Three Days Grace - One X (2006)

Canada
Label: Jive

1. It's All Over (4:09)
  2. Pain (3:22)
  3. Animal I Have Become (3:51)
  4. Never Too Late (3:29)
  9. Over and Over (3:11)
  10. Time of Dying (3:08)
  11. Gone Forever (3:41)
  12. One-X (4:46)
  13. Running Away * (4:01)
  14. Wicked Game * (4:06)
  15. Animal I Have Become [Stripped Acoustic Version] * (3:44)
  16. I Hate Everything About You [Acoustic Version] * (3:53)
avatar van Haveaniceday
Na 1 luisterbeurt kan ik niet zeggen dat dit album een vooruitgang is tov het vorige self-titled album. Het is meer een voortzetting van, in plaats van een evolutie naar.. Maar nog steeds leuk om naar te luisteren. 3* voorlopig

Animal I Have Become vind ik een leuk nummer!
Hopen dat de rest het ook is

WvA
Super album, een afwisseling in gevoelens kwa teksten en ritmes en toch allemaal een beetje het zelfde stijltje, echt netjes gedaan. Vreemd genoeg vind ik de titel waar het album naar vernoemd is het minste.. Pain kennen de meeste mensen waarschijnlijk wel, ook Animal I have become is een erg goed (en ook wel redelijk bekend nummer). Riot is een echt rel-liedje en klinkt best wel grappig op het album (hij springt er kwa ritme enzo nogal uit) Verder bevatten de liedjes naar mijn mening goede teksten, nu denk ik vooral aan

Never Too Late
Gone Forever
Over and Over
On My Own
Let it Die

Het is bij de meeste liedjes niet al te moeilijk de emoties ervan te begrijpen dus de teksten zijn snel toepasselijk (in mijn geval tenminste).

Al met al een erg goed album, lekkere liedjes en goede lyrics. 4.5

avatar van Norbert
Never Too Late maakt me soms bijna aant huilen

Tering wat een mooi nummer!

avatar van Genesis
M'n eerste indruk is niet al te positief. Animal i have become, never too late en Riot zijn leuke numers, de rest is eigenlijk vrij matig. Het zijn allemaal nummers met simpele opbouw en structuur en het weet me ook nergens echt te verassen. Het is ook eerder pop/rock of gewoon rock want metal is toch wel wat overdreven. Die hoes is ook echt heel lelijk.

Voorlopig 2,5 (vooral voor Never too late) maar misschien is het een groeiplaat en gaat de score in de toekomst nog wel omhoog.

avatar van Sientje
Er zitten hele mooie nummers bij,
vooral Animal I have become en pain vind ik goed
De liedjes vervelen me niet snel, wat ik over het algemeen wel veel
heb
een 4 is het zeker waard

avatar van tormato
goede muziek uit canada.

Geweldige stijl heeft deze Canadese band. Vond het vorige album helemaal niet zo sterk maar dit album overtreft al mijn verwachtingen. Vind vooral Never Too Late, Pain en Gone Forever erg vet. Al met al een prima aanrader voor liefhebbers van rockmuziek!

ElsenaarMetal
DAMN wat een heerlijke CD, vele malen beter dan de vorige, met vrijwel alleen maar goede nummers, top Three Days Grace, go on!!

helemaal mee eens, gelukkig komt hun 3e album ergens aan het einde van dit jaar uit

echt=D
dan ga ik die plaat echt halen, want de band gaat op dit moment met sprongen vooruit moet ik zeggen, hun eerste plaat is echt goed, maar deze is nog veel beter=D

Helemaal geen slechte muziek. De teksten zijn elk op zich origineel en heel aangrijpelijk. ieder liedje heeft zijn eigen ding en dat maakt dit album zo speciaal. Ik kijk al uit naar hun 3de album

Pracht cd. Met hun 3 beste nummers ( vind ik persoonlijk ) ;
Never Too Late, Time of Dying & Let it die.
Kan naar deze cd blijven luisteren, het gaat niet vervelen .

4.5*

avatar van B_B
B_B
Vond het eigenlijk niet echt een bijzonder plaatje, Animal I Have Become en Riot zijn duidelijk de uitschieters maar verder valt hier maar weinig bijzonders te ontdekken. Voor nu 3*

joeri592
wauw ik kende deze album helemaal niet, ik ben hem tegengekomen doordat ik naar de top 10 van iemand keek, en er even op klikte

geen dank

hahahaa

top 3:
1.pain
2.gone forever
3.animal i have become

joeri592
weet iemand meer over het nieuwe album, wanneer die ongeveer uitkomt, of er al nummers te horen zijn ofzo?? ik ben iniedergeval zeer beniewd

ElsenaarMetal
het album is nu bijna klaar: zie www.threedaysgrace.com en dan de eerste blog.

