Shaolin Soul (2001)

Alternatieve titel: Shaolin Soul Episode 1

Soul
Label: Hostile

1. Ann Peebles - Trouble, Heartaches & Sadness (2:36)
  2. O.V. Wright - Let's Straighten It Out (3:48)
  3. The Charmels - I'll Never Grow Old (2:38)
  4. David Porter - The Masquerade Is Over (4:43)
  5. Willie Mitchell - Groovin' (2:57)
  6. Al Green - You Ought to Be with Me (3:15)
  7. Marvin Gaye & Tammi Terrell - You're All I Need to Get By (2:47)
  8. The Emotions - If You Think It (You May as Well Do It) (3:01)
  9. Bob James - Nautilus (5:00)
  10. Al Green - Gotta Find a New World (2:23)
  11. Syl Johnson - Don't Do It * (2:43)
  12. Donny Hathaway - Little Ghetto Boy [Live] (4:26)
  13. Syl Johnson - Could I Be Falling in Love (3:07)
  14. Wendy Rene - After Laughter (Comes Tears) (2:59)
  15. Lyn Collins - Ain't No Sunshine (2:48)
  16. Syl Johnson - Is It Because I'm Black? * (7:23)
  17. The Dramatics - In the Rain (5:07)
  18. Gladys Knight and The Pips - The Way We Were (4:35)
  19. O.V. Wright - Motherless Child (2:32)
  20. Booker T & The MG's - Children Don't Get Weary (3:34)

met Judy Clay

21. Barry White - Mellow Mood (Part 1) (1:55)
Sinds kort zijn Episode 1 & 2 heruitgegeven op zowel cd als vinyl. Een boeiende selectie van een paar aardige, meest goede tot een paar geweldige soulnummers, die dus samples zijn van Wu-tang werk. Ik hou van die Wu-tang sound en de gebruikte samples en beats van producer RZA en ook van goede vooral Southern Soul. Daarom is dit een erg prettige verzamelaar.

Een paar nummers springen eruit: Ann Peebles met het fraaie ingetogen, maar tegelijkertijd trieste Trouble, Heartaches & Sadness. Gelijk daarna volgen de mooie piano en stem van O.V. Wright met Let's Straighten It Out. Twee keer prachtige Southern Soul als opener.
Nog een voorbeeld daarvan is Wendy Rene met het vaker als hiphop sample gebruikte After Laughter (Comes Tears). Verrassend zijn Booker T & The MG's met Children Don't Get Weary, want er wordt op gezongen en wel door Judy Clay. Erg fijn nummer is dat. En oh ja: dat begin van Groovin', je denkt even dat GZA begint. Erg leuk.

Echt een prima soulverzamelaar. Nog net wat beter is trouwens Episode 2.