Future - EVOL (2016)

1. Ain't No Time (3:22)
  2. In Her Mouth (3:12)
  3. Maybach (3:40)
  4. Xanny Family (3:05)
  5. Lil' Haiti Baby (4:37)
  6. Photo Copied (2:52)

met The Weeknd

11. Fly Shit Only (3:32)
avatar van Yestsida
Meer van hetzelfde.

Nog voor Future's vierde studioalbum het daglicht zag kwam hij nog met de mixtape Purple Reign. Net zoals dit album en de projecten hier voorafgaand (vanaf Monster) klonk dat ook gelijkluidend. Maar de nummers op die mixtape blijven minder goed hangen bij mij.

EVOL is het perfecte verlengde van DS2. Niet enkel is de algehele sound dezelfde als van die het derde album, maar tegenover de mixtapes hebben de tracks op deze LP veel meer replay value.

Uiteraard valt of staat een rapper zoals Future bij de producties. Metro Boomin is wederom de co-executive producer en vele beats komen wederom van zijn én SouthSide's hand.
Elke track luistert tevredenstellend weg. Verwacht geen verrassing hier, Future en de producers doen wat je verwacht op een album als dit.

Het climax van dit album is de verrukkelijke banger Lil' Haiti Baby.
Nog een keer bewijst The Weeknd waarom hij één van mijn favoriete artiesten is op Low Life. Excact het soort nummer dat ik van hem nodig heb.