Shaolin Soul Episode 2 (2001)

Soul
Label: Hostile

1. Syl Johnson - I Hear the Love Chimes (2:40)
  2. Ann Peebles - I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (2:37)
  3. Baby Huey - Hard Times (3:19)
  4. The Emotions - I Like It (2:27)
  5. Black Ivory - I Keep Asking You Questions (3:08)
  6. The New Birth - Honey Bee (4:01)
  7. The Jackson 5 - Maybe Tomorrow (4:45)
  8. Syl Johnson - I Hate I Walked Away (3:22)
  9. Al Green - Something (4:24)
  10. Eddie Holman - It's Over (4:18)
  11. Montana - Warp Factor II [Edit] (2:08)
  12. Detroit Emeralds - You're Getting Too Smart (3:39)
  13. Labi Siffre - I Got The (Blues) (6:30)
  14. Southside Movement - I've Been Watching You (3:03)
  15. The Sweet Inspirations - Why Marry (6:27)
  16. The Mad Lads - Gone, the Promises of Yesterday (3:41)
  17. George Jackson - Aretha, Sing One for Me (2:56)
  18. Teddy Pendergrass - Come Go with Me (5:48)
  19. Syl Johnson - That's Just My Luck (3:10)
  20. Al Green - Simply Beautiful (4:14)
Na het al sterke eerste deel van de Shaolin Soul Episode - de Soul waar de songs van Wu-Tang op gebaseerd zijn - volgt een voor mij zelfs nog wat beter Volume 2. Dit vanwege het grote aantal echt fantastische nummers en omdat ik zeker 14 van de 20 songs minimaal echt goed vind. Ook weer opvallend veel Southern Soul, wat mij ook weer prima bevalt.
Twee hele fraaie songs weer van Syl Johnson, waarvan met name I Hate I Walked Away eruit springt. Het ijzersterke I'm Gonna Tear Your Playhouse Down van Ann Peebles wordt direct gevolgd door nog zo'n (letterlijke) gigant: Baby Huey met Hard Times. Check ook zijn enige album!
Nog een paar juweeltjes: Al Green met Something en het oh zo mooie I Got (the Blues) van Labi Siffre. George Jackson vraagt of Aretha voor haar wilt zingen en tot slot zingt Al Green wat dit album is: Simply Beautiful!