Ennio Morricone - Il Segreto del Sahara (1987)

Alternatieve titels: Les Secrets du Sahara | Secret of the Sahara

Italiƫ
Score
Label: RCA

1. Secret of the Sahara (4:30)
  2. Red Ghosts (4:29)
  3. Sholomon (3:24)
  4. Mountain (10:14)
  5. Kerim (2:56)
  6. Hawk (3:06)
  7. Golden Door (2:07)
  8. Myth and the Adventure (4:30)
  9. Anthea and the Desert (3:27)
  10. Farewell Orso (1:54)
  11. Death of Tamameth (1:41)
  12. Secret of the Sahara (1:58)
  13. First Dedication (3:28)
  14. Second Dedication (3:28)
  15. Miriam and Philip (2:26)
  16. Saharan Dream (3:10)

met Amii Stewart

17. Dance of the Snakes * (3:44)
  18. Dance of the Chess Game * (2:33)
  19. Meeting Orso * (1:48)
  20. Tale from Poland * (2:48)
  21. Tuareg * (3:37)
  22. Secret of the Sahara * (4:28)
Manco
Mooie score van onze maestro Morricone.

Deze soundtrack vind ik een beetje klassiek aandoen, met name track 13 en 14. De hele soundtrack door zijn het veelal mooie variaties op de eerste track. Track 4 en 7 (beide gedirigeerd door Franco Ferrara) zijn de wat thriller - ja, zelfs bijna horror - achtige elementen van deze soundtrack.
De tracks die er voor mij uitspringen zijn 1, 5 en met name 14. Goed werk!

4,0 sterren

neo
Vocaliste Edda dell'Orso werkte hier wederomw eer met Morricone. Het valt dan ook op dat een van de tracks van deze score getiteld door het leven gaat als ''Farewell Orso''.

neo
Nogal een overdonderend mooie Morricone die, net als I Promessi Sposi, nog net geen hoogste waardering krijgt. Maar kan voor beiden van de een op de andere dag in het verschiet liggen. Een mooie epische score, met grandioze soloisten en vele verbazingen. Een ontdekking is dat ''Kerim'' het thema bevat van de later gecomponeerde Gladiator score.

neo schreef:

Je weet dat Orso een karakter in de film is....?

Nee dat wist ik niet.

Dan krijgt die titel wel another ring to it... haha.

neo
Deze december weer een nieuwere uitgaven verschenen met flink wat (20 minuten) nieuw materiaal... Bij Moses The Lawgiver kwam later toch alsnog een 2 cd totaal 140 minuten duurde. Zou mij niks verbazen als ze ook nog eens keer van Il Segreto del Sahara hetzelfde doen. Ken de mini-serie niet maar qua proporties zou er nog wel flink wat meer muziek gecomponeerd moeten zijn voor de 360 minuten versie.

neo
De extra tracks zijn trouwens geweldig. Het is even wennen nadat je een cd uitgaven grijs hebt gedraaid die hoogtepunt, en hoogtepunt na hoogtepunt kende. Ok, een enkele underscore track is wat minder. Duidelijk mogen zijn dat de laatste track, track 22 Secret of the Sahara, onvergetelijk is. Zo wat hetzelfde als Saharan Dream , waarop Ami Stewart zingt. Alleen voor deze nieuwe track is Edda Dell'Orso gebruikt die woordloos de boel aan elkaar zingt. Prachtig.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
neo schreef:

Een van de metgezellen van de hoofdrolspeler in de serie heet Orso, vandaar de titel van dit nummer .

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
De tv-serie was niet echt goed, maar door het kijken ben ik de muziek nog meer gaan waarderen!

neo
Ook zo´n tien jaar geleden gezien en mijn waardering is zeer mild. Waar ik echter meer mee zit zijn twee essentiële stukken die Morricone eerder schreef voor een ander project uit de jaren 60, die toen niet zijn gebruikt. Dat is ietwat een ´schandvlek´ op een score, met nu vrijwel bekend met 90 procent van zijn oeuvre, die ik als mijn absolute nummer 1 beschouw binnen zijn carrière.

avatar van thomzi50
neo schreef:

Deze zin snap ik niet helemaal: wat bedoel je?

neo
Ik heb liever dat alle muziek van een miniserie als deze volledig en speciaal hiervoor is geschreven en ook enkel orgininele muziek op een album komt.. Dit is wel net een iets ander verhaal.

Op enkele tientallen officiele Morricone score albums staan ook tracks die van een ander werk afkomstig zijn, maar van de meerderheid laten ze dit achterwege. Een willekeurig ander voorbeeld. La Piovra 2... Briljante originele muziek, maar gebtuikt in dit seizoen van 4 andere Morricone scores terugkerend stukken. Misschien zeer goed geplaatst, en op zichzelf staand zelfs prima in een mix met origineel materiaal, maar het is niet op een officiele uitgaven te vinden. Er zijn zelfs sommige scores die met gemak in 20 andere projecten met een originele score van Morricone zijn terug te horen. 6