eLZhi - Lead Poison (2016)

Label: GLOW365

5. Egocentric (2:55)
  6. Two 16's (3:04)
  7. Hello!!!!! (4:42)
  8. Friendzone (3:04)
  9. The Healing Process (3:52)
  10. Cloud (2:17)
  11. Alienated (4:32)

met Smitty

12. She Sucks (5:27)

met Chris 'Daddy' Dave en The Drumhedz

13. CoSIGN (3:25)

met Skonie

14. MisRight (3:55)
  15. The Turning Point (1:28)

met Tahbisle Griffen

16. Keep Dreaming (5:07)
avatar van Harderwiek
Dit is zo'n album waar ik al jaren om sta te springen. Erg veel zin in!!

avatar van Delars
Ik ook!!! Eerste single is al geweldig.

Delars schreef:
Eerste single is al geweldig.
Ik neem aan dat je doelt op coSIGN, maar February was een jaartje geleden ook al uitgebracht.

Overigens de producers:
1.) “Medicine Man” (produced by Nick Speed)
2.) “Introverted” (produced by Bombay)
3.) “Weedipedia” (produced by Bombay)
4.) “February” (produced by 14KT)
5.) “Egocentric” (produced by Quelle Chris)
6.) “Two 16’s” (produced by Karriem Riggins)
7.) “Hello!!!!!” (produced by Soledad Brother)
8.) “FriendZone” (produced by Oh No)
9.) “The Healing Process” (produced by Joself)
10.) “Cloud” (produced by Bombay)
11.) “Alienated” f/ Smitty (produced by Joself)
12.) “She Sucks” f/ Chris Dave & The Drumhedz (produced by Agor)
13.) “CoSIGN” f/ Skonie (produced by 14KT)
14.) “MisRight” (produced by Bombay)
15.) “The Turning Point” f/ A Poem By Thabisile Griffin (produced by 14KT)
16.) “Keep Dreaming” (produced by Bombay)

avatar van mh040
Ah, eindelijk het album waar zoveel om te doen is geweest. Hopelijk was het het jarenlang wachten vol talloze beloftes van Elzhi waard voor degenen die geld hebben gedoneerd om dit kickstarter project te realiseren.

avatar van Xtase
Al ergens te beluisteren?

Wat het Kickstarterproject betreft: hij is aangeklaagd door fans die geld hebben gedoneerd, omdat ze een jaar lang niets hoorden over het project. Schijnt dat hij een tijd depressief is geweest.

Xtase schreef:
Al ergens te beluisteren?
Album is uitgesteld naar 25 maart.

MJ_DA_MAN schreef:
Album is uitgesteld naar 25 maart.

Maar wel te beluisteren want volgens mij is ie gelekt...

thgryda schreef:
Maar wel te beluisteren want volgens mij is ie gelekt...
Hij lijkt idd al (digitaal) te koop te zijn via 7Digital. Internationale releasedatum is wel 25 maart, maar hij lijkt idd dus al beschikbaar.

avatar van Dirruk
Goed nieuws ben hier erg benieuwd naar.

Vond het eigenlijk een beetje opvallend dat er weinig over werd gemeld. Toen zou hij aangeklaagd worden door de kickstarters, en ineens kon hij binnen 2 maanden dit album uitbrengen. Je zou haast denken dat het snel aan elkaar is geplakt om er maar vanaf te zijn. Maar alles wat tot nu toe naar buiten werd gebracht klinkt erg goed.

Rene1979
Ben hem aan t luisteren

avatar van thgryda
Eerste gevoel: niet slecht maar ook niet geweldig...

avatar van Silky & Smooth
Ik heb dat gevoel ook een beetje. Geen uitschieters en het is allemaal redelijk vlak. Daartegenover staat dat het niveau contant hoog blijft; Elzhi rapt, zoals altijd, sterk en ook de beats zijn erg lekker. Dit weegt voor mij toch zwaarder. Ik heb tot nu toe van elke luisterbeurt genoten.

avatar van Timo710
Eerste luisterbeurt kwam het voor mij er op neer dat er te veel geflowed werd. Zoals Silky & Smooth aangeeft kwam het album vlak over. Echter, wanneer ik random door het album heen luister hoor ik nu al dat een aantal tracks op me aan het groeien zijn. Instrumentaal zit hier zeer sterk materiaal tussen en het album lijkt een soort Madlib: BC 1-2 Movie Scenes achtige stijl neer te zetten. Waar Mos Def op het nummer Auditorium met Slick Rick deze (rauwe) stijl echt wist te nailen met een laidback rapstijl gaat Elzhi een stuk meer hardcore tegen deze stijl tekeer. Op het eerste gehoor luistert dit lastig weg en dit maakt het een moeilijk te volgen plaat...

Laat moeilijk te volgen, ontoegankelijke platen nou DE trademark zijn van Detroit. En ik echt een hele diepe waardering hebben voor deze stijl. Ik ga deze plaat een uitgebreide kans geven. To be continued.

avatar van Nr.4
Weinig aandacht voor deze plaat, toch wel een sterk album in mijn ogen/oren. Ondanks dat er veel verschillende producers hebben meegewerkt past het toch wel ok bij elkaar en ik vind Elzhi altijd een van de interessantste rappers. Vet concept achter de track Hello!!!! Het is ook wel te horen dat hij dit niet in z'n meest vrolijke periode uitbrengt, maar dat levert vaak mooie tracks ook.

avatar van soer1988
Klinkt zeer chill na de 1ste luisterbeurt!!

avatar van thgryda
Na de eerste paar luisterbeurten, was ik wat teleurgesteld en heb ik het album met een 3tje wat links laten liggen. Ik beluister het nu nog een keer en zit aan track 3 en het valt me op dat het album me (voorlopig want ik vond het eerder vooral langdradig) een pak beter bevalt. Het is nog steeds niet baanbrekend, eerder wat ouderwets maar wel ouderwets aangename beats en een ouderwets sterk flowende en rhymende Elzhi.

avatar van niels94
Toch wel een gave plaat. Niet elke beat is even raak, maar over het algemeen vind ik de productie meer dan prima; vooral Weedipedia heeft een heerlijke beat. Het beste aan dit album is echter Elzhi zelf, en dan met name zijn teksten. Die zijn vrijwel zonder uitzondering ontzettend origineel en vernuftig, en ze zitten geweldig in elkaar. Elzhi is simpelweg een uitzonderlijk goede rapper. Om die reden denk ik wel weer dat hij nog beter zou moeten kunnen dan dit, maar met Lead Poison heeft hij al een prima soloplaat afgeleverd.

avatar van thgryda
Deze was vandaag aan de beurt in het kader van AotY en ik moet zeggen dat ik het na lange tijd nu echt wel kan appreciëren. Het is allemaal heel old school maar de beats zijn fijn en Elzhi is gewoon een heel goeie mc. Stemgeluid en flow zijn niet uitzonderlijk maar zijn teksten zijn echt top.