Yeasayer - Amen & Goodbye (2016)

Label: Mute

1. Daughters of Cain (1:53)
  2. I am Chemistry (5:01)
  3. Silly Me (3:22)
  4. Half Asleep (4:17)
  5. Dead Sea Scrolls (3:25)
  6. Prophecy Gun (3:59)
  7. Computer Canticle 1 (0:28)
  8. Divine Simulacrum (2:55)
  9. Child Prodigy (0:59)
  10. Gerson's Whistle (5:06)
  11. Uma (3:13)
  12. Cold Night (4:13)
  13. Amen & Goodbye (0:35)

Teleurstellend.

dacht ik ook..maar het groeit al!
helden als yeasayer laat ik niet zo maar vallen

avatar van Arrie
coldwarkids schreef:
Teleurstellend.

Ook mijn gedachte. Hoop ideeën maar het resulteert niet in een sterke compositie. Ligt in het verlengde van het vorig album, en dat vond ik ook de minste van de drie.

avatar van coldwarkids
Klopt, maar bij het vorig album hadden ze als eerst Henrietta gereleased en die sprong er goed boven uit. Bij dit album lijkt me dat niet het geval.

avatar van FLUOman
Ik kan me in de commentaren niet vinden, voor mij is de single behoorlijk fantastisch... Het voelt wat als een terugkeer naar de 'weirdness' van "All hour cymbals", wat ik nog steeds een geniale plaat vind, gemengd met de elektronica vd vorige plaat. En dat is voor mij een geweldige combinatie

avatar van coldwarkids
Prophecy Gun is alweer teleurstellend. Ze grijpen nergens meer terug naar All Hour Cymbals of Odd Blood. Jammer.

avatar van sj0n88
Silly Me

avatar van coldwarkids
Silly Me gaat gelukkig weer de goede kant op, na twee zeer grote tegenvallers.

coldwarkids schreef:
Silly Me gaat gelukkig weer de goede kant op, na twee zeer grote tegenvallers.

Silly me is meer een nummer wat na een paar keer luisteren al gaat vervelen. I am chemistry vind ik steeds fijner worden en is gewoon een prima nummer wat mij betreft.

avatar van sj0n88
Opvallend weinig aandacht voor deze nieuwe plaat van Yeasayer en voorlopig ook een erg laag gemiddelde. In dat laatste kan ik volledig inkomen. Wat mij betreft is het allemaal te poppy en missen er vooral gewoon genoeg sterke songs op dit album. Cold Night en Gerson's Whistle zijn wat dat betreft nog positieve uitzonderingen. Het nummer Silly Me is voor mij het slechtste en meest gemakzuchtige nummer dat ik in tijdens gehoord heb. Dat nummer kan ik niet eens afluisteren. Het koortje aan het einde van I Am Chemistry verpest in feite het hele nummer.

Enfin, voor nu kom ik op een 2,5* uit, maar ik laat het album nog even weken.

Gershon's Whistle toont weer de potentie van de band. Silly Me vond ik een tegenvaller. I Am Chemistry is toch ergens eigenzinnig en dat weet ik te prijzen.
Weinig aandacht? Ja, geen snoepje van de dag meer. Kijk ook maar eens naar de aandacht voor de laatste CocoRosie hier nog of Animal Collective.

Op Best Kept Secret zal ik ze nog eens live zien en daar kijk ik wel weer naar uit. De harmonieuze vocalen komen er live zeker goed uit.

avatar van Cor
Cor
Vertrouwd Yeasayer-geluid, maar zo magisch als op debuutplaat 'All Hour Cymbals' wordt het niet meer, ben ik bang. Toch resteert een heerlijke en dynamische plaat met stuiterballenpop, die in ieder geval niet het predicaat 'dertien in een dozijn' verdient. Lekkere zomerse muziek.

avatar van malheur
Deze plaat is te weeïg, het scherpe randje is er van af waardoor het begint te kabbelen ipv prikkelen.

I am Chemistry daarentegen is natuurlijk een geweldig nummer en Gherson's whistle is ook niks mis mee.