The Hits Album 89 (1989)

Label: Mercury

1. Kaoma - Lambada (3:26)
  2. Technotronic - Pump Up the Jam (3:33)

met Felly

3. Lisa Marie - Something's Jumping in Your Shirt (4:53)

met Malcolm McLaren and the Bootzilla Orchestra

4. Bobby Brown - My Prerogative (3:29)
  5. Lisa Lisa & Cult Jam - Little Jackie Wants to Be a Star (4:50)
  6. Fine Young Cannibals - She Drives Me Crazy (3:36)
  7. John Hiatt - Have a Little Faith in Me (4:02)
  8. Bangles - Eternal Flame (3:56)
  9. Various - Dance Classics "The Mix" (4:08)
  10. Gloria Estefan - Oye Mi Canto (Hear My Voice) (4:09)
  11. Zeon Jones - Spin Me Around (3:31)
  12. Alice Cooper - Poison (4:30)
  13. Guns N' Roses - Patience (5:55)
  14. De la Soul - Me Myself and I (3:28)
  15. Holly Johnson - Americanos (3:37)
  16. Edelweiss - Bring Me Edelweiss (3:41)
  17. Lil' Louis - French Kiss (4:52)
  18. Double Trouble en Rebel MC - Just Keep Rockin' (3:26)
  19. Kon Kan - I Beg Your Pardon (3:59)
  20. Donna Summer - This Time I Know It's for Real (3:37)
  21. De Dijk - Nergens Goed Voor (4:22)
  22. Don Johnson - Tell It Like It Is (4:31)
  23. The Beach Boys - Kokomo (3:35)
  24. Simply Red - If You Don't Know Me by Now (3:25)
  25. Gladys Knight - Licence to Kill (5:13)
  26. Carly Simon - It's Hard to Be Tender (3:31)
  27. Gerard Joling - No More Boleros (4:12)
  28. Margaret Singana - We Are Growing (4:12)
  29. The Incredible E.G. O'Reilly - The Birth of Maudie (2:57)
  30. Loïs Lane - It's the First Time (4:02)
  31. René Froger en Het Goede Doel - Alles Kan een Mens Gelukkig Maken (4:01)
  32. Jive Bunny and the Mastermixers - Swing the Mood (4:04)
avatar van FunkStar
1989, het jaar waarin ik voor het eerst actief met muziek en radio luisteren bezig was.
Deze LP kreeg ik met Sinterklaas 1989!

avatar van musicfriek
Met het ubercoole French Kiss

avatar van shinybeast
wie koopt nou zoiets? voor dat ene aardige nummertje..

avatar van tnf
tnf
Het lijken me best aardige cdtjes hoor, als ik ze zo zie. Commercieel, maar niet verkeerd. En sommige slechte nummers, zoals die van Edelweiss, hebben toch nog iets door het hoge campgehalte. Hedendaagse varianten op cd's zoals deze (Hitzone best of 2006, ofzo) zijn een stuk minder.

(Niet dat er tegenwoordig geen goede muziek meer wordt gemaakt, maar de meeste goede tracks blijven anno nu te onbekend om zo'n eindejaarsoverzicht te halen.)

Ha, grappig, dit was mijn eerste 'officiele'-verzamel-CD, maar dan op twee of drie bandjes. Gekopieerd van de ouders van een vriendje.

Die hoes is in retrospect wel heel erg lelijk, maar de muziek vind ik wel grappig. Veel nummers hebben nog wel iets, zoals inderdaad Edelweiss, maar ook Lisa Lisa and Cult Jam en Kon Kan (hoe slecht ook).

avatar van andré
Er staan best een reeks leuke singles op: Lil' Louis, Technotronic, Malcolm McLaren, Double Trouble & Rebel MC en Bobby Brown kan ik nog best aanhoren. En vooruit: die van Alice Cooper is ook best goed. Alleen John Hiatt, The Bangles, De Dijk en Guns N Roses zijn té dood gedraaid.

avatar van LucM
Deze hitcompilatie heb ik nog maar draai ik al een tijd niet meer. Toen kocht ik nog hitcompilaties, maar nadien niet meer.
De nummers die de tand des tijds het beste doorstaan zijn die van John Hiatt, Fine Young Cannibals, the Bangles, Gladys Knight, Carly Simon, Alice Cooper en Guns 'n Roses. Heel leuk vind ik ook Kaoma, Gerard Joling, Rene Froger & Het Goede Doel en in mindere mate Technotronic en Jive Bunny & Mastermixers, hoe fout dat ook mag zijn. Voor het overige staan er vooral wegwerphits (Edelweiss en Lil Louis bv.) maar ook die hebben nog een campgehalte.

avatar van monique
lil louis met french kiss blijft een geweldig nummer,maar jive bunny & the mastermixers hadden ze achterwege kunnen laten,voor de rest is dit een redelijke verzamelaar

Zeon Jones & Kon Kan...

Over eendagsvliegjes gesproken...

Zeer fout, deze periode, maar stiekum best lekker.
In ieder geval pakken beter dan waar we nu mee worden geteisterd.

avatar van LucM
De nummers van Edelweiss, Jive Bunny & Mastermixers, Double Trouble en Rebel MC en Kon Kan (ééndagsvliegen) zijn natuurlijk fout maar vind ik stiekem wel leuk, De La Soul (vergeten te vermelden) mag ik ook graag horen.
Inderdaad, liever goed fout dan fout goed (vele huidige hits).

avatar van vigil
Ik vind Double Trouble en de Rebel MC best een leuk liedje! Er staan sowieso best aardige liedjes op. Behoorlijke comeback van Donna Summer bv. Geen legendarische prestatie maar toch goed aanhoorbaar. Kon Kan heb ik nog op cd-single, leuke remix staat er op.

Carly Simon is zelfs erg mooi in mijn ogen.

Joling is dan toch de slechtste van het rijtje...

avatar van LucM
Het nummer van Gerard Joling vind ik ook mooi, veel beter dan wat hij nu brengt, de cover van "Tell It Like It Is" (org. Aaron Neville) door Don Johnson (Miami Vice) kan ik minder waarderen. Dat van René Froger hier is het enige nummer van hem dat mij gelukkig kan maken.