DJ Shadow - The Outsider (2006)

Hip-Hop / Electronic
Label: Island

1. Outsider Intro (2:22)
  2. This Time (I'm Gonna Try It My Way) (3:07)
  3. 3 Freaks (3:51)

6. Keep Em Close (3:08)

met Nump

7. Seein Thangs (3:42)

met David Banner

8. Broken Levee Blues (2:10)
  9. Artifact (2:58)
  10. Backstage Girl (7:24)

met Phonte Coleman

11. Triplicate / Something Happened That Day (3:46)
  12. The Tiger (5:26)

16. Enuff (2:49)

met Q-Tip en Lateef the Truthspeaker

17. Dats My Part (4:28)

met E-40

18. 3 Freaks [Droop-E Remix] * (3:48)

met Keak da Sneak en Turf Talk

avatar van T.O.
Heb hier al het een en ander over gelezen. Schijnt bij vlagen richting de moderne urban/crunk-kant op te gaan, vandaar ook gastartiesten als David Banner en E-40. Ben toch wel benieuwd

Electro_
Vond Endtroducing... niet meer dan leuk eigenlijk, ben benieuwd hoe dit album wordt. Ben er vanavond trouwens pas achter gekomen dat hij in UNKLE zit / zat, en dát vind ik wel erg leuke muziek. Erg veel gastartiesten op dit album trouwens

avatar van Gyzzz
Endtroducing is geniaal en staat ook in mijn top10, maar DJ Shadow moet wel álles uit de kast gaan halen wil hij nummers met E-40 en David Banner erop tot een goed resultaat brengen.
Leuk dat hij eens wat anders wil doen, maar om nou meteen de dirty south in de duiken...

Nou goed, de hoes ziet er dan tenminste wel leuk uit, om nog enigszins positief te blijven..

avatar van thomzi50
Heb niet veel aan Gyzz' bericht toe te voegen helaas ":(

avatar van BoordAppel
Ik wel. Q-Tip, Phonte en Lateef doen ook mee . Dat crunk gedoe is dan wel weer een beetje dubieus inderdaad .

Jornaquin
Sergio Pizzorno en Christopher Karloff Die zijn van Kasabian.

avatar van MacManus
Op de officiële Shadow site is "3 freaks" te horen. Maar klinkt nogal lam. Van die rappers die weer moeten schreeuwen door een lekkere beat, ik snap niet waarom dat nodig is.
Rap is zo overrated.
Maar als er maar 1 nummer op staat dat een beetje lijkt Organ Doner is het al de moeite waard imo.

Ik heb wel eens wat van de ''nieuwe'' dj shadow gehoord, en dat was heel anders (en veel minder imho) dan endtroducing.. Ik verwacht hier niet veel van.

avatar van luc011190
BoordAppel schreef:

Ja inderdaad. Ik had altijd zoiets van je hebt goede hiphop, vaak met invloeden van andere typen muziek (pete philly, nerd, dizzee rascal, dj shadow) en jij hebt crunk, simpele beats en een paar kabouters die de hele tijd hun eigen naam schreeuwen. Nu blijkt die scheidingslijn tussen goed en fout toch een stuk dunner dan ik dacht

luc011190 schreef:
...en jij hebt crunk, simpele beats en een paar kabouters die de hele tijd hun eigen naam schreeuwen.

Haha! Je bedoelt Lil Jon?

avatar van BoordAppel
Dat is al teveel gevraagd voor Lil' Jon. Die schreeuwt alleen YEAH! en WHAT! .

Misschien kan DJ Shadow crunk wel niet goedkoop laten klinken. Ik ben in ieder geval benieuwd.

avatar van ferb
deze plaat is niks vergeleken met de vorige platen van dj shadow
het mag de naam hip hop niet eens dragen
jammer dat dj shadow zich verlaagt tot het niveau van david banner

Je hebt hem al gehoord? Of vind je het bij voorbaat al niets?

avatar van Conway Twitty
Heb hem nu ook en zal hem een fijne luisterbeurt geven.

avatar van mathias
Vreemd trouwens dat een album dat vandaag in de winkel ligt nog geen enkele stem heeft gekregen. Dat moet echt wel al een tijdje geleden zijn (zeker bij zo'n notoire artiest)

Relax

Relax schreef:
Nummer op TV gehoord, stelt niets voor deze DJ...

Dat zeg je op basis van 1 nummer..?

Relax schreef:

hahaha

las toevallig in AD of volkskrant mag., dat deze DJ in het guinness book of records staat. Als eerste een volledig gesamplde CD gemaakt, maar als jij het zegt dat deze DJ niks voorstelt zal dat wel zo zijn. Vernieuwend was hij in ieder geval wel.

