SAYCET - One Day at Home (2006)

Frankrijk
Electronic
Label: Electron’y’pop

1. Chromatic Bird (6:35)
  2. Don't Cry Little Girl (4:42)
  3. Trilogie (4:37)
  4. Circonflex (5:57)
  5. Maud Takes the Train (6:06)
  6. 3eme Type (4:36)
  7. Dinofly (5:34)
  8. Metadine (4:37)
  9. Dream Factory (7:06)
Fijn album dit. Erg fris en lichtvoetig allemaal.

De opener vind ik een van de mindere nummers; hangt iets teveel rond hetzelfde thema en had daarom wel wat korter mogen duren dan 6:35. Don't Cry Little Girl is wel erg sfeervol en ook mooi door de subtiele beats.

Trilogie brengt een béétje pit in het album. Mooi hoe dit nummer steeds meer opbouwt en vervolgens helemaal stilvalt. Beste nummer van het album wat mij betreft, met name door de beats. Circonflex en Maud Takes the Train zijn ook weer prima nummertjes; lieflijk (leuk voicesample ook) en met sprookjesachtige melodieën.

3eme Type doet me qua muziek erg aan múm denken, alleen hoor ik dan wel liever de stemmen van de Valtýsdóttir zusjes dan de stem in dit nummer. Had er van mij niet doorgehoeven. De hieropvolgende nummers zijn ook weer stuk voor stuk sfeervol en warm. Vooral Dinofly en Dream Factory hebben ook mooie volle beats.

Over het geheel genomen had er van mij wel wat meer pit in het album mogen zitten (meer nummers als Trilogie was niet verkeerd geweest), maar verder is het een prima album. Een 4* is hier wel op z'n plaats.