Autolux - Pussy's Dead (2016)

Label: 30th Century

1. Selectallcopy (4:25)
  2. Soft Scene (5:05)
  3. Hamster Suite (3:03)
  4. Junk for Code (3:22)
  5. Anonymous (2:48)
  6. Brainwasher (3:07)
  7. Listen to the Order (4:16)
  8. Reappearing (2:51)
  9. Change My Head (5:04)
  10. Becker (4:21)
avatar van E-Clect-Eddy
Mmh... lastig album, ken niet veel van Autolux maar afgaand op hun wiki en Last.fm pagina's zou het iets moeten zijn wat in mijn eclectische straatje past. Nog past 1x beluisterd en er zijn inderdaad nummers die me bevallen maar niets dat me meteen op doet springen.

Change My Head en Selectallcopy voorlopig in mijn 2016 rotatielijst gezet.

avatar van E-Clect-Eddy
Ook het korte Reappearing is lekker gruizig, mag ook op mijn rotatielijst 2016.

Zeker nog een paar keer luisteren naar dit album.

avatar van E-Clect-Eddy
Ondertussen 16x luisteren verder en het verveelt echt nog niet, deze staat voorlopig net buiten mijn album top 10 van 2016 en beschouw ik als een serieuze kandidaat om daar in te komen.

Waar ik in eerste instantie vooral de tweede helft van het album erg goed vond plus het openingsnummer, vallen nu ook de 4 andere nummers steeds meer op hun plek.

Gruizige rock neigend naar Shoegaze met af en toe een ontstemd psychedelisch 60s orgeltje er door heen zoals in de kraker Change My Head.

avatar van sj0n88
Jaaa, heerlijk plaatje. Ze laten over het hele album veel verschillende geluiden horen. Af en toe lekker gruizig (openingsnummer), soms een uitstekende popsong (Change My Head), maar bijna elke keer raak. Doet bij vlagen een beetje denken aan Suuns, maar dan moet ik er gelijk bij zeggen dat ik deze plaat sterker vindt dan de laatste gooi van de Canadezen. Apart dat dit album zo weinig aandacht en een relatief laag gemiddelde krijgt op MM.