*zucht* wat een loze opmerking

avatar van ferb
herman schreef:
Je hebt hem al gehoord? Of vind je het bij voorbaat al niets?

ja ik heb hem al gehord ja
vond er weinig aan
hoewel ik erg graag naar zijn vorige platen luister

Relax
Waarom hij niets voorstelt voor mijn mening ? omdat de beat zelf zo droog en eentonig klinkt, dan mixt hij er een zangertje op of hij durft er geen Feat. erbij te zetten.
Ik heb zoveel mensen dit zien doen op de hele internet en ze hebben zoveel betere beats...
Als HipHop beat maker dan moet je toch goed zijn inplaats van eentonig en niet boeiend.

avatar van Jordy
mathias schreef:

Dat krijg je bij albums die zo overbodig en nietszeggend klinken dat je 'm telkens maar geen tweede draaibeurt geeft...

avatar van thomzi50
De eerste stem is al binnen, maar die zal wel niet zo serieus te nemen zijn. Of Dj Shadow heeft 't wel heel bont gemaakt.

Waarom is die cd in geen een winkel in den haag te vinden? Zelfs als het een slechte cd is...

avatar van mathias
Ik heb er hier in kortrijk eigenlijk ook nog geen zien liggen?!

avatar van Conway Twitty
Zeer matig en ongeinspireerd album met gastartiesten die werkelijk NIKS bijdragen. Kan niet in de [insert woordgrap/] shadow [/] staan van zijn vorige albums.

avatar van Gyzzz
DJ Shadow lijkt met The Outsider een plaat vol te hebben gezet met samenraapsels. Het lijkt na de eerste luisterbeurt een soort ultieme poging om van alle markten thuis te zijn, door zowel enkele vreselijke Dirty South-nummers te maken (3 Freaks, Turf Dancing) als wat softe dingetjes om de pop-liefhebbers ook nog eens aan te trekken.

Het beste nummer dat er te vinden is, is misschien nog wel de samenwerking met David Banner. Niet dat die goed is, maar voor een dirty-south productie is dat heel aardig.
Dan krijgen we weer hier en daar een stukje gitaar of wat misplaatste zangpartijen. Het is nog een grote kunst om het goede tussen de troep van de rest van het album weg te halen.

DJ Shadow lijkt iedereen te willen plezieren in de muziek-luister-wereld, maar mij pleziert hij in ieder geval allerminst. Hij specialiseert zich niet op één genre, maar zet op dit album van alle genres wat, en scoort eigenlijk in alle genres een onvoldoende, zelfs op zijn eigen vertrouwde vlak; de instrumentale stukken, met vaak stevige drums stellen erg teleur. Vreselijk magere pogingen die het in de verste verte niet halen bij Shadow's oude werk. Daarnaast vormt dit album duidelijk totaal geen geheel.
Een ongelofelijk dieptepunt in DJ Shadow's oeuvre.

(Tracklist hier klopt overigens niet helemaal, het nummer met Q-tip en Lateef heeft bijv de lengte van het nummer day hier staat aangegeven als de samenwerking met E-40. Stiekem hoop ik dat de versie die ik gehoord heb niet de juiste is, want ik kan het bijna niet geloven dat DJ Shadow zoiets vreselijks aflevert. Het waren echter wel duidelijk Q-Tip en Lateef die te horen waren op een vreselijk slecht nummer, dus ik denk dat dit toch wel de echte is)

Pfff... Na wat slenteren door Den Haag danwel Venlo nog steeds geen spoor van Dj Shadows The Outsider...

Uiteindelijk het internet op gegaan... Ja hoor... Een winkel die deze cd verkoopt met vestigingen in Breda, Delft, Dordrecht, Leiden en Rotterdam...

Releasedatum volgens die zaak: 11/09/2006 ...

Dus Guuske... Volgende week Rotterdam of zo?

Electro_
Ik heb hem voor het eerst beluisterd, en daar blijft het voorlopig ook maar even bij. Endtroducing vond ik overgewaardeerd, maar deze weer iets ondergewaardeerd.
De term 'DJ' gaat bij een hoop nummers ook niet op, Enuff doet me zelfs aan een Coldplay-nummer denken. Niet echt mijn idee van een Hip-Hop DJ. Opvallende nummers zitten er ook niet echt bij, maar het luistert voor een keer (!) wel lekker weg.

mes-one
Ik wil geen roet in het eten gooien hier, maar ik vind het wel een lekker album.

Gewaagde gastartiesten ook (nummer met Banner is erg lekker).

3,5-je

avatar van Pelk
Vandaag was ik bij Get Records in A'dam, daar is de releasedate 21-08. En daar stond op een website een heel andere hoes: zwart met een wit masker erop. Vreeeeemd!?!