele nummers, 2 moet het meer van de tussenstukjes hebben. "La Lala La Lala La" is zo'n beetje het bekendste nummer.

avatar van spinout
Vaak beluisterd en vaak gelachen. Blijft briljant. Een klassieker wat mij betreft.