Sia - This Is Acting (2016)

Australiƫ
Label: Inertia

1. Bird Set Free (4:12)
  2. Alive (4:23)
  3. One Million Bullets (4:12)
  4. Move Your Body (4:07)
  9. Footprints (3:13)
  10. Sweet Design (2:25)
  11. Broken Glass (4:24)
  12. Space Between (4:48)
  13. Cheap Thrills * (3:44)

met Sean Paul

14. The Greatest * (3:30)

met Kendrick Lamar

15. Confetti * (4:06)
  16. Move Your Body [Alan Walker Remix] * (3:37)
  17. Midnight Decisions * (3:42)
  18. Jesus Wept * (5:29)
  19. The Greatest * (3:30)
Het album 1000 Forms of Fear was een teleurstelling voor mij. Zou deze lijn voortgezet worden op een album dat vol staat met nummers dat door andere artiesten is geweigerd (om welke reden dan ook) ?!
Rihanna, Adele (Alive was voor haar bedoeld), Shakira, Beyoncé, Demi Lovato en Kate Perry zijn allemaal van die weigeraars.

'And so they are generally songs that are not from my perspective, and so it feels like acting', aldus Sia.

En dat na een teleurstellende voorganger. Op hoop van zegen dan maar.

Over Adele gesproken: ook Sia trekt af en toe fink haar scheur open op dit album. Alle registers worden dan opengetrokken. Niet zo verwonderlijk dat Alive dus voor Adele bedoeld was.

Maar soms vraag ik me af waarom deze nummers geweigerd zijn. Het zal ongetwijfeld niet gepast hebben op de bewuste albums, want er is totaal niks mis mee.
Sia is wel meer de popkant opgeschoven en op dit album geen alternatieve popliedjes zoals op We Are Born en al helemaal geen schitterende ballad in de stijl van Breathe Me (ook gebruikt in die weergaloze serie Six Feet Under).

Je moet er dus wel in mee kunnen gaan, want Sia klinkt radiovriendelijker dan ooit en ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die haar zang nu toch wel wat too much vinden af en toe.

Sia mag dan heel fijn 'acten' op dit nieuwe album, ze levert wel degelijk een fijne popplaat waar helemaal niks mis mee is.

avatar van Emile93
Ik vind dit een verrassend album!!!! Sia vond ik ronduit irritant op haar vorige plaat, maar dit album is veel beter en haar stem is minder irritant. Er staan lekkere nummers op deze plaat en het is meer een geheel.

avatar van Ste*
Niet opzetten als je even rustig wil chillen of behoefte hebt aan wat mooie luisterliedjes, want vrijwel al deze nummers knallen van de power. Sia laat meer dan ooit horen wat ze vocaal kan, en dat is een hoop (en vooral hard en heftig).

Wel allemaal prima nummers. We Are Born is al best lang een favorietje van me door alle kwalitatief goede vrolijke popsongs, maar dit album is op zijn eigen manier minstens zo goed.

Beetje onderschat hier vind ik, en erg weinig stemmen.