Shaolin Soul (2001)

Alternatieve titel: Shaolin Soul Episode 1

Soul
Label: Hostile

1. Ann Peebles - Trouble, Heartaches & Sadness (2:36)
  2. O.V. Wright - Let's Straighten It Out (3:48)
  3. The Charmels - I'll Never Grow Old (2:38)
  4. David Porter - The Masquerade Is Over (4:43)
  5. Willie Mitchell - Groovin' (2:57)
  6. Al Green - You Ought to Be with Me (3:15)
  7. Marvin Gaye & Tammi Terrell - You're All I Need to Get By (2:47)
  8. The Emotions - If You Think It (You May as Well Do It) (3:01)
  9. Bob James - Nautilus (5:00)
  10. Al Green - Gotta Find a New World (2:23)
  11. Syl Johnson - Don't Do It * (2:43)
  12. Donny Hathaway - Little Ghetto Boy [Live] (4:26)
  13. Syl Johnson - Could I Be Falling in Love (3:07)
  14. Wendy Rene - After Laughter (Comes Tears) (2:59)
  15. Lyn Collins - Ain't No Sunshine (2:48)
  16. Syl Johnson - Is It Because I'm Black? * (7:23)
  17. The Dramatics - In the Rain (5:07)
  18. Gladys Knight and The Pips - The Way We Were (4:35)
  19. O.V. Wright - Motherless Child (2:32)
  20. Booker T & The MG's - Children Don't Get Weary (3:34)

met Judy Clay

21. Barry White - Mellow Mood (Part 1) (1:55)
avatar van Reijersen
Toch een heel aardige lijst aan soul nummers.

avatar van psychonaatje
Ik heb uitgezocht in welke nummers de samples nou voorkomen. Dit is een lijstje met per nummer de Wu-Tang track(s) waarin het nummer gesampled wordt en tussen vierkante haken het album waar de Wu-Tang track(s) op staat/staan:

1. GZA - Shadowboxin' [Liquid Swords] en RZA as Bobby Digital - Throw your Flag Up [Digital Bullet]
2. Wu-Tang Clan - America [America Is Dying Slowly]
3. Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M. [Enter the Wu-Tang]
4. Ghostface Killah - Strawberry [Bulletproof Wallets] en GZA - Duel of the Iron Mic [Liquid Swords]
5. GZA - 4th Chamber [Liquid Swords] en GZA - Liquid Swords [Liquid Swords]
6. Ghostface Killah - 260 [Ironman]
7. Method Man feat. Mary J. Blige - I'll Be There for You (You're All I Need to Get By) [Tical bonustrack]
8. Raekwon - Verbal Intercourse [Only Built 4 Cuban Linx...]
9. Ghostface Killah - Daytona 500 [Ironman]
10. Ghostface Killah - Iron Maiden [Ironman]
11. Inspectah Deck - Movas & Shakers [Uncontrolled Substance]
12. Wu-Tang Clan - Little Ghetto Boys [Wu-Tang Forever]
13. Raekwon - Heaven & Hell [Only Built 4 Cuban Linx...]
14. Wu-Tang Clan - Tearz [Enter the Wu-Tang] en RZA - Black Widow Pt. 2 [Digital Bullet]
15. Ol' Dirty Bastard - Don't U Know [Return to the 36 Chambers: The Dirty Version]
16. Wu-Tang Clan - Hollow Bones [The W]
17. GZA - Cold World [Liquid Swords]
18. Wu-Tang Clan - Can It All Be So Simple [Enter the Wu-Tang] en Raekwon - Can It All Be So Simple (Remix) [Only Built 4 Cuban Linx...]
19. Ghostface Killah - Motherless Child [Ironman]
20. Raekwon - Glaciers of Ice [Only Built 4 Cuban Linx...]
21. Raekwon - North Star (Jewels) [Only Built 4 Cuban Linx...]

raffael77
Leuk psycho dat je ook zo diep digged om te checken waar het vandaan komt. Ik doe dat namelijk ook.

Als je dit luistert ga je die beats van Rza nóg meer waarderen Geniaal hoe hij een klein stukje uit zo'n nummer haalt en dan iets compleet anders creëert

avatar van Osiris Apis
Die van Bob James is vet.
Die is ook gebruikt in Murs - Murray's Revenge.

avatar van Kos
Kos
20. Booker T. & The M.G.'s - Children Don't Get Weary
met Judy Clay

het voordeel van dit soort albums is dat je nog af en toe van dit soort pareltjes tegenkomt.

avatar van MJ_DA_MAN
Osiris Apis schreef:
Die van Bob James is vet.
Die is ook gebruikt in Murs - Murray's Revenge.
Ook door Primo in My Mind Spray van Jeru.

avatar van Stapler
En zoveel meer

avatar van PaulieWalnuts
Dit is de beste verzamelreeks van soul die ik ken. Ongekend.

avatar van FlyLo
Nooit geweten dat soul zo goed kon klinken. Heel verassend, misschien moet ik me wat meer in het genre gaan verdiepen.
Nu ik deze plaat heb beluisterd, moet ik RZA echt de titel samplekoning geven. Soms was het zoeken wat hij nu precies gesampled had. Alleen hij kan van een intro van een paar seconden een volledige beat maken.

raffael77 schreef:

Ben ik de enige die helemaal dubbel lag na deze post?

ZOJUIST DEEL 1 EN 2 GEDOWNLOAD.
eens goed luisteren, als het iets is, dan koop ik het vinyl (indien te krijgen)
de tracklist liegt er niet om.
Die plaat van Baby Huey heb ik trouwens al. en Nautilus van Bob James staat ook op een andere sampler die ik heb

Sinds kort zijn Episode 1 & 2 heruitgegeven op zowel cd als vinyl. Een boeiende selectie van een paar aardige, meest goede tot een paar geweldige soulnummers, die dus samples zijn van Wu-tang werk. Ik hou van die Wu-tang sound en de gebruikte samples en beats van producer RZA en ook van goede vooral Southern Soul. Daarom is dit een erg prettige verzamelaar.

Een paar nummers springen eruit: Ann Peebles met het fraaie ingetogen, maar tegelijkertijd trieste Trouble, Heartaches & Sadness. Gelijk daarna volgen de mooie piano en stem van O.V. Wright met Let's Straighten It Out. Twee keer prachtige Southern Soul als opener.
Nog een voorbeeld daarvan is Wendy Rene met het vaker als hiphop sample gebruikte After Laughter (Comes Tears). Verrassend zijn Booker T & The MG's met Children Don't Get Weary, want er wordt op gezongen en wel door Judy Clay. Erg fijn nummer is dat. En oh ja: dat begin van Groovin', je denkt even dat GZA begint. Erg leuk.

Echt een prima soulverzamelaar. Nog net wat beter is trouwens Episode 2.

avatar van Minneapolis
Hoewel ik over het algemeen graag de originele albums van de artiesten koop, zijn er ook van de nummers die overblijven omdat de rest van album waar het af komt niet zo aanspreekt.
Hier staan daar een aantal verzameld. David Porter - The Masquerade Is Over bijvoorbeeld. En ook Wendy Rene's After Laughter (Comes Tears) en Nautilus wil ik nog graag hebben. Jammer dat de lp best prijzig is en dat er ook veel nummers op staan die ik al heb.

Als er mensen tips hebben van verzamelaars van deze kwaliteit zijn (niet de aller bekendste nummers) dan hoor ik het heel graag.