Anneke van Giersbergen & Árstíðir - Verloren Verleden (2016)

Nederland / IJsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bist du bei Mir (4:09)
  2. Solveig’s Song (4:14)
  3. Het Dorp (4:40)
  4. Russian Lullaby (2:35)
  5. Þér ég Unni (1:44)
  6. Londonderry Air (Danny Boy) (4:11)
  7. A Simple Song (4:16)
  8. When I am Laid in Earth (3:04)
  9. Heyr Himna Smiður (2:56)
  10. Pavane (5:55)
avatar van Metalhead99
Haast niet te vergelijken met zo'n beetje alles wat Anneke tot op heden heeft laten horen.
Ze zingt in maar liefst 4 verschillende talen (Duits, Nederlands, Engels en IJslands (Noors?)) en de begeleiding van Árstíðir is minimalistisch, neo-klassiek te noemen. Een akoestische gitaar, een viool, een piano en een cello. Daarnaast zorgen de heren bij "Þér Ég Unni", "Heyr Himna Smiður" en "Pavanne" voor sfeervolle achtergrondzang.
Die vreemde mengelmoes van Wim Sonneveld's "Het Dorp" en Anneke's versie van "Danny Boy" past raar genoeg ook nog best goed bij elkaar.
Na inmiddels ruim 20 jaar actief te zijn in de (professionele) muziekindustrie is Van Giersbergen nog steeds bezig om haar muzikale spectrum uit te breiden. Dat alleen al is best indrukwekkend te noemen. Daarnaast pakt deze samenwerking gewoon erg goed uit. Op plaat hier en daar al een kippenvelmomentje, live in het theater zal dit al helemaal goed tot zijn recht komen.
Een sterke samenwerking tussen onze landgenote en deze voor mij onbekende IJslandse band (die hiermee wel een prima visitekaartje afgeven).

avatar van Nicole_1989
Gister naar de theatershow in Sneek geweest. En hier was de zaal gewoon 100% gevuld, hoor! En terecht...wat een prachtshow! Heerlijke interactie tussen de artiesten en het publiek, zowel Anneke als de jongens van Árstíđir zijn ras-entertainers. En dan de muziek: wauw! De harmonieuze combinatie van Anneke's prachtige, breekbare en bij tijden krachtige stem, en de muziek en stemmen van Árstíđir zorgde voor een magische sfeer in het Noorderkerkje van Het Bolwerk in Sneek. De acapella IJslandse stukken waren zo prachtig. Ik was af en toe zodanig betoverd, dat ik bijna tot tranen toe geroerd was.
De CD beluisteren zonder de theatershow te hebben meegemaakt zal dan ook een hele andere ervaring zijn, lijkt me. Nu kan ik, net zoals Anneke mijmerde over haar 'Verloren Verleden', heerlijk mijmeren over de theatershow met kippenvel op mijn armen.