Nemesea - Uprise (2016)

1. Hear Me (3:01)
  2. Twilight (3:31)
  3. Forever (3:48)
  4. Let It Burn (3:46)
  5. Time to Make It (3:16)
  6. Can't Believe It (4:10)
  7. Light Up the Sky (3:44)
  8. Get Out (3:11)
  9. Bones (3:58)
  10. Hold On (3:27)
  11. The Way I Feel [Acoustic Version] * (3:45)
  12. Broken [Orchestral Version] * (3:40)
  13. If You Could [Acoustic Version] * (3:54)
  14. No More [Alternate Version] * (3:23)
avatar van Rinus
Ik heb het, gesigneerde ,exemplaar binnen ! Eerste indruk is erg goed. Nog steeds die lekkere mix van rock en onderliggende elektronica. Prima productie. Het aantal sterren deel ik pas uit wanneer ik het album beter op mij heb laten inwerken. .

avatar van james_cameron
Wellicht een beetje te glad en te poppy, maar de metal-georiënteerde rock van deze nederlandse band klinkt hier best lekker en aanstekelijk. Het schizofrene karakter van Nemesea blijft een plus- en een minpunt: men komt steevast verrassend uit de hoek maar de band kan hierdoor tegelijkertijd geen echte geloofwaardige identiteit opbouwen. Het geeft de band tevens een nogal opportunistisch karakter. Maar goed, het songmateriaal steekt verzorgd in elkaar en het album is net onderhoudend genoeg.

avatar van The_CrY
Dit is mijn eerste kennismaking met Nemesea, maar ik ben niet echt omvergeblazen. Uprise houdt een beetje het midden tussen enerzijds de poppy, catchy metal á la Amaranthe en anderzijds de wat serieuzere symfonischere metal als Within Temptation, echter nergens weet het zo goed en overtuigend over te komen als de genoemde bands. Wat de band hier tentoonstelt is allemaal al eens eerder gedaan en beter gedaan. Daar komt nog bij dat de stem van de zangeres met wat irriteert met haar zeurderige toontje. Neemt niet weg dat Uprise prima achtergrondmuziek is, maar daar houdt het voor mij dan ook mee op.

avatar van Rinus
Na heel wat keertjes in de speler gehard te hebben, blijft mijn eerste indruk staan. Vind het een goed album in het genre. Fijne, toegankelijke nummers, goed uitgevoerd en een puike productie. Daarnaast vind ik frontvrouw Manda een fijn stemgeluid hebben, die nergens geforceerd overkomt..