joeri592
waarom staat er eigenlijk metal/rock??ik zou eerder gewoon rock doen of anders zelfs mischien pop/rock

avatar van Marialovesmusic
Ze zijn geweldig! En dit album ook! Zeker 5 sterren waard . Animal i have become is het beste nummer vind ik.
En kan ook helemaal niet wachten op hun nieuwste album! Rock on Three Days Grace!!!

p.s. Um ze zijn echt geen pop/rock hoor...

joeri592
ja oke, rock is het best eerst was het rock metal dat klopt helemaal al niet

Bericht verplaatst naar Three Days Grace

avatar van Sachiyo
GE-WEL-DIG!!!!
Meer kan ik er niet over zeggen. Zelden heb ik meegemaakt dat er alleen maar goede nummers op een cd staan. Meestal staan er op een album toch wel een aantal nummers die zwaar onderdoen voor de rest. Bij deze cd is dat niet zo. Werkelijk elk nummer is goed, zonder dat het teveel op elkaar lijkt. Deze cd is overigens ook stukken beter dan de eerste van Three days grace. Elk nummer heeft iets speciaals, iets eigens, maar je hoort toch duidelijk dat Three days grace een eigen stijl heeft. Mijn persoonlijke favorieten zijn: Pain, Never too late, Animal I have become, Let it die, Gone forever, Riot en Time of dying. Maar de rest is ook heel goed!
Ondanks dat ik persoonlijk geen fan ben van emorock, heeft Three days grace een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb deze plaat al grijs gedraaid en zal dat zeker nog veel vaker doen:

Yann Samsa
Three Days Grace - One X

Muzikaal: Niet veel soeps.
Drummer houdt zich bij de basis, misschien wel beter zo, haha...
Bass bijna onhoorbaar, waar wel: smerig geluid.
Lead/Rhythm Guitar zijn weinig origineel, allemaal zeer voorspelbaar.

Vocaal:
Technisch onbekwame zanger maar eerlijk: stem steekt niet tegen, hoewel er hier geen kenmerkend stemgeluid wordt ontwikkeld.

Op tekstueel vlak niet veel aan te merken, af en toe zelf sterk.
Maar de songs zelf:
weinig uitgewerkt, onorigineel, en er wordt geen sfeer opgebouwd, om nog maar te zwijgen van een climax...

Tuurlijk moet dit een songgericht album voorstellen, die niet hoogstaand moet zijn maar 'kick-arse' nummers bevat... FAIL....
Op Riot en het titelnummer niet veel soeps.
Toch moet ik eerlijk zijn: Riot en One X zijn wel zeer sterke nummers.
ook de eerste song kan er net door

maar in het algemeen; teleurstellend, eigenlijk zo goed als 'slecht'
----

ps; dat dit een score van 3.87 krijgt terwijl hier zoveel undderrated meesterwerkjes staan op de site...
Maar ja, wat wil je van mensen die zich 'ElsenaarMETAL' noemen (niets persoonlijks, gewoon een voorbeeld ) terwijl er geen één echte metalgroep in de top10 verschijnt:
Breaking Bengamin, Papa Roach, Nickelback: WTF

ElsenaarMetal
wel grappig dat mijn naam telkens genoemd wordt.
nogmaals dat metalbands niet in mijn top 10 staan betekend niet dat ik geen metal luister. deze naam koos ik toen ik begon met metal te luisteren. ondertussen is ook mijn muzieksmaak aangepast en luister ik tegenwoordg wat softere rock muziek. ofwel Hardrock, maar moet ik dan gelijk een nieuw account aanmaken met de naam ElsenaarHardrock? of ElsenaarPOP? lijkt me niet.

Yann Samsa
@ ElsenaarMetal

* Velen op deze pagina hebben zelf geen top10 ingevuld; en zowel dan zonder de regel 'geen greatest hits' of 'één per artiest', mss door de beperkte muzikale kennis ik weet het niet....
* Daarom nam ik jou als voorbeeld, je bent een rolmodel .
Weeral; ik wil niet provoceren hoor .
* Ik dacht gewoon dat jij de bands in jou top10 zag als Metal, dus leek me het ook logisch dat je dit graag hoorde. Nu blijkt wat werkelijkheid is, is alles opgelost
* Je moet zeker je naam niet veranderen, en zeker niet voor mij.
Wees wie je bent, ELSENAARMETAL RULES

Back On Topic:

2.0 Sterren
Kan dit ooit nog veranderen?
Neen!
Waarom niet?
Te weinig capaciteiten om een groeialbum te kunnen zijn.

goede stem heeft de zanger !

fantastische plaat!

de instrumenten zelf zijn niet hoogstaand, de drum blijft gewoon bij de basis, en het gitaar werk is simpel maar het klinkt gewoon lekker, de zang is erg goed en de nummers zijn gewoon goed leuk en ze hebben goede teksten, het is dan wel geen band met veel gitaar solo´s enz. maar het klinkt toch erg lekker omdat de nummers gewoon goed in elkaar zitten, en omdat de zanger goed is, buiten dat kunnen simpele beats ook gewoon goed klinken!

de top nummers voor mij zijn

never too late
over and over